Έψαχνα ένα γρήγορο τρόπο να κάνω το μιλφέιγ πιο γρήγορα χωρίς πολλά πολλά και χωρίς έκπτωση στη γεύση. Και νάτο Paxxi Mille-fake όπως μιλφεϊγ αλλα… εύκολο!




[bsa_pro_ad_space id=4]

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
25  ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40  ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας (180 γρ και πάχους 0.5 εκ)
  • 8 φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ. γ. μαύρο ρούμι
  • έξτρα άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω το φύλλο της σφολιάτας σε λαδόκολλα στο ταψί και το κόβω σε 8 κομμάτια των 12 x 4 εκ. έκαστο.
  2. Το τρυπάω με πιρούνι, καλύπτω με λαδόκολλα και από πάνω βάζω ένα ταψί.
  3. Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C για 10 λεπτά.
  4. Αφού περάσει η ώρα το βγάζω, αφαιρώ το ταψί και την λαδόκολλα και το βάζω πάλι στο φούρνο για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
  5. Κόβω τις φράουλες στα δύο.
  6. Για να φτιάξω τη γέμιση σε ένα μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος, την άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ρούμι μέχρι να δέσει σε σαντιγί (5 – 8 λεπτά περίπου).
  7. Για να χτίσω τα γλυκό τοποθετώ ένα κομμάτι φύλλου σαν βάση με τρείς (μισές) φράουλες από πάνω του (δεξιά – αριστερά – μέση) και ανάμεσα τους κουταλιές του γλυκού από τη σαντιγί. Συνεχίζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας από πάνω, όμοια βάζω δύο φράουλες και ανάμεσα τους σαντιγί. Δημιουργώ με τον ίδιο τρόπο άλλη μια τρίτη στρώση (3 φράουλες και σαντιγί).
  8. Θρυμματίζω το τέταρτο φύλλο και το πασπαλίζω από πάνω μαζί με λίγη άχνη ζάχαρη.
  9. Σερβίρω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!