ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

 
 
 
 

«Χειμώνιασε, χειμώνιασε το κρύο με περόνιασε» λέει το λαϊκό τραγούδι και όντως ο καινούργιος χρόνος μπήκε με αρκετό κρύο. Κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, όσο γίνεται, για να φυλαχτούμε από το κρύο, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ζεσταθούμε απολαμβάνοντας ένα ιδιαίτερο ρόφημα απολαυστικής σοκολάτας αρωματισμένο με κανέλα και πορτοκάλι που τόσο ταιριάζουν μεταξύ τους. Αν πέσει και χιόνι τότε το τοπίο θα είναι ακόμα πιο μαγικό. Για τους λάτρεις της σοκολάτας,  ότι καλύτερο. Μ’  ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα όλα μπορούν να γίνουν πιο γλυκά!

 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 120 ml. νερό
  • 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 1 στικ κανέλας
  • 240 ml. γάλα
  • 1 - 2 φλούδες φρέσκου πορτοκαλιού
  • 150 ml. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • λίγη κουβερτούρα θρυμματισμένη, για γαρνίρισμα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό, την κουβερτούρα και την κανέλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτω το γάλα και τις φλούδες πορτοκαλιού και αφήνω να ζεσταθεί καλά (λίγο πριν βράσει), κατεβάζω απ’ τη φωτιά και αφαιρώ το στικ κανέλας και τις φλούδες πορτοκαλιού.
  2. Σερβίρω τη σοκολάτα στο φλιτζάνι. Με ένα μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την βάζω σε ένα κορνέ ή μια σακούλα zip με μια οδοντωτή μύτη μπροστά. Γαρνίρω με σαντιγί πάνω απ’ τη σοκολάτα και ραντίζω λίγη τριμμένη κουβερτούρα από πάνω.