Τα πιο τυρένια τυροπιτάκια

 

Τα πιο τυρένια τυροπιτάκια που έγιναν ποτέ!


Εύκολα και γρήγορα, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
25 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 120 γρ βούτυρο, λιωμένο
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 55 γρ ρεγκάτο, τριμμένο
  • 500 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ φέτα, τριμμένη
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1/8 κγ πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ρίχνω το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το γάλα και το ρεγκάτο και τα ανακατεύω.
  2. Σε άλλο μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  3. Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι στο μίγμα των υγρών υλικών μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Την χωρίζω σε μπαλίτσες.
  5. Για την γέμιση ενώνω τη φέτα με ½ χτυπημένο αυγό και το πιπέρι. Πλάθω το μίγμα σε μικρά μπαστουνάκια.
  6. Με τα χέρια ανοίγω στρογγυλή κάθε μπάλα ζύμης και βάζω στη μέση το μπαστουνάκι της φέτας. Κλείνω και ενώνω καλά τις άκρες, να μην ανοίξει η ζύμη όταν θα ψηθούν.
  7. Με ένα πινέλο αλείφω την επιφάνεια τους με το υπόλοιπο αυγό.
  8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  9. Αφήνω να κρυώσουν και σερβίρω.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!