Πως να φτιάξω
πουρέ κολοκύθας

 

Φτιάχνω εύκολα τον πουρέ κολοκύθας και τον αποθηκεύω στο ψυγείο να τον έχω έτοιμο όταν τον χρειαστώ. Λόγω εποχής φτιάχνω αρκετά πράγματα με κολοκύθα όπως πίτα – κέικ και ροφήματα που τα συνοδεύω με γλυκά μπαχαρικά αναδεικνύοντας την γεύση της.

 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΛΥΚΙΑ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένω την κολοκύθα και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρώ πρώτα το κοτσάνι της. Έπειτα την κόβω στη μέση και αδειάζω τα σπόρια της. Την τεμαχίζω πάλι στη μέση (κατά πλάτος) και το κομμάτι που δεν περιέχει σπόρια το κόβω πάλι στη μέση.
  2. Βάζω μπρούμυτα όλα τα κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνω για 40 περίπου λεπτά (ανάλογα το μέγεθος της κολοκύθας) στους 200 βαθμούς Κελσίου. βγάζω και αφήνω να κρυώσουν για 10 λεπτά τα κομμάτια.
  3. Βγάζω με ένα κουτάλι, προσεκτικά γιατί καίει η κολοκύθια, την ψίχα της και τη βάζω στο μούλτι για να την πολτοποιήσω.
  4. Την μεταφέρω σε βάζω, αφήνω να κρυώσει τελείως και την φυλάω στο ψυγείο.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!