Λιγκουίνι με φέτα και φινόκιο

 

Λατρεύεις τα ζυμαρικά αλλά βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Αυτή είναι μια συνταγή την οποία κάνω πολύ συχνά γιατί είναι λευκή σάλτσα που λατρεύω, χωρίς όμως να έχει την κρέμα γάλακτος που δεν είναι και ότι καλύτερο για την υγεία.

Επίσης είναι μια τέλεια χρήση για το φοινόκιο (μαραθόριζα), ένα φυτό μεσογειακό πολύ αρωματικό και βασικό υλικό της ιταλικής κουζίνας. Εμείς εδώ προτιμάμε το μάραθο, αξίζει η δοκιμή και με αυτό.


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ λινγκουίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 250 γρ μαραθόριζα (φινόκιο)
  • 90 ml περίπου ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μια χούφτα φύλλα βασιλικού (ή αν δεν έχεις ότι άλλο μυρωδικό)
  • παρμεζάνα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζω τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Όταν ετοιμαστούν τα στραγγίζω κρατώντας ένα φλιτζάνι από το ζουμί τους.
  3. Εντωμεταξύ, βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο και προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο σε μεγάλα κομμάτια μέχρι να μαλακώσουν όλα.
  4. Θρυμματίζω την φέτα μέσα και ρίχνω λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι (και χωρίς αλάτι είναι μια χαρά λόγο φέτας).
  5. Αν χρειαστεί να αραιώσει η σάλτσα προσθέτω λίγο από το ζουμί των ζυμαρικών μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη ύφη η σάλτσα.
  6. Τέλος βάζω και λίγα φύλλα βασιλικού.
  7. Σερβίρω αμέσως και γαρνίρω με βασιλικό και παρμεζάνα (προαιρετικά).

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!