MARBLE ΚΕΚAKIA ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΚΟΛΟΚΥΘΑ

 

Οι απόκριες ήρθαν νωρίτερα, αφού πλέον και στην χώρα μας γιορτάζουμε την Αμερικάνικη γιορτή του Halloween, χάρη των παιδιών που αγαπούν τις μεταμφιέσεις. Βέβαια, τουλάχιστον τα κορίτσια, δύσκολα πείθονται να ντυθούν κάτι τρομακτικό όπως προστάζει η συγκεκριμένη γιορτή και μένουν πιστές στις πριγκιπικές στολές τους. Πάρτι και γιορτές έχουν την τιμητική τους και τα φαγητά οφείλουν να μεταμφιεστούν κι αυτά.

Χρησιμοποιώντας το κατεξοχήν λαχανικό της γιορτής αυτής, την γλυκιά κολοκύθα, φτιάχνουμε ατομικά κεκάκια. Για να δώσουμε την εντύπωση της κολοκύθας τα βάζουμε μέσα σε πορτοκάλια φτιάχνοντας με ζελεδάκια γλυκά κοτσάνια ενώ εξωτερικά τα ζωγραφίζουμε με τρομαχτικές φατσούλες.

Η σοκολάτα κάνει έναν απίστευτο συνδυασμό όταν μπερδεύεται με την γλυκιά κολοκύθα, τα αρώματα της κανέλας και των υπόλοιπων μπαχαρικών. Η κουζίνα ευωδιάζει μυρωδιές και το πάρτι ξεκινάει νωρίτερα από το σπίτι.

Μια αφορμή για να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας παιχνίδι την μαγειρική στην κουζίνα. Μπορούμε στο τέλος να τα αφήσουμε να ζωγραφίσουν μόνα τους τις φατσούλες πάνω στα πορτοκάλια εκτονώνοντας την δημιουργικότητα τους.

 

 

Η συνταγή αυτή συμμετέχει στον διαγωνισμό BEST FOOD BLOG AWARDS που διοργανώνει το ΒΗΜΑgourmet. To Paxxi επιλέχθηκε στα επικρατέστερα blogs στην κατηγορία «Best Family Food». Με επιλεγμένα ποιοτικά προϊόντα από τον Α.Β. Βασιλόπουλο που στηρίζει το διαγωνισμό.  Το κοινό έχει ενεργό δράση και με την ψήφο του θα αναδείξει τον αγαπημένο του food blogger, γι’ αυτό όσοι θέλετε μπορείτε με την ψήφο σας να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας ΕΔΩ, πατώντας "Like For Vote" στο κάτω μέρος.

 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
20 ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 20 ΛΕΠΤΑ

 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 115 γρ. (½ κούπα) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 235 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
  • 105 γρ. (½ κούπα) καστανή ζάχαρη
  • 390 γρ. (1 ½ κούπα)πουρέ κολοκύθας, δες εδώ πώς να τον φτιάξεις
  • 170 γρ. (2/3 κούπας)στραγγιστό γιαούρτι (κανονικό ή με μειωμένα λιπαρά)
  • 4 αυγά
  • 2 βανιλίνες
  • 340 γρ. (2 2/3 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. γ. μαγειρική σόδα
  • 80 ml γάλα
  • 85 γρ. (2/3 κούπας)σκόνη κακάο
  • ¼ κ. γ. κανέλα
  • 1/8 κ. γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/8 κ. γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 20 μέτρια πορτοκάλια
  • 15 ζελεδάκια
  • 20 οδοντογλυφίδες
  • μαύρο χοντρό μαρκαδόρο


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Το αφήνω στην άκρη.
  2. Στο μπολ του μίξερ χτυπάω το βούτυρο να αφρατέψει και έπειτα προσθέτω την απλή και την καστανή  ζάχαρη. Συνεχίζω με τον πουρέ της κολοκύθας και τα αυγά ένα – ένα κάθε φορά. Βάζω τις βανιλίνες και χτυπάω καλά.
  3. Ρίχνω το μίγμα των υγρών υλικών (του μίξερ), μέσα στα στερεά (άλευρα) και με μια μαρίζ τα ανακατεύω καλά το μίγμα.
  4. Το χωρίζω σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα προσθέτω το γάλα και τη σκόνη κακάο και στο άλλο τα μπαχαρικά, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο. Αναμιγνύω τα υλικά να γίνει το κάθε ένα ομοιογενές μίγμα.
  5. Με ένα μαχαίρι κόβω τα καπάκια από τα πορτοκάλια (τα κρατάω), βγάζω το κοτσάνι τους και εσωτερικά τα αδειάζω με ένα κουτάλι. Βάζω μια κ. σ. από κάθε μίγμα (γεμίζοντας τα ¾ του πορτοκαλιού), και με το μαχαίρι τα ανακατεύω λίγο να μπει το ένα μέσα στο άλλο.
  6. Καλύπτω με αλουμινόχαρτο εξωτερικά τα πορτοκάλια αφήνοντας ανοιχτή μόνο την τρύπα τους και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις. Βάζω ανά 2 τα ταψιά μέσα και αφήνω για 30 – 40 λεπτά (20 λεπτά αν χρησιμοποιήσω απλές χάρτινες θήκες αντί των πορτοκαλιών). Στα 30 λεπτά δοκιμάζω αν είναι έτοιμα με την βοήθεια μια οδοντογλυφίδας. Εσωτερικά πρέπει να κρατάνε λίγο την υγρασία τους.
  7. Όταν ετοιμαστούν τα αφήνω 15 λεπτά να κρυώσουν, βγάζω τα αλουμινόχαρτα και με ένα μαχαίρι αφαιρώ την περίσσεια τον κέικ που έχει φουσκώσει από πάνω.
  8. Με την βοήθεια ενός πλάστη ή απλά με τα δάχτυλα μου, απλώνω ένα ζαλεδάκι και το κόβω στρογγυλό. Με το μαχαίρι δημιουργώ αστράκια ενώ με ένα άλλο κομμάτι τυλίγω το πάνω μέρος της οδοντογλυφίδας. Τοποθετώ το «αστράκι»  στο σημείο που ήταν το κοτσάνι του πορτοκαλιού, τρυπάω την οδοντογλυφίδα από πάνω και σκεπάζω με το καπάκι το άνοιγμα του πορτοκαλιού.
  9. Τέλος με τον μαρκαδόρο ζωγραφίζω φατσούλες πάνω του.

 

ΤΙΡ:
Μπορώ αντί ατομικά κεκάκια να φτιάξω ολόκληρο κέικ σε φόρμα, ψήνοντας το για 50 – 60 λεπτά.

 

ENJOY!