Πως φτιάχνω Aperol Spritz

 

Μέρα για το πιο δροσιστικό κοκτέιλ του καλοκαιριού.

Ελαφρύ σε αλκοόλ απεριτίφ από τη βόρειο ανατολική Ιταλία που έχει επανέλθει δυναμικά στη μόδα. Και πανεύκολο!

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ΑΤΟΜΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5  ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5  ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα παγάκια
  • 1 σφηνάκι (50ml) Aperol ή Campari ή Cynar
  • 1 1/2 σφηνάκι (75ml) Prosecco ή αφρώδες κρασί λευκό
  • λίγη σόδα
  • 1 φέτα πορτοκάλι, για γαρνίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Γεμίζω με παγάκια ένα μεγάλο ποτήρι του κρασιού.
  2. Προσθέτω 1 σφηνάκι Aperol μαζί με 1 1/2 σφηνάκι Prosecco και συμπληρώνω με σόδα.
  3. Σερβίρω αμέσως και γαρνίρω με μια φέτα πορτοκάλι

 

ΤΙΠΣ:

  • To spritz μπορεί να φτιαχτεί με οποιοδήποτε ιταλικό bitters όπως Campari η Cynar αντί για Aperol. Για πιο δυνατό σε αλκοόλ πρόσθεσε 25ml μισό σφηνάκι Gin.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!