Ομελέτα
με κολοκυθάκια

 

Μια εύκολη λύση πάντα είναι η ομελέτα και οι επιλογές πολλές όταν θέλουμε να την εμπλουτίσουμε για να γίνει πιο χορταστική και νόστιμη. Αυτή την εκδοχή με τα λαχανικά την κάνω συχνά γιατί με τα κολοκυθάκια γίνεται μαλακή και αφράτη αποφεύγοντας το κρέας, τα αλλαντικά και τα τυροκομικά.

Η διαδικασία παρασκευής της είναι απλή, το μόνο που χρειάζεται λίγη υπομονή είναι το στράγγισμα των κολοκυθιών το οποίο μπορούμε να κάνουμε το πρωί, να συνεχίσουμε τις υπόλοιπες δουλειές μας και όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε το φαγητό είναι έτοιμα για τηγάνισμα και σε 15 λεπτά είναι έτοιμη. Μπορούμε να τα προετοιμάσουμε κι από την προηγούμενη μέρα αν θέλουμε τα λαχανικά να είναι έτοιμα το πρωί για να τα μαγειρέψουμε.

Με μια σαλάτα γίνεται πλήρες γεύμα, αρκετό για τέσσερα άτομα.

 


ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
1,5 -2 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ (ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΟΝΗ)

 

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μεγάλα κολοκύθια
  • 4 μεγάλα αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένω και κόβω τα κολοκύθια σε ροδέλες πάχους μισό εκατοστού. Τις αλατίζω και τις βάζω σε ένα σουρωτήρι με ένα μπολ από κάτω. Τις αφήνω εκεί για 1,5 – 2 ώρες.
  2. Όταν περάσει αυτό το διάστημα σε ένα τηγάνι βάζω ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τις ροδέλες. Ανακατεύω ανά διαστήματα μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν τα κολοκύθια.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν μαζί με αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμα τα κολοκύθια ραντίζω από πάνω με τα αυγά, ανασηκώνοντας τα λίγο να μπει το αυγό και στον πάτο. 
  4. Αφήνω 2 – 3 λεπτά να ψηθεί από κάτω η ομελέτα και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Με τη βοήθεια ενός καπακιού κατσαρόλας τη γυρίζω κι από την άλλη πλευρά. Περιμένω πάλι 2 – 3 λεπτά να ψηθεί κι από αυτή την πλευρά.
  5. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με μια σαλάτα.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!