Χοχλιοί ξιδάτοι – καλογερίστικοι

 

Μόλις ο καιρός ανοίξει δεν υπάρχει καλύτερος κρητικός μεζές, από τους ξιδάτους – καλογερίστικους χοχλιούς. Γίνονται μανία και δύσκολα αποφασίζουμε να σταματήσουμε να τους τρώμε, για αυτό καλύτερα να φτιάχνουμε πολλούς.

Παλιά τα καφενεία γύρω από την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου γέμιζαν το απόγευμα από άντρες, που απολάμβαναν το ποτό τους βλέποντας τις κοπέλες της πόλης να περνοδιαβαίνουν μπροστά τους. Και ο πιο νόστιμος, ντόπιος μεζές ήταν οι χοχλιοί, σκέτοι σχεδόν, μικρά χοχλιδάκια, που δεν ήταν για φαγητό και χόρταση αλλά  βρασμένα και αρωματικά σερβίρονταν σε όλους σαν μεζές.

Όσο πιο μεγάλη η παρέα, τόσο πιο ψηλά τα βουναλάκια στα τραπέζια να μην χωράνε και να ξεχειλίζουν από τα κελύφη τους που περίσσευαν. Ούτε πιρούνια δεν χρειάζονταν, μόνο οδοντογλυφίδες για να τα βγάλουν από τα κελύφη και αυτή η συνήθεια κρατάει ακόμα στα πιο αυθεντικά μέρη του νησιού. Αυτό που δεν έλειπε ποτέ ήταν μία καλή μπύρα. Τις προάλλες τους δοκίμασα με παγωμένη ΑΛΦΑ Weiss και ήταν μεγάλη αποκάλυψη. Τολμώ να πω ότι κατάφερε να απογειώσει την γεύση των χοχλιών με έναν μοναδικό τρόπο. Σας προτρέπω να το δοκιμάσετε κι εσείς!
 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
20 – 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χοχλιοί λιανοί
  • 200 ml ξύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανου
  • αλάτι
  • ½ κγ κόκκους πιπεριού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τους χοχλιούς εξωτερικά, τα κελύφη τους.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να σκεπάζει 3 εκ τους χοχλιούς και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
  3. Μόλις βράσει, ρίχνουμε τους χοχλιούς μέσα, αφαιρώντας τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια από τα ζουμιά τους, αφήνοντας να βράσουν για 5 λεπτά.
  4. Πετάμε το νερό, γεμίζουμε με καθαρό και βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνοντας το ξύδι, τα φύλλα δάφνης, τα κλωνάρια δεντρολίβανου, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 – 20 λεπτά.
  5. Δοκιμάζουμε ένα χοχλιό κι αν βγαίνει εύκολα από το καβούκι του σημαίνει πως είναι έτοιμος. 

Tip:

  • Αν τους βράσουμε παραπάνω από όσο πρέπει δεν θα μπορούν να βγαίνουν από το κέλυφός τους και θα μας ταλαιπωρήσουν λίγο.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΥΣ!

* Η συνταγή έγινε σε συνεργασία με την ΑΛΦΑ Weiss


Εύκολη, δίχρωμη σοκολατένια πουτίγκα (χωρίς ψήσιμο)

 

Το πιο δροσερό γλυκό που θα λατρέψουν όλοι! Γιορτάζεις εσύ, κάποιος στο σπίτι ή θέλεις να το δωρίσεις; Όπου κι αν προσφέρεις την δίχρωμη σοκολατένια πουτίγκα, ένα είναι σίγουρο ότι δεν θα περισσέψει κομμάτι!

Κρύα στρώση πραλίνας που συμπληρώνεται από κρεμώδη πουτίγκα και όλα αυτά τυλιγμένα σε ρευστή πραλίνα με χοντροκομμένα φουντούκια να σπάνε την βελούδινη απόλαυση. Και όχι δεν ξυπνάς από όνειρο, το συνεχίζεις δοκιμάζοντας άλλη μια μπουκιά. 
 


 

ΑΤΟΜΑ:
16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΞΗΣ:
5 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΩΡΕΣ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για τη σοκολατένια βάση:

  • 480 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 80 γρ άχνη ζάχαρη
  • 120 ml νερό κρύο
  • 18 γρ ζελατίνη σε σκόνη

Για την βάση κρέμα:

  • 300 ml κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ ζαχαρούχο γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 ml νερό κρύο
  • 15 γρ ζελατίνη σε σκόνη

Για γαρνίρισμα:

  • 100 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 30 γρ φουντούκια καβουρδισμένα, ξεφλουδισμένα, χοντροκομμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα ποτήρι με 120 ml κρύο νερό βάζω 18 γρ ζελατινής να μαλακώσει για 10 λεπτά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω την πραλίνα φουντουκιού, το γάλα και την άχνη ζάχαρη.
  3. Αφού έχει μαλακώσει η ζελατίνη την ζεσταίνω λίγο (είτε σε ένα μπρίκι είτε στο φούρνο μικροκυμάτων) και ανακατεύω να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη. Την προσθέτω στο μπολ και χτυπάω καλά με το σύρμα (ή το μίξερ σε χαμηλή ένταση) να γίνει όλο μια κρέμα.
  4. Ρίχνω το μείγμα σε ειδική φόρμα για ζελεδογλυκά (κάνει και μια κανονική φόρμα του κέικ αλλά το ξεφορμάρισμα είναι πιο δύσκολο) με άνοιγμα στη μέση.
  5. Το βάζω στο ψυγείο για 1 – 1,5 ώρα να κρυώσει.
  6. Αφού περάσει η ώρα πάλι βάζω σε ένα ποτήρι με κρύο νερό 15 γρ ζελατίνης για 10 λεπτά.
  7. Αφού περάσουν, ζεσταίνω το μείγμα και ανακατεύω καλά να διαλυθεί η ζελατίνη.
  8. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω την κρέμα τυρί, με το ζαχαρούχο γάλα και το μείγμα της ζελατίνης.
  9. Ρίχνω το μείγμα πάνω από το σοκολατένιο και επιστρέφω πάλι στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες.
  10. Το γλυκό έχει κρυώσει και έχει στερεοποιηθεί, το βγάζω από το ψυγείο και το αναποδογυρίζω στην πιατέλα (αν είναι κανονική η φόρμα του κέικ, με ένα μαχαίρι απαλά ξεκολλάω τα τοιχία πρώτα).
  11. Ζεσταίνω ελάχιστα λίγη πραλίνα γαρνίροντας από πάνω το γλυκό και τελειώνω ραντίζοντας με λίγα χοντροκομμένα φουντούκια. 
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Υγιεινά μπιφτέκια με παντζάρι, κόκκινα φασόλια και βρώμη

 

Σήμερα φτιάχνω λίγο διαφορετικά μπιφτέκια λαχανικών, με παντζάρι, κόκκινα φασόλια και βρώμη, υγιεινά, ελαφριά, πεντανόστιμα.

Είναι εύκολα και σερβίρονται μαζί με ρύζι ή σαλάτα, ακόμα και σκέτα είναι χορταστικά και στάζουμε μπόλικο λεμονάκι από πάνω που τους ταιριάζει.

Μην διαστάσεις να τα δοκιμάσεις ακόμα και αν σε ξενίζουν κάποια υλικά όπως τα φασόλια και η βρώμη, πραγματικά δεν τα καταλαβαίνεις στη γεύση.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 - 12 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
52 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 ωμά παντζάρια, τριμμένα
  • 1 κολοκυθάκι, τριμμένο
  • 3 καρότα, τριμμένα
  • 2-3 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 400 γρ κόκκινα φασόλια, βρασμένα σε κονσέρβα, στραγγισμένα
  • 100 γρ βρώμη
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 ΚΣ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίβω τα λαχανικά και αφού ζεστάνω σε δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι 1 ΚΣ ελαιόλαδο σοτάρω για ένα λεπτό το κρεμμύδι, προσθέτω το σκόρδο και αφήνω για άλλο ένα λεπτό.
  2. Ρίχνω όλα τα λαχανικά, το κολοκυθάκι, τα καρότα και τα παντζάρια, ανακατεύω καλά και τα αφήνω για 20 λεπτά να κατεβάσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Εναλλακτικά μπορώ να τα βάλω σε στραγγιστήρι, να τα αλατίσω ελαφρά αφήνοντάς τα για 1 ώρα να κατεβάσουν τα υγρά τους και έπειτα να τα πιέσω καλά (δες ΕΔΩ).
  3. Στο μούλτι βάζω τη βρώμη με τα φασόλια και τα αλέθω καλά. Προσθέτω τα αυγά και χτυπάω για τελευταία φορά.
  4. Ρίχνω το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τα λαχανικά από το τηγάνι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και ανακατεύω.
  5. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Βγάζω από το ψυγείο και τα πλάθω σε μεγάλα μπιφτέκια.
  7. Ζεσταίνω μια γκριλιέρα (ή τηγάνι) με μια πρέζα ελαιόλαδο, σε μέτρια-χαμηλή φωτιά και βάζω ανά 4 τα μπιφτέκια. Αφήνω 2-3 λεπτά και γυρίζω από την άλλη πλευρά για τον ίδιο χρόνο. Όμοια συνεχίζω με τα υπόλοιπα.
  8. Σερβίρω μαζί με φέτες λεμονιού. 
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

* Συνταγή εμπνευσμένη από τον Donal Skenah


Δυναμωτικός χυμός καρότου

 

Κυριακάτικος υγιεινός χυμός καρότου, σήμερα που έχεις τον χρόνο φτιάξε τον και ενίσχυσε τον οργανισμό σου, βάλε τα λαχανικά στο καθημερινό σου διαιτολόγιο και θα δεις θαύματα!

Μην το αναβάλεις για αύριο, ξεκίνησε τώρα ένα πιο ελαφρύ τρόπο διατροφής, γεμάτο θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου και τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν. Πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας, να μην τον παραμελούμε κάτω από το βάρος των υποχρεώσεων και σήμερα ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε την αρχή.

Μαμάδες, στηρίγματα όλων των παιδιών μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτά, μόνο αν είμαστε κι εμείς καλά, υγιείς γεμάτες ενέργεια και αγάπη.
 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

4 – 5 μεγάλα καρότα
4 πορτοκάλια, το χυμό
4 φέτες ρίζας τζίντζερ
ανθρακούχο νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβω τα καρότα στον τρίφτη της ντομάτας, τα βάζω σε ένα σουρωτήρι με μπολ από κάτω, τα αλατίζω ελαφριά και τα αφήνω για 30 λεπτά να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Όταν περάσει η ώρα με μια κουτάλα πιέζω δυνατά την ψίχα των καρότων να στραγγίξουν όλο το χυμό τους. Αν υπάρχει αποχυμωτής δεν χρειάζεται να κάνω αυτή τη διαδικασία, παίρνω απευθείας τον χυμό των καρότων.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα ρίχνω το χυμό των πορτοκαλιών, προσθέτω το χυμό των καρότων, τις φέτες του τζίντζερ και συμπληρώνω με ανθρακούχο νερό.
Ανακατεύω, προθέτω παγάκια στα ποτήρια και σερβίρω το χυμό.
 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΝ!


Σοκολατένια μους με ζελέ φράουλα

 

Δείξε την αγάπη σου στη μητέρα την Κυριακή που γιορτάζει φτιάχνοντας της σοκολατένια μους με ζελέ φράουλας και εξέπληξε την ευχάριστα με το υγιεινό γλυκάκι χωρίς περίσσιο λίπος.

Εύκολο, εντυπωσιακό και σοκολατένιο χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή για να κρυώσει και να μπορέσεις να της το χαρίσεις.

Σίγουρα θα εκπλαγεί ευχάριστα που δεν θα χαλάσει την διατροφή της, ενώ παράλληλα θα απολαύσει το δροσερό δώρο σου με σοκολατένιο ροφήμα Nesquik με Opti-Start, με βιταμίνες, σίδηρο και ψευδάργυρο που συμπληρώνει ιδανικά τα οφέλη του γάλακτος.
 

 

 

ΑΤΟΜΑ:
6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
4 - 5 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
5 ΩΡΕΣ & 10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για το ζελέ φράουλα:

  • 100 γρ ζελέ φράουλα
  • λίγες φράουλες σε κομματάκια

Για το μους:

  • 2 γλυκοπατάτες 
  • 2 κγ βούτυρο
  • 50 ml γάλα
  • 120 γρ (12 ΚΣ) σοκολατούχο ρόφημα Nesquik
  • λίγη τριμμένη κουβερτούρα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • λίγες φράουλες σε κομμάτια, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ με 220 ml βραστό νερό διαλύω 100 γρ σκόνη ζελέ φράουλας. Προσθέτω 220 ml κρύο νερό, ανακατεύω καλά και ρίχνω κομματάκια φράουλας. Μοιράζω το ζελέ στα ποτήρια, τα τοποθετώ σε διαγώνια θέση (χρησιμοποιώντας cupcake θήκες σιλικόνης) και τα βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες.
  2. Για τη μους καθαρίζω τις γλυκοπατάτες, τις κόβω σε κομμάτια και τις βάζω σε μια κατσαρόλα , να βράσουν στον ατμό για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μπολ με 50 ml γάλα χλιαρό διαλύω το σοκολατούχο ρόφημα Nesquik.
  4. Όπως είναι ζεστά τα κομμάτια της γλυκοπατάτας τα βάζω στο μούλτι ή στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο και το σοκολατένιο μείγμα. Αλέθω και η σοκολατένια μους είναι έτοιμη.
  5. Τη μοιράζω στα ποτήρια πάνω από το ζελέ φράουλας και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Όταν θέλω να σερβίρω γαρνίρω πάνω τη μους με τριμμένη σοκολάτα και κομματάκια φράουλας.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με το Nesquik


Κέικ λεμονιού με φιστίκια Αιγίνης

 

Αρωματικό κέικ λεμονιού με φιστίκια Αιγίνης, φινετσάτο, χωρίς έντονη γλύκα για να συνοδεύσει τα ζεστά απογεύματα μας. 

Το δροσερό άρωμα του ταιριάζει στην εποχή με εκλεπτυσμένη εμφάνιση που μπορεί άξια να σταθεί στο τραπέζι μας.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 20 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα 2 λεμονιών
  • 1 κγ μαγειρική σόδα
  • 240 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 150 ml γάλα
  • 120 γρ φιστίκια Αιγίνης, κομμένα στα 2
  • Για το γλάσο:
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • χυμό ½ λεμονιού
  • 50 γρ φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
  3. Προσθέτω το ξύσμα των λεμονιών και αφού διαλύσω την μαγειρική σόδα μέσα στο λεμόνι, τα ρίχνω κι αυτά στο μίγμα.
  4. Ενσωματώνω το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και τα βάζω στο μπολ εναλλάξ με το γάλα σε 2-3 δόσεις.
  5. Τέλος προσθέτω τα τεμαχισμένα φιστίκια, ανακατεύοντας απαλά με μια μαριζ.
  6. Ρίχνω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 11 x 22 εκ και ψήνω στο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180*C για περίπου 1 ώρα (αν χρειαστεί σκεπάζω προς το τέλος με αλουμινόχαρτο).
  7. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρω το κέικ στην πιατέλα.
  8. Για το γλάσο ανακατεύω σε ένα μπολάκι την άχνη με το χυμό λεμονιού, ρίχνοντας το σταδιακά να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλω, ώστε να μην γίνει πολύ ρευστό το μείγμα.
  9. Αφού κρυώσει το κέικ, ρίχνω το γλάσο και πασπαλίζω τα φιστίκια Αιγίνης από πάνω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Κρητική γιαουρτόπιτα

 

Γιορτάζουμε την πρωτομαγιά με Κρητική γιαουρτόπιτα με παγωτό και γλυκό κουταλιού, για σουπερ απόλαυση και γεμιστή με τραγανά ασπρισμένα αμύγδαλα.

Πολύ εύκολη πίτα, με γιαούρτι που κάνει την υφή της βουτυρένια και αμύγδαλα που σπάνε στο στόμα, το ιδανικό επιδόρπιο μετά την ψησταριά που παίρνει φωτιά σήμερα.

Το απόγευμα όταν πλέον ηρεμούμε και απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα παρέα με γιαουρτόπιτα γίνεται πιο γλυκό και απολαυστικό!
 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 15 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά, χωριστά κρόκοι-ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 300 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 3 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 140 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα στα 4
  • παγωτό βανίλια ή καϊμάκι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάω το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη να μαλακώσουν. Προσθέτω έναν- έναν τους τέσσερις κρόκους χτυπώντας ενδιάμεσα.
  3. Αρωματίζω με το εκχύλισμα βανίλιας και ρίχνω το γιαούρτι ανακατεύοντας με το μίξερ.
  4. Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτω εναλλάξ με τη μαρέγκα στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  5. Τέλος προσθέτω τα αμύγδαλα, ασπρισμένα και κομμένα στα τέσσερα.
  6. Ρίχνω το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα (24 εκ) και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C στη μεσαία σχάρα.
  7. Μετά τα 45 λεπτά δοκιμάζω με ένα μαχαίρι, αν είναι έτοιμο (το μαχαίρι βγαίνει καθαρό), χρειάζεται ψήσιμο περίπου 1 ώρα.
  8. Αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει, αφαιρώ τη φόρμα και το αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  9. Σερβίρω με μια μπάλα παγωτό και γαρνίρω με λίγο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!


Μπουκίτσες κουνουπιδιού με σως γιαουρτιού

 

Ελαφρύ και υγιεινό σνακ, οι τραγανές μπουκίτσες κουνουπιδιού αποκτούν άλλη διάσταση όταν τις βουτήξουμε σε δροσερή, γευστική σως γιαουρτιού. Και κάπως έτσι τα βράδια μας γίνονται πιο ενδιαφέροντα και νόστιμα χωρίς όμως καμιά τύψη.

Με κλασικό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ που δίνει στη σως όλη τη γεύση και την πυκνότητα του πραγματικού γιαουρτιού.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
3 - 4 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
35 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουνουπίδι
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 κγ σπόροι κόλιανδρου
  • ½ κη κύμινο
  • 1 κγ κουρκουμά
  • 1 κγ αλάτι
  • ½ κγ μαύρο πιπέρι

Για τη σως:

  • 200 γρ κλασικό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ
  • 50 γρ μαγιονέζα
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
  • ¼ κγ αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο για γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, αφαιρώ το κεντρικό κορμό και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και λίγο ξύδι. Τα αφήνω για 15 λεπτά, τα ξεπλένω με άφθονο νερό, τα στραγγίζω καλά και τα ταμπονάρω με χαρτί κουζίνας να φύγει η περίσσεια νερού.
  2. Τα τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο με τα μπαχαρικά, το κόλιανδρο, το κύμινο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
  4. Με ένα πινέλο αλείφω με το μείγμα όλες τις μπουκίτσες κουνουπιδιού από όλες τις πλευρές.
  5. Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά (ενδιάμεσα τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά). Μόλις πάρουν σκούρο χρώμα είναι έτοιμα τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
  6. Για να φτιάξω τη σως σε ένα μπολ ανακατεύω το κλασικό  γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ με τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Γαρνίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω με τις μπουκίτσες κουνουπιδιού.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ


Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο

 

Εκλεπτυσμένο οικογενειακό φαγητό, τα γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο, έρχονται λεμονάτα και μυρωδάτα και μας ξετρελαίνουν!

Δεν είναι καθημερινό φαγητό, συνήθως είναι κυριακάτικο ή πιο εορταστικό όταν βρισκόμαστε  όλοι μαζί αλλά αξίζει την αναμονή και μας αποζημιώνει όλους.

Ελαφριά γεύση, έντονη απόλαυση!
 


 

ΑΤΟΜΑ:
8 - 10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
50 - 60 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
35 – 40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΕΣ & 40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 8-10 κολοκυθάκια
  • 300 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 110 γρ ρύζι καρολίνα
  • 6 ΚΣ (90 ml) ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ΚΣ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ΚΣ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • 1 πατάτα, σε φέτες (προαιρετικά)
  • 1 καρότο, σε φέτες(προαιρετικά)

Για τη σάλτσα:

  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά λεμόνια το χυμό
  • 1 ΚΣ κόρν φλάουρ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προτιμώ να χρησιμοποιήσω στρογγυλά κολοκυθάκια που γεμίζουν ευκολότερα, διαφορετικά παίρνω μεγάλα κλασικά. Τα πλένω τα κολοκυθάκια, κόβω τα καπάκι τους και με ένα κουταλάκι αδειάζω τη σάρκα τους, αφήνοντας 3 χιλ περιμετρικά περιθώριο. 
  2. Τη μισή γέμιση την κόβω σε καρέ (κυβάκια) και την χρησιμοποιώ (με την υπόλοιπη την φυλάω γιατί μπορώ να φτιάξω κάτι άλλο δες ΕΔΩ & ΕΔΩ).
  3. Σε μια κατσαρόλα με μεγάλη βάση, ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια για 1 λεπτό. Προσθέτω τον κιμά πιέζοντας με την κουτάλα να γίνει σπυρωτός και να καβουρδιστεί (αλλάζει χρώμα), μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Τέλος ρίχνω την ψίχα από τα κολοκυθάκια αφήνοντας τα να μαραθούν και να κατεβάσουν τα υγρά τους.
  4. Βγάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω το περιεχόμενο της σε ένα μπολ. Προσθέτω τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 2 ΚΣ ελαιόλαδο και ανακατεύω πολύ καλά. 
  5. Στην ίδια κατσαρόλα με πριν αν θέλω μπορώ να στρώσω στον πάτο της πατάτες και καρότα κομμένα σε ροδέλες, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και 2 ΚΣ ελαιόλαδο. Γεμίζω ένα - ένα τα κολοκυθάκια με το κουταλάκι με γέμιση μέχρι τα 2/3 γιατί θα φουσκώσει το ρύζι όταν βράσει. Σκεπάζω με το καπάκι από κολοκύθι και το τοποθετώ στην κατσαρόλα (φροντίζω τα κολοκυθάκια να χωράνε ακριβώς στην κατσαρόλα).
  6. Γεμίζω με νερό που καλύπτει τα κολοκυθάκια στα 2/3 σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να αρχίσει να βράζει. Τότε χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια, ανοίγω λίγο το καπάκι να φεύγει ο ατμός και αφήνω το φαγητό να βράζει για 35 – 40 λεπτά. 
  7. Όταν ετοιμαστεί, τσιμπάω με ένα πιρούνι, πρέπει το κολοκυθάκια να «κρατάει» να μην έχει λιώσει και το ρύζι να έχει βράσει κανονικά. Βγάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρώ το καπάκι και αφήνω για 15 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
  8. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτω το λεμόνι και παίρνω κουταλιές με την κουτάλα της σούπας από το ζουμί της κατσαρόλας και ρίχνω μία – μια στο μπολ ανακατεύοντας (συνολικά 3 περίπου).
  9. Έπειτα αντιστρόφως παίρνω μια κουταλιά της σούπας από το αυγολέμονο του μπολ και το ρίχνω διάσπαρτα μέσα στην κατσαρόλα ανακινώντας την από τα αυτιά να ανακατευτεί με το υπόλοιπο ζουμί (βοηθάω και με ένα κουτάλι). Συνεχίζω με άλλη μια κουταλιά και στη συνέχεια ρίχνω όλο το αυγολέμονο, ανακινώντας συνέχεια.
  10. Δοκιμάζω τη σάλτσα κι αν χρειαστεί μπορώ να προσθέσω τώρα στην κατσαρόλα λίγο λεμόνι ή αλάτι.
  11. Βάζω την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά και αφού διαλύσω σε λίγο νερό 1 ΚΣ κόρν φλάουρ το ρίχνω διάσπαρτα μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύω και μόλις πάρει μια βράση την βράζω από τη φωτιά.
  12. Σερβίρω αμέσως τα κολοκυθάκια, με τη σάλτσα αυγολέμονου και γαρνίρω με ψιλοκομμένο άνηθο.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Σαλάτα με καρότο, παντζάρι, μήλο και σάλτσα με ταχίνι

video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more

 

Όσο ο καιρός ζεσταίνει, θέλουμε και πιο δροσερές γεύσεις.
Σαλάτα με καρότο, παντζάρι, μήλο και σάλτσα ταχίνι μας οδηγεί στο καλοκαίρι υγιεινά, χορταστικά και νόστιμα.

Τι περισσότερο θέλεις από μια σαλάτα; Να γίνετε εύκολα, γρήγορα και να σε ικανοποιεί γευστικά, να θέλεις να την τρως συνέχεια.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
6 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 παντζάρι, τριμμένο 
  • 2 καρότα, τριμμένα 
  • 2 χούφτες baby σπανάκι
  • 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • λίγους σπόρους κολοκύθας
  • ½  μήλο, σε φέτες

Για τη σάλτσα:

  • 100 ml ταχίνι
  • 2 ΚΣ ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 ΚΣ μέλι
  • 80 ml νερό χλιαρό
  • ¼ κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κγ τζίντζερ σκόνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεφλουδίζω και κόβω τα καρότα και το παντζάρι με τον τρίφτη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα καρότα, το παντζάρι, το σπανάκι, τον μαϊντανό και ανακατεύω.
  3. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύω καλά όλα τα υλικά της σάλτσας.
  4. Ραντίζω τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα και ανακατεύω.
  5. Γαρνίρω με το μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες και κολοκυθόσπορους.
  6. Σερβίρω αμέσως.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!


Φρουτοποτό φράουλα & πορτοκάλι

 

Δροσιστικός, ανοιξιάτικος φρουτοποτό με φράουλες και πορτοκάλι με ένα τουίστ ανθρακούχου νερού.

Μπορεί εύκολα με την προσθήκη βότκας να μετατραπεί σε κοκτέιλ για να βράδια μας.

Ιδανικές οι ώριμες φράουλες, προς το τέλος της εποχής τους δίνουν ακόμα πιο γλυκό χυμό και λιώνουν εύκολα παίρνοντας μαζί τους τα αιθέρια έλαια της μέντας.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
4 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ φράουλες
  • 1 χούφτα φύλλα μέντας
  • 480 ml χυμό πορτοκαλιού, κρύο
  • χυμό 1  λεμονιού κρύο
  • 480 ml ανθρακούχο νερό κρύο
  • φράουλες κομμένες, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • φύλλα μέντας, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 240 ml βότκα, προαιρετικά (για ενήλικες)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω σε κομμάτια τις φράουλες και μαζί με τα φύλλα μέντας τα πολτοποιώ με ένα γουδί, να απελευθερώσει η τελευταία τα αρώματά της.
  2. Στραγγίζω το υγρό σε μια κανάτα.
  3. Προσθέτω το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού.
  4. Γεμίζω με ανθρακούχο νερό και αν πρόκειται για ενήλικες μπορώ να προσθέσω βότκα.
  5. Ανακατεύω καλά και γαρνίρω με έξτρα κομματάκια φράουλας και φύλλα μέντας.
  6. Σερβίρω στα ποτήρια πρώτα τα παγάκια, γεμίζω με το φρουτοποτό και γαρνίρω με λίγη μέντα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη Half Baked Harvest


Γρήγορο σπιτικό πιλάφι με ψαρονέφρι

 

Γρήγορο αλλά καθόλου πρόχειρο φαγητό, το σπιτικό πιλάφι με ψαρονέφρι είναι ένα πλήρες γεύμα, εντυπωσιακό και πεντανόστιμο.

 

 

Με σπιτικό πιλάφι UNCLE BEN’S ελαφρά μαγειρεμένο στον ατμό, μας εξοικονομεί χρόνο δημιουργώντας πλούσια πιάτα χωρίς συντηρητικά και χρωστικές, καθημερινά στο τραπέζι μας.

Το Σπιτικό πιλάφι, το Ταϊλανδέζικο ρύζι και το Καστανό ρύζι με μεσογειακά λαχανικά τα βρίσκουμε στα My Market.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
2 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
35 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία (250 γρ) Σπιτικό πιλάφι UNCLE BEN’S
  • 250 γρ ψαρονέφρι, κομμένο σε κομμάτια
  • ¼  κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 ΚΣ βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 30 ml λευκό κρασί
  • 1 ΚΣ μουστάρδα
  • 1 ΚΣ μέλι
  • 2 ΚΣ σταφίδες 
  • 1 κγ κόρν φλάουρ
  • 1 κγ σουσάμι καβουρδισμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατοπιπερώνω το ψαρονέφρι.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω 2 ΚΣ βούτυρο και σοτάρω το κρέας σε δυνατή φωτιά για 3 – 4  λεπτά.
  3. Αφήνω μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτω το κρεμμύδι αφήνοντας για ένα λεπτό και σβήνω με λευκό κρασί.
  4. Ρίχνω 120 ml νερό (να μισοσκεπαστεί το κρέας) με τη μουστάρδα, το μέλι και αφήνω για 15 - 20 λεπτά.
  5. Αφαιρώ το κρέας και δένω τη σάλτσα προσθέτοντας 1 κγ κόρν φλάουρ που έχω διαλύσει σε 1 ΚΣ κρύο νερό, ανακατεύω και μόλις αρχίσει να γίνεται «σφίγγει» βγάζω από τη φωτιά.
  6. Για να φτιάξω το σπιτικό πιλάφι UNCLE BEN’S πιέζω τη συσκευασία να διαχωριστεί το ρύζι.
  7. Σε μια κατσαρόλα βράζω 2 ΚΣ νερό, προσθέτω το ρύζι μαζί με τις σταφίδες, σκεπάζω με το καπάκι και σιγοβράζω για 3 λεπτά. 
  8. Σερβίρω το ρύζι με το ψαρονέφρι από πάνω και ραντίζω με τη σάλτσα του.
  9. Γαρνίρω με σουσάμι και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την Uncle Ben's


Μωσαϊκό σοκολάτας με πασχαλινά μπισκότα

 

Με τα πασχαλινά μπισκότα που περίσσεψαν φτιάξε να κεράσεις σοκολατένιο μωσαϊκό με μπισκότα και καρύδια σε λίγα λεπτά. Τα μόνα που χρειάζονται είναι 5 υλικά και χρόνος για να κρυώσει.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα σούπερ εύκολο γλυκό με όλη τη γεύση του σοκολατένιου ροφήματος Nesquik με Opti-Start, με βιταμίνες, σίδηρο και ψευδάργυρο που συμπληρώνει ιδανικά τα οφέλη του γάλακτος.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
4 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
4 ΩΡΕΣ & 15 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ πασχαλινά μπισκότα που έχουν περισσέψει
  • 50 γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • 200 ml γάλα εβαπορέ
  • 20 ml σπορέλαιο
  • 350 γρ σοκολατένιο ρόφημα Nesquik
  • 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • Γκανάζ:
  • 50 ml γάλα εβαπορέ
  • 100 γρ σοκολατένιο ρόφημα Nesquik
  • τριμμένα καρύδια, για γαρνίρισμα
  • αποξηραμένα φρούτα πχ. μάγκο - βερίκοκα, για γαρνίρισμα


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα και μέσα του διαλύω τα 350 γρ σοκολατένιο ρόφημα Nesquik. Προσθέτω το σπορέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνω τα μπισκότα και τα καρύδια ενσωματώνοντας τα στο μείγμα.
  2. Σε μια ορθογώνια φόρμα 11x22 εκ που έχω καλύψει με μεμβράνη ρίχνω το μείγμα, ισιώνοντας με μια σπάτουλα την επιφάνεια του.
  3. Βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  4. Βγάζω και ξεφορμάρω σε μια πιατέλα το μωσαϊκό.
  5. Ζεσταίνω 50 ml γάλα και μέσα του διαλύω 100 γρ σοκολατένιο ρόφημα Nesquik. Ανακατεύω και γαρνίρω τον κορμό από πάνω. Πασπαλίζω έξτρα καρύδια, αποξηραμένα φρούτα και σερβίρουμε.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με το Nesquik


Σαλάτα με μακαρονάκι και αυγά του Πάσχα

 

Όλοι το Πάσχα παραδοσιακά τσουγκρίζουμε τα κόκκινα αυγά για να δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός με το πιο γερό αυγό. Όμως οι περισσότεροι δεν τα καταναλώνουν μετά, με αποτέλεσμα να περισσεύουν πολλά. 

Η σημερινή συνταγή δίνει τη λύση πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα έτοιμα βραστά αυγά του Πάσχα, σε μια εύκολη και γρήγορη σαλάτα που μπορεί να γίνει κυρίως γεύμα, ελαφρύ και εύγευστο.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
2 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 ΚΣ λευκό ξύδι
  • ½ κγ αλάτι
  • ¼ κγ μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 130 γρ μαγιονέζα
  • ½ κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 βραστά αυγά, κομμένα σε κυβάκια
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Γεμίζω με νερό μια μέτρια κατσαρόλα και τη βάζω στην εστία σε μέτρια – δυνατή φωτιά.
  2. Όταν βράσει το νερό ρίχνω ½ κγ αλάτι μαζί με το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύω μια φορά και αφήνω τα ζυμαρικά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά (όσο προτείνει το εκάστοτε ζυμαρικό στη συσκευασία του).
  3. Στραγγίζω και βάζω το μακαρονάκι με ένα μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, τη μαγιονέζα και ανακατεύω καλά.
  5. Συνεχίζω με το κρεμμύδι και το σέλερι.
  6. Γαρνίρω από πάνω με τα βραστά αυγά κομμένα σε κυβάκια και ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
  7. Καταναλώνετε ζεστή και κρύα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!


Τούρτα Σαρλότ
με φράουλες

 

Αυτή η εύκολη Φραουλένια τούρτα Σαρλότ είναι ιδανική για ένα εντυπωσιακό φινάλε του γιορτινού τραπεζιού μας.

Δροσερή και φρουτένια καθαρίζει τον ουρανίσκο μας από τα κρέατα που προηγήθηκαν, και αφήνει τη γεύση της φράουλας και της μέντας.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
4 – 5 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 300 ml γάλα
  • 2 (400γρ) κουτιά σαβαγιάρ
  • 500 γρ φράουλες (200 γρ εσωτερικά σε κομματάκια & 300 γρ εξωτερικά κομμένες στα 2)
  • 160 γρ μαρμελάδα φράουλα
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ άχνη ζάχαρη
  • 250 γρ μασκαρπόνε
  • 400 γρ κρέμα τυρί
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κγ κονιάκ
  • δυόσμο ή μέντα, για γαρνίρισμα
  • έξτρα άχνη ζάχαρη, για γαρνίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάω να αφρατέψει. Προσθέτω την άχνη και συνεχίζω να αναδεύω μέχρι να γίνει σαντιγί (περίπου 7 λεπτά).
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάω την κρέμα τυρί με το μασκαρπόνε και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτω τη μαρμελάδα.
  3. Ρίχνω σε δόσεις τη σαντιγί στο μείγμα των τυριών και την ενσωματώνω απαλά με μια μαρίζ.
  4. Σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο βάζω περιμετρικά όρθια μια σειρά από σαβαγιάρ τα οποία πρώτα βρέχω ελάχιστα από την εσωτερική τους πλευρά με γάλα που έχω αναμείξει με λίγο κονιάκ. Έπειτα γεμίζω με σαβαγιάρ και τον πάτο της φόρμας (αυτά τα βουτάω στο γάλα ολόκληρα να βραχούν και τα βγάζω αμέσως), φροντίζοντας να τον καλύψουν πλήρως (γεμίζω με μικρότερα κομμάτια τα κενά).
  5. Στρώνω τη μισή δόση από την κρέμα τυριών και από πάνω πασπαλίζω με φράουλες σε κομμάτια.
  6. Συνεχίζω βάζοντας τη δεύτερη στρώση με τα σαβαγιάρ.
  7. Τα καλύπτω με την υπόλοιπη κρέμα, ισιώνω απαλά την επιφάνεια, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 - 5 ώρες.
  8. Αφού κρυώσει, γεμίζω την επιφάνεια της με φράουλες κομμένες στα δύο περιμετρικά και εσωτερικά με μικρές ολόκληρες ή κανονικές σε κομμάτια.
  9. Για να γίνουν οι φράουλες γυαλιστερές, μπορώ να τις γλασάρω (δες ΕΔΩ πως).
  10. Γαρνίρω με λίγα φύλλα μέντας ή δυόσμου και πασπαλίζω λίγη άχνη.
  11. Αφαιρώ τη φόρμα από την τούρτα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!


Γλάσο για μπισκότα σε πασχαλινά σχέδια

 

Αυτό το Πάσχα φτιάξε εκπληκτικά μπισκότα σε ότι σχέδιο θέλεις! Στόλισε, δώρισε ή απλά παίξε με τα παιδιά και δημιουργήστε γιορτινά μπισκοτάκια με λίγα μόλις λεπτά με απλά υλικά.

Μου ζητάτε πολύ καιρό να σας δείξω ένα απλό γλάσο για να διακοσμήσετε μπισκότα για κάθε περίσταση και τι καλύτερη από την άνοιξη και το Πάσχα. Τα απλά μπισκότα βουτύρου μεταμορφώνονται σε όμορφα και εντυπωσιακά μπισκότα.
 


 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για το γλάσο:

  • 450 γρ άχνη ζάχαρη
  • ¼ κγ κρεμόριο ή cream of tartar ή χυμό λεμονιού
  • 2 – 3 ασπράδια αυγών (75 γρ)ή έτοιμα παστεριωμένα
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας

Για την αραίωση:

  • γέμιση: για κάθε 240 ml γλάσου = 1 ½  κγ νερό
  • λεπτομέρειες: για κάθε 240 ml γλάσου = ½ κγ νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Έχω φτιάξει τα αυγά από την προηγούμενη μέρα να έχουν κρυώσει (ΕΔΩ μπορείς να βρεις τη συνταγή).
  2. Για το γλάσο βάζω στο μπολ του μίξερ την άχνη ζάχαρη, το κρεμόριο και τα ασπράδια χτυπώντας τα αρχικά σε χαμηλή ένταση να ενωθούν τα υλικά. Δυναμώνω την ένταση συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 2 λεπτά ακόμη.
  3. Πρέπει να έχει γίνει ένα σφιχτό γλάσο. Ρίχνω τη βανίλια και χτυπάω για μια τελευταία φορά, να πάρει δυνατό λευκό χρώμα το μείγμα.
  4. Διαιρώ το γλάσο σε τέσσερα μπολ για να τα χρωματίσω. Ανακατεύω το κάθε ένα με 1 ½ κγ νερό για να αποκτήσουν πιο ρευστή υφή και να  μπορέσω να γεμίσω με αυτά τα μπισκότα, ενώ ένα με ½ κγ νερό για να είναι πιο πυκνό και να κάνω λεπτομέρειες με αυτό.
  5. Προσθέτω χρώμα ζαχαροπλαστικής για να τα χρωματίσω ροζ, κίτρινο αφήνω ένα λευκό και το πιο πυκνό με πορτοκαλί χρώμα.
  6. Γεμίζω κάθε κορνέ με το γλάσο. 

Σχέδιο κοτοπουλάκι:

  1. Σε μπισκότο με σχέδιο αυγού δημιουργώ πρώτα με το κίτρινο γλάσο το περίγραμμα και στη συνέχεια γεμίζω το εσωτερικό του. 
  2. Με μια οδοντογλυφίδα, διορθώνω τις λεπτομέρειες και αφαιρώ τυχών φυσαλίδες αέρα που έχουν εγκλωβιστεί. Χτυπάω απαλά το μπισκότο και το αφήνω να στεγνώσει το γλάσο (για πιο γρήγορα το βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά). 
  3. Συνεχίζω δημιουργώντας τα φτερά του πτηνού, δεξιά και αριστερά, πάλι σε κίτρινο χρώμα.
  4. Έπειτα με το πορτοκαλί φτιάχνω τα ποδαράκια του, τα μαλλιά του και το ράμφος του. Με το λευκό δύο μπαλίτσες κάνουν τα μάτια και αφήνω πάλι το μπισκότο τα στεγνώσει.
  5. Τέλος με μια οδοντογλυφίδα με μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ή λιωμένη κουβερτούρα) μέσα στο λευκό γλάσο των ματιών βάζω δύο τελίτσες και το μπισκότο είναι έτοιμο.

Σχέδιο αυγό που σπάει και φαίνεται το κοτοπουλάκι :

  1. Σε μπισκότο με σχήμα αυγού και με το λευκό γλάσο φτιάχνω πρώτα το περίγραμμα του σπασμένου αυγού και έπειτα το γεμίζω. Όμοια με παραπάνω με μια οδοντογλυφίδα διορθώνω το σχήμα και αφαιρώ τυχών φυσαλίδες. Το χτυπάω να στρώσει το γλάσο και το αφήνω να στεγνώσει.
  2. Συνεχίζω γεμίζοντας το υπόλοιπο με κίτρινο γλάσο – διορθώνω – χτυπάω - αφήνω να στεγνώσει.
  3. Φτιάχνω το ράμφος με πορτοκαλί χρώμα και με λευκό τα μάτια. 
  4. Αφού στεγνώσει βάζω το μαύρο χρώμα στα μάτια και είναι έτοιμο.

Πουα λαγός:

  1. Σε μπισκότο με σχήμα λαγού, με ροζ γλάσο δημιουργώ το περίγραμμα του και έπειτα το γεμίζω. Διορθώνω με οδοντογλυφίδα – χτυπάω. 
  2. Αμέσως με λευκό γλάσο δημιουργώ πάνω στο νωπό ροζ γλάσο βούλες σε διάφορα σημεία. Χτυπάω το μπισκότο να ενωθούν τα γλάσα και το αφήνω να στεγνώσει.
  3. Τέλος με λευκό γλάσο σχηματίζω μια μεγάλη βούλα για την ουρά του λαγού, αφήνω να στεγνώσει και το μπισκότο είναι έτοιμο.

Λαγός με καρδιές:

  1. Σε μπισκότο με σχήμα προφίλ λαγού με λευκό γλάσο σχηματίζω το περίγραμμα και έπειτα γεμίζω το μπισκότο. Διορθώνω – χτυπάω.
  2. Πριν στεγνώσει με ροζ γλάσο φτιάχνω βούλες τη σειρά κάθετα και με μια οδοντογλυφίδα «τραβάω» το γλάσο να περάσει από όλες τις βούλες δημιουργώντας καρδιές.
  3. Χτυπάω το μπισκότο και το αφήνω να στεγνώσει.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Ατομικά τσουρεκάκια με κρέμα

 

Ατομικά αφράτα, φρεσκομυρωδάτα τσουρεκάκια με κρέμα στη μέση τους να τα ενώνει με τις φρέσκιες φράουλες και το φιλέ αμυγδάλου να τα συμπληρώνει.

Ξεφεύγοντας από την κλασική γεύση του τσουρεκιού  με τη μαστίχα κι το μαχλέπι, αυτά τα τσουρεκάκια αποκτούν άλλη διάσταση με την κρέμα και τα φρούτα αποκτώντας πιο ανοιξιάτικη διάθεση. Φυσικά δεν χρειάζονται κανένα συμπλήρωμα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε στο πρωινό μας, που θα του δώσει άλλη διάσταση!
 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
45 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 - 20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
2 ΩΡΕΣ & 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
3 ΩΡΕΣ & 15 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 240 ml ζεστό γάλα
  • 1 ¼ κγ ξηρή μαγιά
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ ζάχαρη
  • ½ κγ αλάτι
  • 550 γρ αλεύρι σκληρό

Για την κρέμα:

  • 2 κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 35 γρ ζάχαρη
  • 13 γρ κόρν φλάουρ
  • 170 ml γάλα
  • 10 γρ βούτυρο

Γαρνίρισμα:

  • φράουλες, κομμένες σε φέτες
  • λίγο φιλέ αμυγδάλου
  • αυγό, για επάλειψη

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη ζύμη στο μπολ του μίξερ ρίχνω το ζεστό γάλα και μέσα του διαλύω 1 ΚΣ ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτω 4 ΚΣ αλεύρι, ανακατεύω και σκεπάζω το μπολ, αφήνοντας το σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  2. Συνεχίζω με την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και αφού αναμείξω το αλεύρι με το αλάτι τα προσθέτω σταδιακά στο μπολ ζυμώνοντας σε χαμηλή ένταση.
  3. Δυναμώνω το μίξερ για 10 λεπτά και έπειτα ρίχνω ένα - ένα τα κομμάτια του βουτύρου και αφήνω να ζυμώνει για άλλα 10 λεπτά.
  4. Βγάζω τη ζύμη και τη διπλώνω με τα χέρια 2 – 3 φορές στην επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι.
  5. Τη μεταφέρω σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζω και την αφήνω σε ζεστό σημείο για 1,5 – 2 ώρες να διπλασιάσει τον όγκο της.
  6. Ωστόσο φτιάχνω την κρέμα χτυπώντας σε ένα κατσαρολάκι τους κρόκους των αυγών με τη βανίλια και τη ζάχαρη.
  7. Προσθέτω το κορν φλάουρ και σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας.
  8. Βάζω το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας απαλά με μια κουτάλα μέχρι να πήξει σε κρέμα. 
  9. Μόλις αρχίσει να «δένει» το βγάζω από την φωτιά και ρίχνω το βούτυρο, ενσωματώνοντας το στην κρέμα.
  10. Μεταφέρω την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της, για να μην δημιουργηθεί κρούστα και την αφήνω να κρυώσει.
  11. Αφού έχει περάσει η ώρα, βγάζω τη ζύμη που έχει φουσκώσει, σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη χωρίζω σε 12 μπάλες, τις πλάθω απαλά με τα χέρια και τις τοποθετώ σε λαδόκολλα, στο ταψί αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση για να φουσκώσουν.
  12. Με τα δάχτυλα μου δημιουργώ μια εσοχή στη μέση κάθε ζύμης, τις σκεπάζω και αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 30 – 40 λεπτά.
  13. Ξεσκεπάζω το ταψί, επαναλαμβάνω τη διαδικασία της εσοχής με τα δάχτυλα και στη μέση βάζω από 1 ΚΣ κρέμα. Γαρνίρω με 3 φέτες φράουλας, ραντίζω με λίγο φιλέ αμυγδάλου και τα αλείφω με χτυπημένο αυγό με 1 ΚΣ νερό.
  14. Ψήνω στο φούρνο στους 180*C για 15 – 20 λεπτά, μόλις ροδίσουν, τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά πριν τα σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!


Ηπειρώτικη κρεατόπιτα

 

Ηπειρώτικη κρεατόπιτα για το δείπνο της Αναστάσεως με τραγανό σπιτικό φύλλο που μέσα του κρύβει πλούσια γέμιση από τρυφερό αρνάκι με ρύζι, μυρωδικά και μπόλικη φέτα.

Ιδανική για το συμπλήρωμα του γιορτινού μας τραπεζιού και όλοι θα ενθουσιαστούν από την νοστιμιά της.

Χρησιμοποιούμε φέτα ΔΩΔΩΝΗ που θα θρυμματιστεί άψογα, συμπληρώνοντας τη γέμιση της παραδοσιακής αυτής πίτας. 
 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
2 ΩΡΕΣ 

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
2 ΩΡΕΣ & 35 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 270 ml νερό ζεστό
  • 1 κγ αλάτι
  • 550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ΚΣ ξύδι
  • 100 γρ βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό αρνί, χωρίς κόκκαλα σε κομμάτια
  • 4 ΚΣ βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ
  • 3 κρεμμύδια κομμένα
  • 250 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ θρυμματισμένη
  • 1 κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 πράσο
  • ¾ κούπας ρύζι καρολίνα
  • ½ ματσάκι δυόσμο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μέτριας σκληρότητας.
  3. Τη χωρίζουμε σε 12 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μια σε διάμετρο 15 – 20 εκ. Τοποθετούμε τα φύλλα ανά 6 το ένα πάνω από το άλλο αλείφοντας ανάμεσα με λιωμένο βούτυρο. Τα σκεπάζω με πετσέτα και τα αφήνω να ξεκουραστούν.
  4. Στην χύτρα με 2 ΚΣ βούτυρο σοτάρουμε το κρέας για λίγα λεπτά, γεμίζουμε με νερό να το καλύπτει και το βράζουμε για 45 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το κρέας, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομματάκια.
  6. Το ζουμί του, το στραγγίζουμε και βράζουμε σε αυτό το ρύζι (όχι πλήρως).
  7. Σε ένα τηγάνι με 2 ΚΣ βούτυρο σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το πράσο.
  8. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο, τον βασιλικό.
  9. Προσθέτουμε το τεμαχισμένο αρνί, τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το πράσο, το ρύζι και τη φέτα θρυμματισμένη, ανακατεύοντας καλά το μείγμα.
  10. Ανοίγουμε το ένα φύλλο σε διάμετρο όση το ταψί συν τα τοιχία του και το μεταφέρουμε σε αυτό. Κόβουμε όσο φύλλο περισσεύει από τα χείλη του σκεύους.
  11. Ραντίζουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα.
  12. Ρίχνουμε από πάνω 120 ml από τον ζωμό του κρέατος που έχουμε στραγγίξει.
  13. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, κόβοντας όσο περισσεύει της περιμέτρου του ταψιού. Ενώνουμε τα δύο φύλλα, ραντίζουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και νερό από πάνω.
  14. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για 35 λεπτά περίπου, στην κατώτερη σχάρα. Όταν χρυσαφίσει η επιφάνεια του είναι έτοιμη.
  15. Βγάζουμε, αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ


Λαζάνια με μπακαλιάρο

 

Μια εναλλακτική πρόταση για του Ευαγγελισμού, συνδυάζοντας λαζάνια στο φούρνο με ζουμερή σάλτσα ντομάτας με μπακαλιάρο.

Ένα φαγητό που ξεγελάει ακόμα κι αυτούς που δεν συμπαθούν το ψάρι, αφού κρύβεται μέσα στην γλυκιά σάλτσα των ζυμαρικών. 
 


 

ΑΤΟΜΑ:
8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
20-25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 
  • 500 γρ ντομάτες σε κυβάκια
  • ½ κγ πάπρικα
  • ½ κγ πιπέρι
  • 1 κγ κύμινο
  • 200 γρ λαζάνια 
  • αλάτι
  • 4 ΚΣ μαϊντανός ψιλοκομμένος 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για ένα λεπτό.
  2. Προσθέτω το σκόρδο, τις ντομάτες, το κύμινο, την πάπρικα, το πιπέρι, 60 ml ελαιόλαδο και ανακατεύω. Τέλος ρίχνω και τον μπακαλιάρο, τον οποίο έχω ξαρμυρίσει για τουλάχιστον 24 ώρες μέσα σε νερό και έχω κόψει σε μικρά κομμάτια.
  3. Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει για 15 λεπτά.
  4. Αφού έχει ετοιμαστεί η σάλτσα δοκιμάζω να δω αν χρειάζεται να προσθέσω αλάτι και ρίχνω το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  5. Στο πυρέξ, το οποίο έχω αλείψει με ελαιόλαδο στρώνω εναλλάξ τη σάλτσα με τα λαζάνια, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τη σάλτσα (σάλτσα-λαζάνια-σάλτσα-λαζάνια-σάλτσα).
  6. Το βάζω στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220*C για 20 – 25 λεπτά (ανάλογα πόσο ζουμερή είναι η σάλτσα, αν χρειαστεί,  βάζω αλουμινόχαρτο από πάνω προς το τέλος).
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!