Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη

 

Μεγάλη τάση των τελευταίων χρόνων που ήρθε για να μείνει. Κι αυτό γιατί οι μπάρες μπορούν να πιάσουν όλα τα γούστα από άποψη γεύσεων διαθέτουν μεγάλη ποικιλία, είναι εύκολες στην παρασκευή τους και μπορούμε να τις πάρουμε μαζί μας παντού. Μας βγάζουν από την δύσκολή θέση του πρωινού ή δεκατιανού, μας γεμίζουν ενέργεια και πάνω από όλα είναι υγιεινές τροφοδοτώντας τον οργανισμό μας με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Αυτές που φτιάχνω σήμερα χωρίς ζάχαρη (μόνο όση περιέχουν οι σταγόνες κουβερτούρας) με αμύγδαλο, cranberries και κομματάκια σοκολάτας είναι γλυκές, με φυσική όμως γλυκύτητα λόγω των χουρμάδων, με γεύση των δημητριακών που περιέχουν αλλά και μια μικρή νότα του καρυδέλαιου. Οι σταγόνες σοκολάτας τις κάνουν τραγανές και τα cranberries μαστιχωτές.

 

 

Μπορούμε να τις πάρουμε παντού μαζί μας στην τσάντα και να μας χορτάσουν όταν τις χρειαστούμε.

Αποτελούν ιδανική λύση για πρωινό, δεκατιανό ή απογευματινό, πριν την γυμναστική ή κάποια δραστηριότητα ακόμα και στην παραλία.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
7 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
4 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ (ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΟΝΗ)

 

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ φιλέ αμυγδάλου ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 25 γρ νιφάδες βρώμης
  • 30 γρ ηλιόσποροι
  • 40 γρ cranberries
  • 20 γρ κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικό)
  • 1 μικρή πρέζα αλάτι
  • 1 κ. σ. σπόροι chia, μουλιασμένοι σε 3 κ. σ. νερό
  • 6 χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
  • 1 κ. σ. λάδι καρύδας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω τους σπόρους chia σε ένα μπολάκι μαζί με το νερό για 10 λεπτά να μουλιάσουν.
  2. Στο μούλτι αλέθω τους χουρμάδες μαζί με το λάδι καρύδας να γίνουν μια μάζα σφιχτή.
  3. Σε ένα μπολ βάζω τα αμύγδαλα, τις νιφάδες βρώμης, τους ηλιόσπορους, τα cranberries, τα κομματάκια σοκολάτας, το αλάτι και τα ανακατεύω.
  4. Προσθέτω τους σπόρους chia και το μίγμα των χουρμάδων αναμιγνύοντας τα πάρα πολύ καλά, να πάει παντού, να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  5. Σε ένα ταψάκι  9 x 23 εκ ρίχνω το μίγμα και το πιέζω με δύναμη σε όλη την επιφάνεια του να κολλήσει παντού. Συμπιέζω το μείγμα όσο πιο πολύ μπορώ. 
  6. Το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  7. Κλείνω τις μπάρες σε μεμβράνη ή λαδόκολλα μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένο τάπερ στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!