Ζυμαρικά με πέστο καρότου

 

Ελαφρύ, γεμάτο λαχανικά και αρώματα φαγητό σε μια διαφορετική από τις συνηθισμένες έκδοση.

Το πέστο καρότου μπερδεύεται με τα ζυμαρικά και τα στικς καρότου προσθέτουν γεύση και χρώμα.

Γιατί το καλοκαίρι, που έρχεται θέλει γεύσεις απλές μα μυρωδάτες.


 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
1 ATOMO

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ ζυμαρικά, βρασμένα αλντέντε
  • 1 καρότο
  • 30 γρ πρασινάδα καρότων
  • 65 γρ καρύδια
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 ΚΣ ελαιόλαδο
  • χυμό ½ λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζω στο μούλτι την πρασινάδα των καρότων, τα καρύδια, το πιπέρι, το αλάτι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας, μέχρι να αποκτήσει την υφή πάστας.
  2. Βράζω τα ζυμαρικά με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζω.
  3. Με τον αποφλοιωτή κόβω το καρότο σε λεπτές λωρίδες κι έπειτα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε στικς.
  4. Ζεσταίνω στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ½ ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω για 2 λεπτά τα στικς του καρότου, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτω τα ζυμαρικά και 1 ΚΣ από το πέστο, ανακατεύω να λιώσουν και να ενωθούν όλα τα υλικά.
  6. Σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!