Πως φτιάχνω μοναδική Σαγκρία ροδάκινο

 

Sangria hacks! Απόλαυση

Δροσερό, φρουτώδες ποτό με γεύση ροδάκινο από την Ισπανία. 

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΜΠΟΥΚΑΛΙ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5  ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15  ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 60 ml μέλι
  • χυμό ¼ λεμονιού
  • ½ μήλο κομμένο σε καρέ (κυβάκια)
  • 3 - 4 κλωνάρια μέντας
  • 50 ml μπράντι
  • ένα μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
  • παγάκια, για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω τις φέτες του ροδάκινου μαζί με 100 ml νερό και 60 ml μέλι. Τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά και να μαλακώσουν τα ροδάκινα.
  2. Στύβω το χυμό ¼ λεμονιού αφήνω ένα λεπτό ακόμα στη φωτιά και το κατεβάζω.
  3. Πολτοποιώ τα ροδάκινα( με το χέρι ή στο μούλτι  )και στραγγίζω κρατώντας το σιρόπι.
  4. Σε μια μεγάλη κανάτα βάζω μισό μήλο σε κυβάκια, 3 – 4 κλωνάρια μέντας, 50 ml μπράντι, ένα ροδάκινο κομμένο σε φέτες, το σιρόπι και ανακατεύω με τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας.
  5. Προσθέτω ένα μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί και τοποθετώ την κανάτα στο ψυγείο( κλείνω από πάνω )για τουλάχιστο δυο ώρες.
  6. Για να σερβίρω γεμίζω τα ποτήρια μέχρι τη μέση με παγάκια, ρίχνω το ποτό μαζί με κομματάκια φρούτων και γαρνίρω με ένα κλωναράκι μέντας από πάνω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!