Φθινοπωρινά μουστοκούλουρα

 

Τα πιο φθινοπωρινά κουλούρια τώρα που βγαίνει ο μούστος, με άρωμα κανέλας, μεστά για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το γάλα μας.
Νόστιμα και νηστίσιμα.

Ανάλογα αν ο μούστος προέρχεται από κίτρινα ή κόκκινα σταφύλια τα κουλούρια παίρνουν πιο ανοιχτό ή σκούρο χρώμα.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 – 18 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 80 ml μούστο
  • 60 ml ( ½ πορτοκάλι) χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κγ μαγειρική σόδα
  • 250 γρ αλεύρι μαλακό
  • ½ κγ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κγ κανέλα
  • ¼ κγ γαρύφαλλο σκόνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, να λιώσει.
  2. Προσθέτω το μούστο και το χυμό πορτοκαλιού αφού διαλύσω πρώτα σε αυτόν τη σόδα.
  3. Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ρίχνω σταδιακά στο μπολ, ανακατεύοντας.
  4. Πλάθω τη ζύμη σε κορδόνια, ενώνω στο κάθε ένα την άκρη βάζοντας λίγο νερό να κολλήσει στην επαφή και τα βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί. 
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 15 – 18 λεπτά, ανάλογα αν τα θέλω πιο αφράτα ή τραγανά.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!