ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

 
 
 

Για κάθε πράγμα ή δραστηριότητα που απολαμβάνω και έχει αξία για μένα, τελικά μεγαλύτερο ρόλο παίζει η προετοιμασία για αυτό, παρά το ίδιο το γεγονός. Η αδημονία για αυτό, το όνειρο που πλάθω στο μυαλό μου, σπάνια μπορεί να ξεπεράσει το ίδιο το γεγονός. Ουσιαστικά ζω σε ένα συννεφάκι ροζ – κίτρινο – γαλάζιο που όλα είναι ιδανικά εκεί και τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Αφορμή για όλα αυτά είναι οι γιορτές που έρχονται και όσα χρόνια κι αν περάσουν εγώ θα συνεχίσω να ζω το όνειρο. Χριστούγεννα, δέντρα, φωτάκια συμβάλλουν σε αυτό το κλίμα ακόμα κι αν είναι διαφημιστικό τρικ για μεγαλύτερη κατανάλωση. Είναι η φαντασία που από παιδιά όσο κι αν περιορίστηκε δεν μπορεί να εκλείψει. Βοηθάει βέβαια αποφασιστικά σε αυτό, ότι λόγω της Ναταλίας, που ακόμα τρελαίνεται να διαβάζει βιβλία, έχουμε αρχίσει τις χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις από τώρα, γιατί τα τραγούδια κάθε χρόνο δεν ξέρω πως ξεκινάνε από τον Αύγουστο μήνα. Πέρυσι που μετακομίσαμε και πακετάραμε τα πράγματα τέλος Αυγούστου ξεχάστηκε το χριστουγεννιάτικο CD μέσα στο CDplayer και όταν πλέον ήρθαν οι γιορτές( που δεν είχαμε πάει ακόμα στο σπίτι μας και έτσι ήταν όλα τα πράγματα ακόμα σε πακέτα )ψάχναμε το CD αλλά ήταν άφαντο!

 

Όταν ήμουν μικρή γύρω στα πέντε νομίζω, θυμάμαι κάποια στιγμή τον αδερφό μου σαν μεγαλύτερος, να θέλει να με πείσει για την δική του ανακάλυψη ότι δεν υπάρχει πραγματικός Άγιος Βασίλης. Μου έρχεται στο μυαλό ακριβώς η σκέψη που είχα κάνει τότε ( αν και δεν φημίζομαι για την μνήμη μου ): ίσως και να μην υπάρχει και όντως τα δώρα να τα φέρνουν οι γονείς μας, αλλά εμένα τι μου αρέσει περισσότερο? Ο Άγιος Βασίλης φυσικά! Άρα αφού δεν έχω και κάποια απόδειξη για το αντίθετο θα συνεχίσω να πιστεύω σ’ αυτόν και φυσικά να του στέλνω γράμματα για να τον διαφωτίσω για τα δώρα που θέλω.

Η κόρη μου με βοηθάει στο να επαναφέρω το όνειρο στη μνήμη μου γιατί τα παιδιά έχουν το πλεονέκτημα να μπορούν να ονειρεύονται περισσότερο από τους μεγάλους και ευτυχώς ζώντας μαζί της με παρασύρει κι εμένα σε αυτή την μαγευτική γυάλινη μπάλα που μόλις τη γυρίσεις ανάποδα το χιόνι αρχίζει να πέφτει και να καλύπτει όποια ατέλεια υπάρχει σ’ αυτή.

 

Εντάξει στην πραγματική ζωή χρειάζεται και κάποια οργάνωση για έρθει εις πέρας αυτή η περίοδος. Γι’ αυτό κάνω ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε το στόλισμα του σπιτιού για να μπούμε στο κλίμα περισσότερο, το φτιάξιμο των γλυκών, των κερασμάτων φυσικά για να μυρίσει και να ευωδιάσει η κουζίνα και τέλος τα δώρα που θα αγοραστούν αλλά και θα φτιάξω για μικρούς και μεγάλους. Έτσι θα μπορέσω ευκολότερα να νιώσω τις γιορτές και ν’ απολαύσω καλύτερα αυτή την φανταστική περίοδο που μόνο μια φορά τον χρόνο έρχεται!