Φτιάξε κι εσύ
Pumpkin Spice Latte

 

Ο τέλειος καφές γι αυτή την περίοδο γεμάτος αρώματα της γλυκιάς κολοκύθας, της κανέλας και του μοσχοκάρυδου, που σίγουρα θα έχεις δει να προσφέρουν πολλά καφέ.

Μπορούμε όμως να τον φτιάξουμε και μόνοι μας χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα από τον έτοιμο και να μας συνοδεύσει χαλαρά στον καναπέ μας.

 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΤΟΜO

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 70 – 100 γρ κολοκύθα, τριμμένη

  • 200 ml γάλα

  • 1 στικ κανέλας

  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο

  • 50 ml εσπρέσο (ή άλλο δυνατό καφέ)

  • ζάχαρη  (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίβω την κολοκύθα και την βάζω σε ένα κατσαρολάκι.

  2. Προσθέτω το γάλα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και τα βάζω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας απαλά.

  3. Κατεβάζω από την φωτιά λίγο πριν βράσει τι γάλα και το ρίχνω σε μια καφετιέρα φίλτρου.

  4. Ανακινώ δυνατά το έμβολο μέχρι να δημιουργηθεί αφρός στην επιφάνεια και να γίνει ένα σφιχτό αφρόγαλα.

  5. Ρίχνω στη φλιτζάνα ένα σφηνάκι εσπρέσο,  όση ζάχαρη θέλω (1 – 2 κγ είναι μια χαρά) και από πάνω το αφρόγαλα.

  6. Πασπαλίζω με λίγη τριμμένη κανέλα.

 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΝ!