Πασχαλινές σοκολατένιες φωλιές

 

Τραγανές φωλιές τόσο όμορφες που μπορώ είτε να τις φάω είτε να τις διακοσμήσω. 

Σε δύο διαφορετικές εκδοχές για όλα τα γούστα με σοκολάτα κουβερτούρα ή λευκή αποτελούν και ιδανικό δώρο αυτές τις μέρες.

Εύκολες μπορούμε να τις φτιάξουμε γρήγορα μαζί με τα παιδιά και να αυτοσχεδιάσουμε στην γέμιση. Τα γεμίζουμε με σοκολατένια αυγουλάκια αλλά ακόμα και κανονικά πασχαλινά.

 


Σοκολατένια φωλιά με κουβερτούρα

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 μεγάλη φωλιά

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 80 γρ κριθαρένια κρουτόν
  • 40 γρ σταφίδες
  • 30 γρ φουντούκια
  • 70 γρ σοκολάτα γάλακτος, σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ κουβερτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύω τα κρουτόνς, τις σταφίδες, τα φουντούκια και τα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος.
  2. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την ρίχνω στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανακατεύω καλά, να καλύψει η σοκολάτα όλα τα υλικά.
  4. Παίρνω περίπου το μισό μίγμα και πάνω σε μια λαδόκολλα σχηματίζω ένα κύκλο στο μέγεθος της φωλιάς. Στη συνέχεια χτίζω τα τοιχία περιμετρικά από αυτήν με κουταλιές κουταλιές από το μίγμα, δημιουργώντας μια εσοχή στη μέση.
  5. Βάζω στο ψυγείο για 20 λεπτά ή την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να στεγνώσει.
  6. Διακοσμώ εσωτερικά τη φωλιά είτε με κόκκινα πασχαλινά αυγά είτε με σοκολατένια.

Λευκές σοκολατένιες φωλιές

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 μικρές φωλιές

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 80 γρ σιταρένια κρουτόν
  • 40 γρ cranberries
  • 40 γρ ασπρισμένα αμύγδαλα ή φιλέ αμυγδάλου
  • 40 γρ σταγόνες σοκολάτας  λευκής ή γάλακτος 
  • 150 γρ λευκή κουβερτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύω τα κρουτόνς, Τα cranberries, τα αμύγδαλα και τις σταγόνες σοκολάτας.
  2. Λιώνω την λευκή κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την ρίχνω στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανακατεύω να καλύψει η σοκολάτα όλα τα υλικά. Αν χρησιμοποιήσω σταγόνες σοκολάτας γάλακτος δεν ανακατεύω πολύ γιατί θα λιώσει και θα σκουρύνει το χρώμα του μίγματος.
  4. Παίρνω 2 κουταλιές τις σούπας και πάνω σε λαδόκολλα σχηματίζω ένα βουναλάκι. Με τα χέρια μου δημιουργώ στη μέση την τρύπα της φωλιάς. Επαναλαμβάνω το ίδιο και για τις υπόλοιπες.
  5. Βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά ή τις αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να στεγνώσουν.
  6. Διακοσμώ εσωτερικά τις φωλιές είτε χρωματιστά κουφετάκια είτε με σοκολατένια αυγουλάκια.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

* Κολιέ από Koko Di Alma