Ριζότο με μανιτάρια

 

Κρεμμώδες ριζότο με δύο είδη μανιταριών και φρέσκο-τριμμένη παρμεζάνα να το πλαισιώνει.

Να τρως και να γλύφεις να δάχτυλα σου.

Και σε λίγο χρόνο σερβίρεις αυτό το υπέροχο φαγητό, αφήνοντας τους άλλους να νομίζουν ότι κόπιασες πολύ.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
35 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ λευκά μανιτάρια, σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ κινέζικα μανιτάρια shime ji, σε κομμάτια
  • 350 γρ ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
  • 80 γρ βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ζεστό 
  • 2 ΚΣ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • 1/8 κγ λευκό πιπέρι
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 60 γρ τριμμένη παρμεζάνα + έξτρα στο σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι λιώνω 20 γρ βουτύρου σε δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνω το κρεμμύδι, αφήνω για ένα λεπτό και συνεχίζω με τα δύο είδη μανιταριών.
  3. Τα αφήνω 5 λεπτά, να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  4. Προσθέτω το ρύζι ανακατεύοντας το για 3 λεπτά και σβήνω με το κρασί.
  5. Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνω σταδιακά λίγο κάθε φορά από τον ζεστό ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει και να ετοιμαστεί το ρύζι.
  6. Έπειτα από το ζωμό, αλατίζω το ριζότο.
  7. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζω από τη φωτιά, ρίχνω το υπόλοιπο βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και τα ενσωματώνω στο φαγητό.
  8. Συνεχίζω με το λευκό πιπέρι, το ελαιόλαδο και το μαϊντανό.
  9. Σερβίρω αμέσως, γαρνίροντας με φύλλο μαϊντανού και έξτρα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!