Leftovers από σφολιάτα - Cheese twist με μπέικον & πιροσκί

 

Γρήγορα, εύκολα σνακ που μπορούμε να φτιάξουμε από φύλλα σφολιάτας που μας έχουν περισσέψει (ή ολόκληρα) και να συνοδεύσουμε την μπύρα ή το ποτό μας. 

Τα cheese twist η στριφογυριστή σφολιάτα με τυριά που την κάνουμε πιο πικάντικη εμπλουτίζοντας την με καπνιστή πάπρικα, πιπέρι cayenne ή μπέικον όπως επέλεξα εδώ. 

Και τα πιο γνωστά πιροσκί με μόλις δύο υλικά, το φύλλο και λουκάνικα (ανάλογα τα γούστα μας).

Όταν φτάνουν ξαφνικά φίλοι στο σπίτι, όταν παίζουμε επιτραπέζια ή ακόμα και χουχουλάζοντας βλέποντας την αγαπημένη μας ταινία, τα σνακ αυτά μας κρατάνε συντροφιά.

 

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ (κάθε φύλλο 30x40εκ)

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
35 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 50 γρ τσένταρ τριμμένο
  • 50 γρ φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 λωρίδες μπέικον (κομμένες στη μέση)
  • λίγο ελαιόλαδο, για επάλειψη
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 8 μέτρια λουκάνικα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανοίγω το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  2. Για να φτιάξω τα cheese twist με μπέικον αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και αφού έχω αναμίξει τα τυριά ραντίζω τη μισή επιφάνεια με αυτά από πάνω. 
  3. Πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι.
  4. Σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο και με ένα πλάστη πιέζω να κολλήσει καλά το τυρί και να ανοίξει ελαφρά το φύλλο.
  5. Αλείφω με ελαφρά χτυπημένο αυγό και μεταφέρω το φύλλο στη λαδόκολλα βάζοντας την επιφάνεια με το αυγό από κάτω.
  6. Κόβω σε κάθετες μακρόστενες λωρίδες.
  7. Τοποθετώ από μισή λωρίδα μπέικον (κομμένες κατά μήκος) στην κάθε μια.
  8. Στριφογυρίζω την κάθε λωρίδα σφολιάτας μαζί με το μπέικον.
  9. Για τα πιροσκί κόβω το φύλλο μου πάλι σε λωρίδες.
  10. Κάθε μια την τυλίγω γύρω από ένα λουκάνικο και τα βάζω σε λαδόκολλα.
  11. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C στις αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.
  12. Σερβίρω αμέσως.

 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!