Μελιτζανοσαλάτα

 

Έντονη, σκορδάτη μελιτζανοσαλάτα μούρλια, εύκολη και εντυπωσιακή.

Για συνοδευτικό στο φαγητό ή ακόμα και σαν ντιπ με κράκερς ή φρέσκο ψωμάκι.

Τα λόγια είναι περιττά, μόνο η μυρωδιά της αρκεί για να σε δελεάσει να κάνεις την αρχή και τότε… δύσκολα σταματάς!
 


ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 – 6 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
25 – 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 (500 γρ) μελιτζάνες φλάσκες
  • ¼ κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 μικρές (ή 1 μεγάλη) σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 ΚΣ ξύδι
  • 1 χούφτα καρύδια, χοντροκομμένα
  • 2 – 3 ελιές, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα τοποθετώ τις μελιτζάνες.
  2. Τις ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230*C για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τις βγάζω από το ταψί και κρατώντας τις με μια μεταλλική λαβίδα πάνω από το γκαζάκι καίω τη φλούδα τους.
  4. Τις αφήνω να κρυώσουν αρκετά και με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνω την ψίχα τους.
  5. Τις βάζω είτε σε πλαστικό σουρωτήρι είτε σε μεταλλικό με μια γάζα και τις αφήνω για 30 λεπτά.
  6. Αφού στραγγίξουν τα υγρά τους τις κόβω σε καρέ και τις αναμιγνύω με το αλάτι, το πιπέρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τα χοντροκομμένα καρύδια.
  7. Ανακατεύω καλά και σερβίρω σε μπολ, γαρνίροντας με ελιές.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ!