Σφολιάτες βερίκοκο

 

Από τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκάκια της εποχής, δροσερό και φρουτένιο.

Τραγανή σφολιάτα με γλυκό βερίκοκο γαρνιρισμένο με μαρμελάδα και από πάνω ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης να ολοκληρώνει την απόλαυση.

Για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή την λιγούρα μας. Τέλειο και για ένα γλυκό, γρήγορο πρωινό.
 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
17 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας 400 γρ
  • 425 γρ κονσέρβα βερίκοκο
  • 40 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
  • φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο (για γαρνίρισμα)

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας.
  2. Με κουπ- πατ διαμέτρου 8 εκ κόβω στρογγυλούς δίσκους.
  3. Τους μεταφέρω σε λαδόκολλα στο ταψί και με ένα πινέλο απομακρύνω το υπόλοιπο αλεύρι.
  4. Με ένα πιρούνι τα τρυπάω στη μέση.
  5. Στραγγίζω τα βερίκοκα από το σιρόπι και τα στεγνώνω με χαρτί κουζίνας.
  6. Τοποθετώ σε κάθε δίσκο από ένα βερίκοκο.
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 10 λεπτά.
  8. Ζεσταίνω την μαρμελάδα (σε κατσαρολάκι ή φούρνο μικροκυμάτων) να γίνει ρευστή.
  9. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αλείφω κάθε βερίκοκο με μαρμελάδα κι από πάνω πασπαλίζω με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
  10. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
  11. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσουν και σερβίρω.