ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟΣ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

 

Τις ζεστές μέρες που διανύουμε χρειαζόμαστε ένα παγωμένο ρόφημα να μας αναζωογονήσει. Η ανθρακούχος λεμονάδα με καρπούζι, είναι από φρέσκα υλικά με φρούτα και γεμάτη παγάκια για να κρατάνε την θερμοκρασία της χαμηλή όπως πρέπει να την απολαμβάνουμε. Με την γεύση των δροσερών λεμονιών, την γλύκα και το κοκκινωπό χρώμα του καρπουζιού εντυπωσιάζει.


Απλή, γρήγορη και εύκολη αποτελεί το τέλειο «ποτό» για όλες τις ηλικίες. Αν περιμένουμε κόσμο στο σπίτι μέσα σε 10 λεπτά είναι έτοιμη. Μπορούμε να την προσφέρουμε ακόμα και στις βαφτίσεις ή σε άλλες καλοκαιρινές εκδηλώσεις και  πάρτυ.


Το ανθρακικό είναι προαιρετικό αλλά νομίζω ότι ταιριάζει ιδανικά κάνοντας το ρόφημα αφρώδες.

 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 1,5 ΛΙΤΡΟ


ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 5 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:        5 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:        10 ΛΕΠΤΑ


ΥΛΙΚΑ

  • Για το σιρόπι:
  • 235 γρ.(1 κούπα) ζάχαρη
  • 55 ml (1/4 κούπας) νερό

 

  • 450 γρ. (2 φέτες) καρπούζι
  • 240 ml (1 κούπα + ½ κ. γ.) χυμό λεμονιών
  • ανθρακούχο νερό ή νερό ή σόδα
  • παγάκια
  • φύλλα μέντας (προαιρετικό)
  • 3 – 4 φέτες φρέσκο λεμόνι (προαιρετικό)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για να φτιάξω το σιρόπι, βάζω σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και το νερό περιμένοντας να πάρει μια βράση και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη το κατεβάζω απ’ τη φωτιά.
  2. Ρίχνω στο μπλέντερ το καρπούζι (με τα κουκούτσια) και το χυμό των λεμονιών. Τα πολτοποιώ και στη συνέχεια τα σουρώνω μέσα στην κανάτα, κρατώντας μόνο τον χυμό τους.
  3. Προσθέτω το σιρόπι και το ανθρακούχο νερό και ανακατεύω καλά. Συμπληρώνω με παγάκια και γαρνίρω με φέτες λεμονιού και φύλλα φρέσκιας μέντας.

 

ΤΙΡ: 

  • Όταν ενώσω το χυμό του καρπουζιού, του λεμονιού και το σιρόπι μπορώ να διατηρήσω το μίγμα μου κλεισμένο στο ψυγείο και όταν θέλω να το σερβίρω, προσθέτω το ανθρακούχο νερό, τα παγάκια και γαρνίρω κανονικά.