Το πιο διάσημο Ελληνικό καλοκαιρινό ντιπ.

Δροσερό, βελούδινο με έντονη γεύση που γοητεύει όλους όσους το δοκιμάζουν.

Το σερβίρω με ψωμάκι, πίτα ή παξιμάδι και συνοδεύει τέλεια το ψητό αρνάκι, το σουβλάκι αλλά και απλά γεύματα όπως μια ομελέτα





[bsa_pro_ad_space id=4]

ΜΕΡΙΔΕΣ:
3 – 4 μπολ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 αγγουράκι (½ μεσαίο ή 1/3 μεγάλο),ξεφλουδισμένο, τριμμένο και στραγγισμένο
  • 1 ½ – 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ. σ. ξύδι
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • ½ κ. γ. πιπέρι
  • 500 ml στραγγιστό γιαούρτι
  • 5 – 6 κλοναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ψωμάκι ή πίτα ή παξιμάδι, συνοδευτικό(προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζω και τρίβω το αγγούρι. Το στραγγίζω καλά είτε βάζοντας το σε μια πετσέτα κουζίνας φτιάχνοντας ένα πουγκί και σφίγγοντάς το , είτε σε ένα σουρωτήρι με τις παλάμες μου παίρνω λίγο λίγο και πιέζω καλά να βγάλει όλα τα υγρά του και το βάζω σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτω το σκόρδο (αν το θέλω πιο πικάντικο βάζω 2 σκελίδες), το ελαιόλαδο, το ξύδι, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύω.
  3. Αναμιγνύω στο μπολ και το γιαούρτι.
  4. Δοκιμάζω αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.
  5. Τέλος ρίχνω το ψιλοκομμένο άνηθο.
  6. Βάζω το τζατζίκι σε καλά κλεισμένο μπολ, στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (διατηρείται στο ψυγείο για 5 μέρες).
  7. Σερβίρω με ψωμάκι, πίτα, παξιμάδι.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!