Ταρανδάκια Ρουντολφ από Caprice Παπαδοπούλου

 

Τι κι αν έμειναν τα κεράσματα για τα κάλαντα τελευταία στιγμή και ο άντρα σου φωνάζει και δεν έχεις πάρει όλα τα δώρα και ο μικρός πρέπει να πάει κουνγκ-φού; Εμείς λέμε: Ειρήνη Υμίν και όλα θα τα προλάβεις και θα φτιάξεις τα πιο λαχταριστά ταρανδάκια Ρούντολφ από Caprice Παπαδοπούλου που θα τους ξετρελάνουν όλους!

Ταρανδάκια από σοκολατένια Caprice σε μορφή ξυλάκι, το οποίο όμως θα τρώγεται αφού θα είναι από πουράκι και θα εκπλήξει ευχάριστα τα παιδιά.

Δες πως προλαβαίνουμε όλα τα απρόοπτα των γιορτών, φτιάχνοντας νόστιμες χριστουγεννιάτικες συνταγές, λέγοντας Ειρήνη Υμίν με Προϊόντα Παπαδοπούλου.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
5

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
55 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20 γρ άχνη ζάχαρη
  • 40 γρ φουντούκια, θρυμματισμένα
  • 40 γρ κουβερτούρα, λιωμένη
  • 5 πουράκια Caprice Παπαδοπούλου σε κομμάτια
  • 100 γρ κουβερτούρα, λιωμένη. για επικάλυψη

Για τη διακόσμηση:

  • 5 πουράκια Caprice Παπαδοπούλου
  • 10 pretzel, για γαρνίρισμα (κερατάκια)
  • 5 σοκολατάκια σε κόκκινο χρώμα, για γαρνίρισμα (μύτη)
  • 10 σοκολατάκια σε άσπρο χρώμα, για γαρνίρισμα (μάτια)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλέθω τα φουντούκια στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
  2. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  3. Με το μίξερ χτυπάω το βούτυρο να μαλακώσει. Προσθέτω την άχνη ζάχαρη, τα φουντούκια και τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας.
  4. Κόβω τα Caprice σε μικρά κομμάτια.
  5. Τέλος ρίχνω τα τεμαχισμένα Caprice τα οποία ενσωματώνω στο μίγμα με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
  6. Αφού προετοιμάσω τα καλούπια με μια μεμβράνη από πάνω τους, βάζω 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα σε κάθε καλούπι. Πιέζω ένα πουράκι από πίσω για να κολλήσει σαν ξυλάκι (από εκεί θα το πιάνουμε).
  7. Τα βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  8. Βγάζω τα γλυκά από το ψυγείο και αφαιρώ τα καλούπια και τις μεμβράνες.
  9. Λιώνω την κουβερτούρα και με τη βοήθεια του κουταλιού τα καλύπτω με σοκολάτα.
  10. Τοποθετώ από δύο pretzel στην πίσω όψη τους, δεξιά και αριστερά για να δημιουργηθούν τα κερατάκια των ταράνδων και τα αφήνω πάνω σε λαδόκολλα σε επίπεδη επιφάνεια.
  11. Όσο η σοκολάτα είναι υγρή βάζω στην μπροστινή πλευρά τους κολλητά τα δύο λευκά σοκολατάκια σαν μάτια και από κάτω ένα κόκκινο για την μύτη των Ρούντολφ.
  12. Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας που βουτάω στη λιωμένη κουβερτούρα ζωγραφίζω δυο τελίτσες στα λευκά σοκολατάκια σαν να είναι οι κόρες των ματιών τους.
  13. Τα βάζω για 10 λεπτά στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
  14. Έτοιμα για κέρασμα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!