Τραγανά onion rings
στο φούρνο

 

Τραγανές ροδέλες κρεμμυδιών ψημένες στο φούρνο πιο ελαφριές από τις τηγανιτές το ίδιο όμως νόστιμες και γευστικές.

Τις συνοδεύουμε με διάφορες σάλτσες ως ορεκτικό ή συνοδευτικό για στη μπύρα μας.

Δημοφιλής στις ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστραλία αλλά και σε κάποια μέρη της Ασίας. 

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 ATOMA

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
13 - 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 120 ml γάλα
  • 65 γρ αλεύρι
  • ½ κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • ½ κγ γλυκιά πάπρικα
  • 40 γρ corn flakes
  • 60 γρ φρυγανιά τριμμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζω τα κρεμμύδια, τα κόβω κάθετα σε χοντρές ροδέλες πάχους 1 εκ περίπου και τις ξεχωρίζω μεταξύ τους (τις ξεκολλάω).
  2. Στο μπολ χτυπάω το αυγό. Προσθέτω το γάλα, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύω το μίγμα.
  3. Στο μούλτι θρυμματίζω τα corn flakes και τα ρίχνω σε μια πλαστική σακούλα. Βάζω και τι τριμμένη φρυγανιά και ανακινώ.
  4. Βουτάω κάθε ροδέλα κρεμμυδιού πρώτα στο κουρκούτι του αυγού κι έπειτα τη ρίχνω στην πλαστική σακούλα. Αφού κάνω την ίδια διαδικασία σε 4 ροδέλες, κλείνω και ανακινώ τη σακούλα καλά.
  5. Τοποθετώ κάθε ροδέλα πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί. Συνεχίζω όμοια με όλες τις ροδέλες.
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 220*C για 13 – 15 λεπτά.
  7. Σερβίρω παρέα με κάποια σάλτσα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!