ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΖΕΛΕΔΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

 

Άνοιξη έρχεται (λέμε τώρα) παιδικά πάρτυ αρχίζουν να γεμίζουν τα Σαββατοκύριακα και τι καλύτερο από αυτά τα πολύχρωμα μπισκοτάκια που τρελαίνουν τα παιδικά μάτια και όχι μόνο! Μαλακά, φρουτένια και με το άρωμα από το ζελέ, ενδείκνυται για τις γιορτινές μέρες. Μπορούμε να διαλέξουμε από τον διακριτικό ανανά ή το φινετσάτο λεμόνι, μέχρι τη δυνατή φράουλα ή το γλυκό πορτοκάλι ακόμα όμως και όλα αυτά μαζί, ανάλογα την διάθεση μας.

 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 100 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 180 γρ. μαργαρίνη
  • 230 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 460 γρ. (3 ¼ κούπες) αλεύρι
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ. γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ. γ. κρεμόριο
  • 90 γρ. (8 κ. σ.) σκόνη ζελέ (αν θέλω μια γεύση διαφορετικά αν θέλω 4 γεύσεις βάζω 2 κ. σ. από κάθε γεύση)
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό) 
  • χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη (προορατικό), για γαρνίρισμα

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:        35 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:        65 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το κρεμόριο και τη σκόνη ζελέ. Αν θέλω κάθε χρώμα να έχει και άλλη γεύση τότε δεν ρίχνω το ζελε μέσα στο μίγμα εδώ αλλά στο τέλος όταν θα χωρίσω το μίγμα μου στα τέσσερα.
  2. Σε μπολ του μίξερ χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο να ασπρίσει και να αφρατέψει. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη και στη συνέχεια το αυγό. Ρίχνω τις βανίλιες και ανακατεύω πάλι. Τέλος βάζω κουταλιές – κουταλιές από το μπολ των αλεύρων στο μίγμα αναδεύοντας διαρκώς.
  3. Χωρίζω το μίγμα στα τέσσερα και τα χρωματίζω με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
  4. Πλάθω μικρές μπαλίτσες και τις βάζω στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους γιατί όταν θα ψηθούν θα «απλώσουν». Με μια αλευρωμένη σπάτουλα πιέζω την επιφάνειά τους λίγο και ραντίζω με χρωματιστή (ή απλή) ζάχαρη.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 6 – 8 λεπτά. Προσοχή μην αρπάξουν από κάτω!