Καταπράσινο κριθαράκι
με γαρίδες και κολοκυθάκι

Δες το βίντεο

Μία ευκολότερη εκδοχή του τέλειου κριθαρώτου.

Αρκετό για δύο πεινασμένους ανθρώπους!

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
 10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
35 ΛΕΠΤΑ

 


 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ κριθαράκι
  • 250 γρ καθαρισμένες γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
  • 125 γρ φέτα
  • 3 μεσαία κολοκύθια
  • 3 - 4 κ. σ. εστραγκόν ή γλυκάνισο (αντί αυτού χρησιμοποίησε ούζο αντί κρασί)
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί (ή ούζο αντί εστραγκόν)
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • αλάτι
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζω το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Ψιλοκόβω τα σκόρδα και τρίβω κολοκύθια. Καθαρίζω τις γαρίδες αν δεν είναι προετοιμασμένες.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνω ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά. Προσθέτω το σκόρδο και το λίγο μπούκοβο. Ακολουθούν οι γαρίδες. Σοτάρω ως που να γίνουν ροζ. Προσθέτω το κρασί (ή το ούζο) και αφήνω να εξατμιστεί στο μισό.
  3. Προσθέτω το εστραγκόν και το κολοκύθι και μαγειρεύω με κλειστό καπάκι σε μεσαία με δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ως που να ψηθεί.
  4. Προσθέτω τη φέτα που θρυμματίζω με το χέρι και μειώνω τη φωτιά στο 1 μέχρι να λιώσει λιγάκι.
  5. Προσθέτω το κριθαράκι και ανακατεύω.
  6. Σερβίρω με λίγο ελαιόλαδο και μαϊντανό Απολαμβάνω με το υπόλοιπο λευκό κρασί!

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!