Σοκολατένιο
παγωτό παρφέ

 

Το παγωτό των παιδικών μου χρόνων: Παρφέ παγωτό σοκολάτας, μαμαδίστικο, βελούδινο που λιώνει στο στόμα αφήνοντας στον ουρανίσκο απολαυστική σοκολατένια γεύση. 

Το απόλυτο και αξεπέραστο παγωτό.
 

 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
4 – 5 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ 

  • 250 γρ φυτική σαντιγί
  • 135 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 125 γρ κουβερτούρα λιωμένη
  • 3 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 230 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 180 ml γάλα εβαπορέ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Λιώνω στο μπεν-μαρί την κουβερτούρα και την αφήνω να κρυώσει λίγο.
  3. Πάλι με το μίξερ χτυπάω την φυτική σαντιγί να αφρατέψει.
  4. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω.
  5. Συνεχίζω με τους κρόκους, την πραλίνα φουντουκιού και το εβαπορέ.
  6. Τέλος ενσωματώνω την μαρέγκα απαλά με μια μαρίζ.
  7. Βάζω σε φόρμα στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες.

 

ΤΙΠ:

  • Για να παστιριώσουμε τα αυγά κάνουμε όλη τη διαδικασία πάνω σε μπεν-μαρί. Στο τέλος Βγάζουμε από το μπεν-μαρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει το μίγμα. Συνεχίζουμε στην ψύξη κανονικά.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!