Ρολό κιμά με αυγά και ελιές

 

Για Κυριακάτικο γεύμα φτιάχνω σούπερ ρολό κιμά γεμιστό με αυγά και πράσινες ελιές ενώ το τυλίγω σε μυρωδάτο μελωμένο μπέικον.

Ιδανικό και για γιορτινό μπουφέ αφού το εντυπωσιακό ρολό τεμαχίζεται σε πολλά ατομικά κομμάτια και μπορεί να σερβιριστεί εύκολα. 
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
18 - 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
1 ΩΡΑ & 15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
30 ΛΕΠΤΑ 

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά
  • 700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 4 φέτες μπαγιάτικο προζυμένιο ψωμί (χωρίς την κόρα, μουσκεμένο και θρυμματισμένο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μικρές, τριμμένες
  • 1 ½ κγ αλάτι
  • ½ κγ πιπέρι
  • 1 κγ κύμινο
  • 1 αυγό
  • 1 ΚΣ μουστάρδα Dijon
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 6 ΚΣ πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες
  • 8 φέτες μπέικον
  • μέλι, για επάλειψη


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα αυγά, τα σκεπάζω με κρύο νερό και τα βάζω σε μέτρια φωτιά να βράσουν. Τα αφήνω να βράζουν για 4 λεπτά, στραγγίζω το νερό, προσθέτω κρύο και το αλλάζω 2 – 3 φορές μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Τα καθαρίζω από τα τσόφλια.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ με τον κιμά προσθέτω το ψωμί, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, το αυγό, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
  3. Ανακατεύω το μείγμα πάρα πολύ καλά.
  4. Το σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
  5. Το βγάζω από το ψυγείο, προσθέτω τις ελιές ανακατεύω τελευταία φορά και το απλώνω πάνω σε ένα μεγάλο ανοιγμένο αλουμινόχαρτο σε ορθογώνιο σχήμα.
  6. Με την κουτάλα το ισιώνω και στην μέση δημιουργώ ένα μικρό αυλάκι.
  7. Τοποθετώ τα βρασμένα αυγά κατά μήκος στο αυλάκι και με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου το τυλίγω σαν λουκάνικο. Πιέζω καλά να κλείσουν και οι άκρες δεξιά – αριστερά.
  8. Το βάζω στο ταψί, ανοίγω το αλουμινόχαρτο και απλώνω πάνω του τις μακρόστενες λωρίδες του μπέικον (να επικαλύπτει λίγο η μια την άλλη).
  9. Με πια σπάτουλα πιέζω τις άκρες του μπέικον προς τα μέσα και με ένα πινέλο αλείφω το ρολό με μέλι.
  10. Ψήνω το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200*C για 1 ώρα.
  11. Βγάζω από το φούρνο, αλείφω άλλη μια φορά με μέλι και το βάζω πίσω στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
  12. Βγάζω από το φούρνο, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω μαζί με σαλάτα, πατάτες ή ρύζι.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!