Χαλβάς σοκολατένιος

 

Σιμιγδαλένιος χαλβάς φουλ στη σοκολάτα γιατί ακόμα και στη νηστεία, με τη σοκολάτα είναι όλα καλύτερα!

Ο κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς, εμπλουτισμένος με σοκολάτα ενθουσιάζει ακόμα και όσους δεν είναι λάτρεις του συγκεκριμένου γλυκού.

Ανάλογα τα γούστα μας μπορούμε να τον κάνουμε όσο περισσότερο σοκολατένιο θέλουμε, η επιλογή είναι δική μας!
 


ΜΕΡΙΔΕΣ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Για το σιρόπι

  • 800 γρ ζάχαρη
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 3 ΚΣ κακάο σκόνη
  • 1450 γρ νερό

Για το χαλβά:

  • 260 ml ελαιόλαδο
  • 550 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 250 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 150 γρ κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • 150 γρ καρύδια, χοντροκομμένα
  • 150 γρ σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
  • λίγα ολόκληρα καρύδια, για γαρνίρισμα(προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το σιρόπι βάζω το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, με τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού, το κακάο και το νερό. Ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνω να βράσει για 2 λεπτά. Το βγάζω από τη φωτιά.
  2. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στην κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας να καβουρδιστεί για περίπου πέντε λεπτά.
  3. Το κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω κουταλιά κουταλιά το σιρόπι και το χυμό πορτοκαλιού.
  4. Το βάζω πάλι στη φωτιά, προσθέτω την κουβερτούρα, ανακατεύοντας να λιώσει και να πήξει ο χαλβάς.
  5. Βγάζω από τη φωτιά, βάζω τα καρύδια και τις σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά), σκεπάζω με μια πετσέτα κουζίνας και κλείνω το καπάκι για πέντε λεπτά.
  6. Ανοίγω και αφού βρέξω με νερό τη φόρμα του κέικ ρίχνω το μείγμα σε αυτή, πιέζοντας το καλά. Αφήνω για πέντε λεπτά.
  7. Αναποδογυρίζω και ξεφορμάρω το χαλβά από τη φόρμα στην πιατέλα και γαρνίρω από πάνω με ολόκληρα καρύδια.
  8. Αφήνω μια ώρα, να κρυώσει, να σταθεί και σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΝ!