Μακαρονάδα
με γαρίδες και ρόκα

 

Ίσως η αγαπημένη μου μακαρονάδα του Τζειμι Όλιβερ, δεν την βαριέμαι ποτέ, και πανεύκολη.

Προέλευση νότιας Ιταλίας αυτή η καλοκαιρινή συνταγή.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10  ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20  ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 – 2 ξερές καυτερές πιπεριές
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ καθαρισμένες γαρίδες (και κατεψυγμένες κάνουν μια χαρά)
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 300 γρ λινγκουίνι, βρασμένα αλντέντε 
  • 2 χούφτες ρόκα, κομμένη χοντρά
  • χυμό ½ λεμονιού
  • λίγο νερό από τα ζυμαρικά, αν χρειάζεται 
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
  • αλάτι
  • λίγη ρόκα ακόμα
  • ξύσμα λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβω τις σκελίδες σκόρδου, τις καυτερές πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες.
  2. Ζεσταίνω στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρω το σκόρδο και για 3 λεπτά τις γαρίδες. Προσθέτω τις ντομάτες και σβήνω με το κρασί, περιμένοντας για 2 λεπτά να εξατμιστεί.
  3. Ρίχνω τα ζυμαρικά, ανακατεύω, πασπαλίζω τη χοντροκομμένη ρόκα και ραντίζω το χυμό λεμονιού από πάνω.
  4. Αν χρειαστεί βάζω και λίγο από το χυμό των ζυμαρικών.
  5. Αλατίζω και τρίβω το πιπέρι.
  6. Καλό ανακάτεμα και κατεβάζω από τη φωτιά.
  7. Σερβίρω αμέσως και γαρνίρω με λίγη ακόμα ρόκα και ξύσμα λεμονιού.

 

ΤΙΠ:

  • Tο κόλπο εδώ είναι μεγάλες γαρίδες και *καλής ποιότητας* λιαστές ντομάτες.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!