Σοκολατένια pancakes γίγας

 

Δεν υπάρχουν πιο αφράτα, σοκολατένια και εκπληκτικά pancakes!

Πραγματικά μετά από αυτά, τα pancakes ολοκληρώθηκαν.

Γεμάτα όγκο, σοκολατένια γεύση και από πάνω ολοκληρώνονται με σοκολατένια σως.

Κατάλληλες για πρωινό, για γλυκό και για όποια ώρα τα επιθυμήσει η ψυχούλα μας.
 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
13 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 3 αυγά, χωρισμένα κρόκοι από ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20 γρ ζάχαρη, για τα ασπράδια
  • 50 γρ ζάχαρη, για τους κρόκους
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 ml γάλα (1,5% λιπαρά ή πλήρες)
  • 180 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 ΚΣ (10 γρ ή μισό φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ κακάο σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την σοκολατένια σως:

  • 100 ml γάλα (1,5% λιπαρά ή πλήρες)
  • 55 γρ ζάχαρη
  • 30 γρ κακάο σκόνη
  • 2 ΚΣ βούτυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τα pancakes χωρίζω τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ τα ασπράδια και σε ένα μπολ του μίξερ τους κρόκους.
  2. Χτυπάω τα ασπράδια μαζί με 20 γρ ζάχαρης με το μίξερ να γίνουν μαρέγκα.
  3. Με το ίδιο μίξερ χτυπάω τους κρόκους με τα 50 γρ ζάχαρης μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και ανακατεύω.
  4. Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι.
  5. Ρίχνω σταδιακά τα άλευρα στο μίγμα τον κρόκων.
  6. Ενώνω την μαρέγκα σε δόσεις ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ για να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του.
  7. Βάζω ένα τηγάνι σε μέτρια – χαμηλή φωτιά και με ένα πινέλο λαδώνω την επιφάνεια του και το τσέρκι (κουπ-πατ μεταλλικό) εσωτερικά που θα χρησιμοποιήσω και το τοποθετώ στην μέση του σκεύους.
  8. Με μια κουτάλα της σούπας ή με ένα scoop του παγωτού γεμίζω το τσέρκι στα 2/3 με το μείγμα. Σκεπάζω με το καπάκι κι αφήνω για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να βγάλει φούσκες στην επιφάνεια του το pancake και να έχει πήξει ελαφριά. 
  9. Τότε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το αναποδογυρίζω και το αφήνω για άλλα 2 – 3 λεπτά να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.
  10. Βγάζω και συνεχίζω με τα υπόλοιπα.
  11. Αν έχω επίπεδο τηγάνι για κρέπες μπορώ να βάλω πολλά μαζί να τηγανίζονται.
  12. Για την σως σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να λιώσουν, ανακατεύω να μην κολλήσει και πριν βράσει το βγάζω από τη φωτιά. Ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
  13. Σερβίρονται ζεστές ή κρύες και γαρνίρω από πάνω με τη σως σοκολάτας.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!