Γρήγορα και με ελάχιστα υλικά τα pancakes ή στα ελληνικά τηγανίτες είναι ένα πλούσιο πρωινό που μας κρατάει μέχρι το μεσημέρι.

Τα συγκεκριμένα είναι η εύκολη λύση όταν δεν έχω πάει για ψώνια και το ψυγείο είναι σχεδόν άδειο. Θυμάμαι την αναλογία 1-1-1-1 και είμαι μέσα.

Ζάχαρη και κανέλα έχω πάντα στο ντουλάπι αλλά με τα ίδια pancakes μπορώ να κάνω πολλά άλλα αν έχω τα υλικά. 

Τα συνοδεύω φυσικά με φρέσκο καφέ.





[bsa_pro_ad_space id=4]

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 (5 ΜΙΚΡΑ ή 3 ΜΕΣΑΙΑ)

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
6 – 10  ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι (150 γρ) αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι (240 ml) γάλα
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. σ. σπορέλαιο
  • ζάχαρη για πασπάλισμα
  • κανέλα για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζω το αυγό, το αλεύρι, το γάλα και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά.
  2. Ρίχνω, σε μέτρια φωτιά, στο τηγάνι το σπορέλαιο και με μια βαθιά κουτάλα από τον χυλό.
  3. Αφήνω 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.
  4. Τοποθετώ ανά μερίδα τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο αφού πρώτα ανάμεσα τους και από πάνω πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα. 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΕΣ!