Στον κρύο καιρό φτιάχνουμε το αντίδοτο: ζεστή σοκολάτα στη φλιτζάνα με λουλουδένιο marshmallow που ανοίγει τα φύλλα του στη ζέστη της και λιώνει νωχελικά μέχρι να απολαύσουμε τη γλύκα του.

Χουχουλιάζουμε στον καναπέ παρέα με τη φλιτζάνα και ο καιρός δεν μας απασχολεί πια.

[bsa_pro_ad_space id=4]





 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
8 ΜΕΓΑΛΑ & 4 ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
1,5 ΛΕΠΤΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
2 ΩΡΕΣ & 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 80 ml νερό
  • 2 ½ κγ ζελατίνη σκόνη
  • 120 ml νερό
  • 230 γρ ζάχαρη
  • άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μπολ του μίξερ ρίχνω τα 80 ml νερό μαζί με τη ζελατίνη. Αφήνω 5 λεπτά να μαλακώσει.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας, να λιώσει η ζάχαρη και όταν να φτάσει το μείγμα τους 110*C (περίπου 1,5 λεπτό) κατεβάζω από τη φωτιά.
  3. Χτυπάω στο μίξερ για 30 δευτερόλεπτα την ζελατίνη να διαλυθεί στο νερό και έπειτα σε μέτρια ένταση ρίχνω σε μορφή κλωστής το σιρόπι. Συνεχίζω το χτύπημα για τουλάχιστον άλλα 15 λεπτά, όσο κρυώνει το μείγμα αρχίζει να σφίγγει και να γίνεται πυκνό και κολλώδες.
  4. Αφού έχω προετοιμάσει ένα πυρέξ ή ταψί μεγέθους 20 x 30 εκ. με λαδόκολλα που έχω πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη, ρίχνω το μείγμα του marshmallow και το απλώνω με μια μαρίζ. Ραντίζω και την πάνω επιφάνεια του όλη με άχνη και αφήνω να κρυώσει εντελώς και να σφίξει είτε σε θερμοκρασία δωματίου για 8 ώρες είτε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  5. Ωστόσο λιώνω την λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα και με ένα πινέλο περνάω με αυτή τις  χάρτινες θήκες cupcakes που έχω βάλει μέσα σε κουπατ. Βάζω για 10 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσουν και επαναλαμβάνω άλλη μια επάλειψη. Πάλι στο ψυγείο για να σταθούν.
  6. Όταν τα marshmallow είναι έτοιμα, με ένα κουπατ σε σχήμα λουλούδι τα κόβω. Με ένα μαχαίρι συνεχίζω κόβοντας τα πέταλα πιο βαθιά.
  7. Απλώνω στο κέντρο λίγη λιωμένη σοκολάτα και στερεώνω 3 μπαλίτσες ζαχαρωτών για την γύρη των λουλουδιών.
  8. Βάζω μια γενναία ποσότητα σοκολάτας στη βάση των σοκολατένιων θηκών που έφτιαξα και πιέζω μέσα το λουλουδένιο Marshmallow να κολλήσει αφήνοντας να στεγνώσει για 10 λεπτά στο ψυγείο.
  9. Βγάζω από το ψυγείο, αφαιρώ το χάρτινο καλούπι και ρίχνω το marshmallow στη σοκολάτα.
  10. Με τη ζέστη της, αυτό ανοίγει και ξεδιπλώνει τα φύλλα του, φανερώνοντας το λουλούδι που κρυβόταν και λιώνει προσθέτοντας τη γλύκα του στο ρόφημα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!