Σοκολατάκια δαμάσκηνο

 

Γρήγορα, εύκολα, απολαυστικά και χωρίς τύψεις τα σοκολατάκια με δαμάσκηνο και καρύδι είναι η λύση όταν θέλουμε ένα πιο υγιεινό γλύκισμα ή ένα κέρασμα χωρίς μεγάλη προετοιμασία.

Η γεύση τους, μας αποζημιώνει καθώς η σοκολάτα λιώνει απαλά στο στόμα και αποκαλύπτεται το ζουμερό δαμάσκηνο που μέσα του κρύβει το τραγανό καρύδι.

Κι αυτό το σοκολατάκι γίνεται μέσα σε 10 λεπτά!

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς καρπό
  • 5 καρύδια, κομμένα στη μέση
  • ½ κγ βούτυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Γεμίζω κάθε δαμάσκηνο με μισό καρύδι στο σημείο που είχε τον καρπό του.
  2. Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο είτε σε μπεν-μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων, αφήνω 2 λεπτά, να μην καίει η σοκολάτα και να γίνει λίγο πιο παχύρευστη.
  3. Βουτάω σ αυτή ένα ένα κάθε γεμιστό δαμάσκηνο και στη συνέχεια τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα.
  4. Τα αφήνω να σταθεροποιηθεί ή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή ανάλογα με την εποχή για πιο γρήγορα τα βάζω στο ψυγείο.
  5. Όταν στεγνώσουν τα φυλάω σε κλειστό κουτί για να μην πάρουν υγρασία.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!