Το κείμενο αποτελεί μετάφραση από το Delish.com


Αυτός ο DIY πύργος φράουλας έχει μια ενσωματωμένη πηγή νερού και είναι κατασκευασμένος από ανακυκλωμένα υλικά.

Αν ψάχνετε για ένα φρούτο που είναι φρέσκο και γλυκό, ψάχνετε για μια φράουλα. Αλλά ενώ είναι σίγουρα η αγαπημένη στην οικογένεια του τμήμα παραγωγής, υπάρχει κάτι στις φράουλες του σούπερ μάρκετ που είναι, επίσης, απογοητευτικό. Σύμφωνα με τον εθνικό φυτό χονδρέμπορος Bonnie, οι καλύτερες φράουλες προέρχονται από έναν κήπο, όπου έχουν την ευκαιρία να ωριμάσουν πλήρως, δίνοντάς τους μια πλούσια, αρωματική γεύση και λιώνει στο στόμα σας – είναι χυμώδες.

Η καλλιέργεια φράουλας στο σπίτι μπορεί να φαίνεται σαν μια πρόκληση, αλλά η blogger Ananda από ένα κομμάτι της Rainbow πρόσφατα απέδειξε του εναντίον, όταν έχτισε έναν πύργο φράουλας με μια ενσωματωμένη δεξαμενή νερού κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά.

Αυτό το εντυπωσιακό  φυτό της φράουλας είναι στην πραγματικότητα ένας πύργος του στοιβάζονται γλάστρες πλαστικές των πέντε γαλόνιων φυτώρια, με τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Η Ananda ξεκίνησε το έργο από τη διάνοιξη οπών σε κάθε μία από τις γλάστρες. Σημείωση: οπές δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες από 1,25 “, ώστε το χώμα να μην πέφτει έξω.




 

Η εσωτερική δεξαμενή νερού γίνεται από ένα πλαστικό μπουκάλι νερό του ενός λίτρου. Η Ananda κόβει τον πάτο του και δημιουργεί οπές στις πλευρές και το καπάκι του, το οποίο βιδώνεται σφιχτά.

Μόνο η κορυφή του δοχείου θα πρέπει να περιέχει μια δεξαμενή νερού με χώμα και φυτά γύρω από αυτό. Ένα στρώμα από πέτρες και χαλίκια στην κορυφή του δοχείου συγκρατεί το χώμα μέσα όταν ποτίζεται.

Τα υπόλοιπα δοχεία πρέπει να στοιβάζονται μόνο με χώμα και δενδρύλλια φράουλας – έπειτα μπορούν να στοιβάζονται.

Η Ananda ποτίζει τον πύργο της με λίπασμα τσαγιού κάθε λίγες εβδομάδες. Επίσης περιστρέφει τα κολλημένα δοχεία κάθε 1 – 2 εβδομάδες ούτος ώστε να λιάζονται το ίδιο όλα.

Ενώ αυτό το κηπουρικό έργο μπορεί να πάρει λίγο χρόνο και προσπάθεια, αξίζει τον κόπο να μεγαλώνεις μια δική σου παραγωγή. Η Ananda ακόμη κι αν πέρασε μέσα από μερικές δίνες και λάθη έμαθε μέσα από αυτά.

Εμπνευστήκατε να φτιάξετε τον δικό σας πύργο με φράουλες; Δείτε το πλήρες tutorial (συν μερικά χρήσιμα τιπς, τι να μην κάνετε) στο


Όταν ήμουν μικρή η μητέρα μου έβαζε φραουλιές σε ζαρντινιέρα στο μπαλκόνι μας στην πόλη. Τις φροντίζαμε, τις ποτίζαμε και μαζεύαμε τις μικρές αλλά τόσο γευστικές φραουλίτσες μας. Μια παιδική ανάμνηση γεμάτη αρώμα, γεύση και νοσταλγία.

Με τον πύργο αυτό θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες φραουλιές. Η νοστιμιά και η δραστηριότητα όμως μένουν ίδια.