Ποπ κόρν με καραμέλα

 

Η σημερινή συνταγή είναι η πρώτη που βγαίνει live στο Facebook. 

Τα γνωστά ποπ κόρν με ένα μικρό κόλπο για να πετυχαίνουν πάντα, αφράτα και λαχταριστά χωρίς κανένα καμένο.

Προχωράμε και σε μια διαφορετική, γλυκιά, εκδοχή τους με καραμέλα να τα λούζει.
 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για τα ποπ κόρν:

  • 3 ΚΣ ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 70 γρ καλαμπόκι για ποπ κόρν

Για την καραμέλα:

  • 70 γρ βούτυρο
  • 110 γρ καστανή ζάχαρη
  • 60 ml σιρόπι καλαμποκιού (γλυκόζη)
  • ½ κγ μαγειρική σόδα
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τα ποπ κόρν βάζω σε δυνατή φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με 3 ΚΣ ελαιόλαδο και τρείς σπόρους καλαμποκιού και σκεπάζω με το καπάκι.
  2. Μόλις σκάσουν οι σπόροι, ρίχνω τους υπόλοιπους, σκεπάζω ξανά την κατσαρόλα, την κατεβάζω από τη φωτιά και περιμένω να περάσουν 30 δευτερόλεπτα.
  3. Τότε την ξαναβάζω στη φωτιά και περιμένω να αρχίσουν να σκάνε τα ποπ κόρν.
  4. Μόλις μειωθεί η ένταση τους, μετράω μέχρι το 3 και δεν σκάει κάποιο, τα βγάζω από τη φωτιά. 
  5. Είναι έτοιμα και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ (πολύ μεγαλύτερο από αυτό που τα χωράει ακριβώς).
  6. Για την καραμέλα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το σιρόπι καλαμποκιού.
  7. Το  βάζω σε μέτρια φωτιά ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και όταν αρχίσει να βράζει δεν ανακατεύω ξανά, μπορώ να ανακινήσω μόνο την κατσαρόλα.
  8. Αφήνω το μείγμα να βράσει για πέντε λεπτά και το βγάζω από τη φωτιά.
  9. Προσθέτω με προσοχή (γιατί θα φουσκώσει) την σόδα και τη βανίλια ανακατεύοντας.
  10. Γρήγορα ρίχνω σε δόσεις την καραμέλα ραντίζοντας να καλύψει όσο πιο πολλά ποπ κόρν γίνεται και τα ανακατεύω.
  11. Τα απλώνω σε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνω στο φούρνο στους 120*C στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
  12. Κάθε 15 λεπτά (δηλαδή 3 φορές συνολικά) βγάζω το ταψί από το φούρνο, και ανακατεύω προσεκτικά τα ποπ κόρν.
  13. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.
  14. Έπειτα με τα χέρια τα σπάω σε όσο πιο μικρά κομμάτια γίνεται και είναι έτοιμα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!