Μαντλέν φουντουκιού hack- extra large

 

Γαλλικά μαντλέν τα πολύ μικρά αφράτα κεκάκια με το χαρακτηριστικό σχήμα όστρακου. 

Τα μεγαλώνω σε μέγεθος προσθέτω και φουντούκια με την έντονη γεύση τους, τα επικαλύπτω με λίγη σοκολάτα και δημιουργείται το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι μου.

Κι επειδή αυτές τις μέρες όσο να ναι όλοι έχουμε περισσότερο χρόνο για συνεύρεση με συγγενείς και φίλους, τα διαφορετικά αυτά μαντλέν σίγουρα θα τα αγαπήσουν όπου τα πάμε.

 

 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
12 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
25 - 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ φουντούκια αλεσμένα
  • 100 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ κουβερτούρα, για επάλειψη (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ να μαλακώσει.
  2. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα αλεσμένα φουντούκια.
  4. Ρίχνω εναλλάξ ένα ένα τα αυγά με το μίγμα του αλευριού.
  5. Τέλος προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας.
  6. Βάζω το μίγμα σε βουτυρωμένες φόρμες και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για 25 – 30 λεπτά (μόλις ψηθεί στο κέντρο όπως ένα κέικ είναι έτοιμο).
  7. Τα αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και τα βγάζω από την φόρμα. Τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
  8. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρολάκι με 1 εκ ύψος νερό) ή στο φούρνο μικροκυμάτων και με ένα πινέλο αλείφω τα μαντλέν.

Αφήνω να στεγνώσει η σοκολάτα και σερβίρω ή αποθηκεύω όπως τα κέικ.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

Η συνταγή είναι από τη Tina Stansendschon