Θέλετε να φτιάξετε γαλοπούλα αλλά φοβάστε? Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες και ψήστε την καλύτερη γαλοπούλα!

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα μάθαμε την γαλοπούλα τα τελευταία χρόνια. Το χοιρινό αποτελεί το παραδοσιακό μας γεύμα τα Χριστούγεννα παρέα με κοτόσουπα για ξεκίνημα. Η συνήθεια του εξωτερικού όπως σε όλα έτσι και στο φαγητό έφερε τις τελευταίες δεκαετίες την γαλοπούλα στο εορταστικό τραπέζι μας. Έγινε συνήθεια γιατί είναι ένα κρέας πιο ελαφρύ και υγιεινό, το προτιμούν τα παιδιά κι έτσι καθιερώθηκε κι εδώ.

Όμως μας λείπει η γνώση για τον τρόπο μαγειρέματος της και το σύνηθες αρνητικό της είναι ότι στους περισσότερους βγαίνει «στεγνή».

Το παρακάτω άρθρο ήρθε να ρίξει φώς στο μυστήριο της γαλοπούλας μαθαίνοντας μας όλες τις λεπτομέρειες γι’ αυτήν. Πώς να την επιλέγουμε κατά την αγορά της, τι υλικά χρειαζόμαστε για το ψήσιμο, αλλά και ο χρόνος που απαιτείται αναλόγως του μεγέθους της. Φυσικά μυστικά για το ψήσιμο: να γίνει τραγανή εξωτερικά, ζουμερή εσωτερικά και πότε είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Πώς να την κόψουμε βήμα – βήμα και λεπτομέρειες για το πουλερικό κατά την χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Γιατί δεν χρειάζεται φόβος αλλά γνώση για ότι κάνουμε. Ακολουθήστε τις συμβουλές του http://www.bbc.co.uk/guides/ztrc4wx φτιάξτε την καλύτερη γαλοπούλα και καλή όρεξη!