Σολομός σε σφολιάτα

 

Εντυπωσιακός και πανεύκολος σολομός με ντοματίνια!

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10  ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45  ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα σολομού (δέρμα κάτω)
  • περίπου 180 γρ έτοιμο φύλλο κρούστας (σφολιατα)

Για την πάστα ελιάς:

  • 20 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. κουκουνάρι
  • 3 κλαδάκια βασιλικού + έξτρα για σερβίρισμα
  • 1 ντοματίνι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ μοτσαρέλα για πίτσα
  • 10 - 12 ντοματίνια στο κλαδί 
  • αλάτι
  • πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω την σφολιάτα σε δύο ίσα μέρη. Λαδώνω το ταψί και την βάζω μέσα.
  2. Τοποθετώ πάνω στο κάθε φύλλο από ένα φιλέτο σολομού σε το δέρμα προς τα κάτω.
  3. Για να φτιάξω την πάστα ελιάς βάζω στο μούλτι τις ελιές, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το ντοματίνι και τα αλέθω να γίνουν αλοιφή.
  4. Προσθέτω 2 – 3 κ. σ. από την πάστα πάνω στον κάθε σολομό.
  5. Τοποθετώ κατά μήκος του 4 – 5 κυβάκια μοτσαρέλα και 10 – 12 ντοματίνια στο κλαδί.
  6. Πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι.
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 30 – 40 λεπτά.
  8. Σερβίρω γαρνίροντας με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!