Το πιο διάσημο Ελληνικό καλοκαιρινό ντιπ.
Δροσερό, βελούδινο με έντονη γεύση που γοητεύει όλους όσους το δοκιμάζουν.
Το σερβίρω με ψωμάκι, πίτα ή παξιμάδι και συνοδεύει τέλεια το ψητό αρνάκι, το σουβλάκι αλλά και απλά γεύματα όπως μια ομελέτα
[bsa_pro_ad_space id=4]
ΜΕΡΙΔΕΣ:
3 – 4 μπολ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
1 ΩΡΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 αγγουράκι (½ μεσαίο ή 1/3 μεγάλο),ξεφλουδισμένο, τριμμένο και στραγγισμένο
- 1 ½ – 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- ½ κ. σ. ξύδι
- 1 κ. γ. αλάτι
- ½ κ. γ. πιπέρι
- 500 ml στραγγιστό γιαούρτι
- 5 – 6 κλοναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
- ψωμάκι ή πίτα ή παξιμάδι, συνοδευτικό(προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζω και τρίβω το αγγούρι. Το στραγγίζω καλά είτε βάζοντας το σε μια πετσέτα κουζίνας φτιάχνοντας ένα πουγκί και σφίγγοντάς το , είτε σε ένα σουρωτήρι με τις παλάμες μου παίρνω λίγο λίγο και πιέζω καλά να βγάλει όλα τα υγρά του και το βάζω σε ένα μπολ.
- Προσθέτω το σκόρδο (αν το θέλω πιο πικάντικο βάζω 2 σκελίδες), το ελαιόλαδο, το ξύδι, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύω.
- Αναμιγνύω στο μπολ και το γιαούρτι.
- Δοκιμάζω αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.
- Τέλος ρίχνω το ψιλοκομμένο άνηθο.
- Βάζω το τζατζίκι σε καλά κλεισμένο μπολ, στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (διατηρείται στο ψυγείο για 5 μέρες).
- Σερβίρω με ψωμάκι, πίτα, παξιμάδι.