Λατρεμένη μακαρονάδα με σάλτσα κόκκινο πέστο

 

Λατρεμένη μακαρονάδα μεσογειακής απλότητας.

Η καλής ποιότητας λιαστές ντομάτες καθορίζουν τη γεύση. Εγώ το φτιάχνω με δικές μου λιαστές πολλές φορές και είναι άπαικτο.

Δοκίμασε το και με το δικό μας σγουρό βασιλικό! μια νοστιμιά. Ταιριάζει σε κάθε είδος ζυμαρικών ακόμα και τορτελίνια.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΤΟΜΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10  ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
5 ΛΕΠΤΟ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15  ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ντομάτα
  • 2 κ. σ. κουκουνάρι
  • 1 ματσάκι (30γρ) βασιλικός
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • 60 γρ φέτα

Για τη μακαρονάδα:

  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. πέστο (ανά μερίδα)
  • 150 γρ μακαρόνια βρασμένα (ανά μερίδα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χοντροκόβω τις λιαστές ντομάτες, τις σκελίδες σκόρδου και τις φρέσκιες ντομάτες, τα βάζω να τα αλέσω στο μούλτι.
  2. Προσθέτω το κουκουνάρι, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάω.
  3. Βάζω και τη φέτα μέσα στο μίγμα να αλεστεί κι αυτή μαζί.
  4. Φυλάω τη σάλτσα σε γυάλινο βάζο και προσθέτω λίγο ελαιόλαδο να σκεπάσει τη σάλτσα.
  5. Στο τηγάνι με το ελαιόλαδο ρίχνω το πέστο.
  6. Συμπληρώνω με τα βρασμένα μακαρόνια αφήνοντας για 1 – 2 λεπτά να ενωθούν με τη σάλτσα και κατεβάζω από τη φωτιά.
  7. Σερβίρω αμέσως γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα και βασιλικό.


ΤΙΠ:

  • Το υπόλοιπο διατηρώ στο ψυγείο για 1 εβδομάδα 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!