Ζεστή λευκή σοκολάτα
με ρόδι

 

Το κρύο του χειμώνα με μια ζεστή σοκολάτα γίνεται πιο μαλακό.

Το ρόδι στη λευκή σοκολάτα δίνει το χυμό του και το υπέροχο χρώμα του δίνοντας της ένα τόνο ροζ στο χιονισμένο χρώμα της.

Απολαμβάνοντας ένα τέτοιο ρόφημα στη ζεστή θαλπωρή, χαλαροί, μας δυναμώνει για να αντέξουμε τις κρύες μέρες.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ATOMA

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλο ρόδι
  • 1 ΚΣ ζάχαρη
  • 480 ml γάλα
  • 160 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • ¼ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • σαντιγύ, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • σπασμένο γλειφιτζούρι, , για γαρνίρισμα (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζω τα σποράκια ενός ροδιού μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και μαλακώσουν τα σπόρια, τα βγάζω από τη φωτιά και τα πολτοποιώ στο μούλτι.
  3. Περνάω το μείγμα από το σουρωτήρι κρατώντας το χυμό τους.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς απαλά.
  5. Πριν βράσει το κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήνω ένα λεπτό να ζεσταθεί κι έπειτα ανακατεύω να λιώσει και να ενωθεί με το μείγμα.
  6. Προσθέτω το χυμό του ροδιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
  7. Σερβίρω αμέσως γαρνίροντας με σαντιγύ και σπασμένο γλειφιτζούρι.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!