Σοκολατένια μπακλαβαδάκια σε πουγκάκια

 

Μια εξαίσια παραλλαγή του κλασικού γλυκού, σε σοκολατένια εκδοχή.

Ατομικά σιροπιαστά μπακλαβαδάκια σε πουγκάκια, με τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση ξηρών καρπών και σoκολάτας!

Μόνο αν τα δοκιμάσεις θα εκτιμήσεις την ξεχωριστή γεύση του ανατολίτικου γλυκού.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
21 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 450 – 500 γρ φύλλο κρούστας
  • 250 γρ φρέσκο βούτυρο, λιωμένο και καθαρισμένο

Για τη γέμιση:

  • 350 γρ φιστίκια Αιγίνης και καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ κουβερτούρα, ψιλοκομμένη σα σκόνη

Για το σιρόπι:

  • 400 ml νερό
  • 400 gr ζάχαρη
  • χυμό και φλούδα μιας φέτας λεμονιού
  • 1 ΚΣ γλυκόζη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αν το φύλλο είναι κατεψυγμένο το αφήνω από την προηγούμενη στο ψυγείο ή 2-3 ώρες εκτός ψυγείου.
  2. Σκεπάζω τα φύλλα με μια νωπή πετσέτα κουζίνας για να μην στεγνώσουν.
  3. Λιώνω το βούτυρο και χρησιμοποιώ μόνο το καθαρό βούτυρο κι όχι τον ορό γάλακτος που μένει στο κάτω μέρος.
  4. Απλώνω το φύλλο με την μεγάλη πλευρά οριζόντια και ραντίζω με το βούτυρο όλη την επιφάνεια του.
  5. Κόβω ένα δεύτερο φύλλο σε τέσσερις λωρίδες τοποθετώντας το οριζόντια την μεγαλύτερη πλευρά του.
  6. Παίρνω την μια λωρίδα και την βάζω στο πάνω μέρος του φύλλου που έχω απλώσει και βουτυρώσει. Την βουτυρώνω και απλώνω ακριβώς πάνω της τη δεύτερη λωρίδα και βουτυρώνω όμοια.
  7. Ραντίζω με τους ξηρούς καρπούς όλη την επιφάνεια του φύλλου εκτός το σημείο πάνω που υπάρχει το τριπλό φύλλο.
  8. Όμοια ραντίζω και με τη σκόνη της σοκολάτας.
  9. Με ένα λεπτό ξυλίκι ή μια χοντρή βελόνα πλεξίματος αρχίζω να τυλίγω σφιχτά το φύλλο από κάτω προς τα πάνω. Σταματάω πριν το τριπλό φύλλο. Αφαιρώ από το πλάι το ξυλίκι και κόβω το τυλιγμένο φύλλο στα τρία. Παίρνω το κάθε ένα, το τυλίγω σαν σαλιγκάρι σφιχτά και γυρίζω τα τριπλά φύλλα προς τα έξω. Συνεχίζω όμοια και με τα υπόλοιπα.
  10. Τα τοποθετώ σε ένα ταψί 28 εκ. σφιχτά να μην ξετυλίγονται και τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180* C για 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν τα φύλλα τους.
  11. Φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνω να βράσουν για 2-3 λεπτά. Βγάζω το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
  12. Μόλις ψηθούν τα μπακλαβαδάκια ρίχνω από πάνω τους με ένα κουτάλι το σιρόπι και τα αφήνω μια ώρα να το απορροφήσει και να κρυώσουν.
  13. Τα σερβίρω κρύα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!