Σοκολατόπιτα με φράουλες & Freakshake

 

Μάιος ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, δροσερός και γλυκός φέρνει μαζί και τα φρούτα του. Και ο βασιλιάς των ανοιξιάτικων φρούτων είναι οι φράουλες, κατακόκκινες και ζουμερές. Γλυκές και μυρωδάτες.

Κι όταν συνδυαστούν με τη σοκολάτα τότε πραγματικά γίνεται έκρηξη, σεισμός γευστικός! Κι όταν αυτή η σύμπραξη είναι και νηστίσιμη τότε….. τα λόγια περιττεύουν.

Μια πανεύκολη ζουμερή σοκολατόπιτα με δροσερή φραουλένια μαρμελάδα να ξεχύνεται από μέσα της κι από πάνω σως σοκολάτας με φρέσκιες ζουμερές φράουλες.

 

 

Αλλά ο Μάης είναι κι ο μήνας που αρχίζουμε τα παγωτά.  Όταν έχω φρέσκια σοκολατόπιτα, φράουλες και παγωτό το μυαλό μου πάει στην πιο hot τάση των τελευταίων μηνών: τα freakshake! Φτιάχνω λοιπόν το πιο φραουλο-σοκολατοπιτένιο freakshake.

Για περισσότερες συνταγές με φράουλες, που φτιάχνουμε σήμερα οι παρακάτω food bloggers, μπορείτε να επισκεφθείτε:

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
9 μεγάλες ή 36 μικρές

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
35 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ αλεύρι
  • 160 γρ ζάχαρη
  • 1 κ. γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 240 ml ζεστό νερό
  • 55 γρ. κακάο
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • 2 κ. γ. ξύδι άσπρο
  • 55 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 10 φρέσκιες φράουλες, για γαρνίρισμα

Για το γλάσο:

  • 50 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 35 γρ άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
  • 2 κ. σ. νερό ζεστό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια.
  2. Σε ένα άλλο μπολ με το ζεστό νερό διαλύω καλά το κακάο, να μην έχει κόμπους το μίγμα. Προσθέτω το ηλιέλαιο και το ξύδι.
  3. Ρίχνω τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν.
  4. Ρίχνω το μισώ μίγμα μέσα σε ένα ταψί 25x25 εκ με λαδόκολλα, να γεμίζει ο πάτος του.
  5. Γεμίζω το κορνέ με τη μαρμελάδα και ραντίζω με αυτή το σοκολατένιο μίγμα.
  6. Συμπληρώνω από πάνω με το υπόλοιπο μίγμα σοκολατόπιτας.
  7. Ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, για 35 λεπτά περίπου.
  8. Όταν ψηθεί, την βγάζω από το φούρνο και την αφήνω 20 λεπτά να κρυώσει.
  9. Για το σοκολατένιο γλάσο ενώνω σε ένα μπολ την κουβερτούρα με την άχνη και ρίχνω κουταλιές κουταλιές το ζεστό νερό ανακατεύοντας. Βάζω το μίγμα σε μπεν- μαρί να λιώσει ή στο φούρνο μικροκυμάτων. 
  10. Την μεταφέρω την σοκολατόπιτα σε μια σχάρα και την περιλούζω με το γλάσο.
  11. Γαρνίρω με φρέσκιες, κομμένες στην μέση, φράουλες.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ!

 

* Εμπνευσμένη από τη Tarika Singh   

* Σκουλαρίκια από την Koko Di Alma


Freakshake φράουλας με σοκολατόπιτα

Η πιο εξελιγμένη μορφή του milkshake που έχει κατακλείσει το instagram και έχει γίνει παγκόσμια τάση.

Ξεκίνησε από την μακρινή Αυστραλία και μέσα σε σύντομο διάστημα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό παγωτού, γάλατος (milkshake) και γλυκού μαζί. Είναι πολύ εντυπωσιακό και πλούσιο τόσο η γεύση όσο και η εικόνα του.

 


 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ΠΟΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κούπα παγωτό βανίλια
  • 1 κ. σ. κρέμα τυρί
  • 240 ml γάλα
  • ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μικρά κομμάτια σοκολατόπιτας
  • 1 κούπα φράουλες

Για το γλάσο:

  • 50 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • 50 ml κρέμα γάλατος

Για γαρνίρισμα:

  • 4 – 5 φρέσκιες φράουλες
  • 1 μικρό κομμάτι σοκολατόπιτας
  • 1 μικρό κομμάτι σοκολατόπιτας, θρυμματισμένο
  • σαντιγί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνω την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνω ένα λεπτό και ανακατεύω να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  2. Με ένα πινέλο αλείφω εσωτερικά το ποτήρι και έπειτα βουτάω τα χείλη του μέσα.
  3. Κολλάω πάνω στο σοκολατένιο γλάσο εξωτερικά του ποτηριού κομματάκια από την θρυμματισμένη σοκολατόπιτα και 2 κομμένες φράουλες στη μέση.
  4. Βάζω στο μπέλντερ το παγωτό βανίλια, την κρέμα τυριού, το γάλα, τη βανίλια, τη σοκολατόπιτα, τις φράουλες και τα χτυπάω καλά.
  5. Ρίχνω το μίγμα στα ποτήρια. Γαρνίρω με σαντιγί, κομμένες φράουλες και ένα μικρό κομμάτι σοκολατόπιτας από πάνω.
  6. Σερβίρω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Σκουλαρίκια από Koko Di Alma