Σου με παγωτό βανίλια
και σοκολάτα

 

Αυτό το γλυκό το ονειρεύτηκα και είπα να το κάνω πραγματικότητα για να δω αν όντως είναι τόσο καλό όσο η σκέψη του.

Τα αφράτα, βουτυράτα σου όλοι τα γνωρίζουμε όταν όμως τα γεμίσουμε με παγωτό, αντί για κρέμα για πιο δροσερό αποτέλεσμα, και τα γαρνίρουμε με σοκολατένια γκανάζ και φιλέ αμυγδάλου, το γλυκό ξεπερνάει κατά πολύ το όνειρο!

Τα σου μπορούμε να τα έχουμε έτοιμα και όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε, τα γεμίζουμε με παγωτό και ζεσταίνουμε την σοκολατένια γκανάζ που ρίχνουμε από πάνω τους.

Κανείς δεν πρόκειται να μείνει ασυγκίνητος.
 

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
12 – 15 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
25 - 30 ΛΕΠΤΑ 

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για τα σου:

  • 120 ml νερό
  • 55 γρ βούτυρο
  • 65 γρ αλεύρι
  • ¼ κγ αλάτι
  • ½ κγ ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 λίτρο παγωτό βανίλια

Σοκολατένια γκανάζ:

  • 150 γρ κουβερτούρα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • φιλέ αμυγδάλου, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμιγνύω το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη.
  2. Για να φτιάξω τα σου βάζω σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το νερό και το βούτυρο να λιώσουν.
  3. Μόλις φτάσει το μείγμα σε βρασμό το βγάζω από τη φωτιά και προσθέτω τα άλευρα ανακατεύοντας παράλληλα.
  4. Επαναφέρω το κατσαρολάκι στη φωτιά για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας, το αφήνω να ψηθεί το αλεύρι και να φύγει η υγρασία από το μείγμα.
  5. Το κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω το μείγμα στον κάδο του μίξερ ανακατεύοντας το με τον γάντζο για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
  6. Τότε προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίσω το ζύμωμα μέχρι το μείγμα να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι που ξεκολλάει από τον κάδο.
  7. Το βάζω σε κορνέ και πάνω σε λαδόκολλα φτιάχνω κύκλους διαμέτρου 3 – 4 εκ αφήνοντας χώρο ανάμεσα τους γιατί θα φουσκώσουν.
  8. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 240*C για 5 λεπτά, έπειτα χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 220*C τα ψήνω εκεί για άλλα 5 λεπτά και τέλος ρυθμίζω στους 200*C για τα υπόλοιπα 15 – 20 λεπτά.
  9. Τα βγάζω και τα αφήνω πάνω σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
  10. Για την γκανάζ ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και την ενώνω με την κουβερτούρα, ανακατεύοντας να γίνει μια σοκολατένια σάλτσα.
  11. Κόβω από τα σου, τα καπάκια, γεμίζω το κάθε ένα με μια μπάλα παγωτό βανίλιας, κλείνω με το καπάκι κι από πάνω τα λούζω με μια κουταλιά σοκολατένιας γκανάζ και τέλος γαρνίρω με λίγο φιλέ αμυγδάλου.
  12. Σερβίρω αμέσως.

ΤΙΠ:

  • Αν φτιάξω άλλη μέρα τα σου, τα φυλάω σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο κι όταν θέλω να τα σερβίρω τα ζεσταίνω για λίγα λεπτά στο φούρνο για να γίνουν πάλι τραγανά.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!