ΖΕΣΤΑ Η΄ ΚΡΥΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΕΤΟΙΜΑ ΣΕ 10΄

 

Όταν θέλω ένα πιάτο γρήγορο ή όταν πρέπει να το ετοιμάσω από το πρωί ή την προηγούμενη οι βίδες με τόνο αποτελούν μια εύκολη και γρήγορη λύση. Είναι χορταστικά, νόστιμα και ελαφριά στο στομάχι αν θέλω να συνεχίσω τις δραστηριότητες μου ή αν είναι αργά το βράδυ. Επίσης δεν απαιτούν καθόλου χρόνο όταν θέλω να τα απολαύσω γιατί μπορούν να φαγωθούν και κρύα απευθείας απ’ το ψυγείο.

 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 3 ΑΤΟΜΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ζυμαρικά βίδες (ή ότι άλλο ζυμαρικό θέλετε)
  • 1 μικρό κρεμμύδι (ή μισό μεγάλο)
  • 100 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
  • 4 κ. σ. γεμάτες μαγιονέζα
  • αλάτι
  • λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 3 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:        7 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:         10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω σε λεπτές ροδέλες το κρεμμύδι, τις βουτάω σε ένα μπολ με νερό να φύγει η έντονη «καυτεράδα»τους και μετά τις τεμαχίζω στη μέση.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό, μόλις βράσει το αλατίζω και ρίχνω τα ζυμαρικά. Μόλις πάρουν μια βράση ανακατεύω να μην κολλήσουν ούτε στον πάτο ούτε μεταξύ τους, χαμηλώνω σε μέτρια την φωτιά και τα αφήνω να βράσουν όση ώρα αναγράφει η συσκευασία τους (περίπου 7 λεπτά), με το καπάκι ανοιχτό.
  3. Ωστόσο ανοίγω τον τόνο, τον στραγγίζω από το ελαιόλαδο και τον βάζω σε ένα πιάτο. Με ένα πιρούνι τον τεμαχίζω σε μικρότερα κομμάτια.
  4. Μόλις ετοιμαστούν οι βίδες, τις στραγγίζω καλά και ρίχνω 1 – 2 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη ανακατεύοντας τα να λιώσει.
  5. Προσθέτω το κρεμμύδι (αφού το βγάλω και το στραγγίξω από το νερό) και τη μαγιονέζα ανακατεύοντας καλά. Συμπληρώνω με τον τόνο, ανακατεύω λίγο (γιατί ο τόνος ως πιο βαρύς πηγαίνει στον πάτο συνήθως).
  6. Σερβίρονται τόσο ζεστά όσο και κρύα.

 

TIPS:

  • Αν τα θέλουμε κρύα καλό είναι να μπουν στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσουμε γιατί περιέχουν τόσο την μαγιονέζα όσο και το ψάρι.