ΤΥΡΙ

Γαριδοπιτάκια

 

Γαριδοπιτάκια: Το θαλασσινό σνακ που δεν μπορείς να σταματήσεις να δαγκώνεις!

Βουτυρένιο πιτάκι που μέσα του φυλάει σαγανάκι γαρίδας με κόκκινη σάλτσα, κομματάκια γαρίδας μπλεγμένα με κυβάκια φέτας ΔΩΔΩΝΗ.

Μυρίζει ακρογιαλιά, ξεγνοιασιά, αλμύρα… και φυσικά μπορείς να τα πάρεις και μαζί σου.
 

 

 

ΑΤΟΜΑ:
21 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
55 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 240 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ , σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 400 γρ ντομάτες σε κυβάκια
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 ½  κγ πάπρικα γλυκιά
  • 4 ΚΣ μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το φύλλο:

  • 430 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κγ αλάτι
  • 170 γρ βούτυρο αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ, κρύο
  • 1 αυγό
  • 80 ml κρύο γάλα ΔΩΔΩΔΗ
  • 1 κρόκος για επάλειψη 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη γέμιση σε ένα τηγάνι με 2 ΚΣ ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια να μαραθούν. Προσθέτω τις ντομάτες, την πάπρικα και αφήνω να εξατμιστούν τα υγρά (περίπου 10 λεπτά). Βγάζω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
  2. Καθαρίζω τις γαρίδες από τα πόδια, το κέλυφος, το κεφάλι και την ουρά τους. Αν έχω μεγάλες γαρίδες αφαιρώ από τη ράχη τους το εντεράκι με τη βοήθεια του μαχαιριού και τις κόβω σε κομμάτια (τις μικρές δεν χρειάζεται να τις κόψω).
  3. Ρίχνω στη σάλτσα τις γαρίδες, τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ σε κυβάκια, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα ανακατεύω όλα μαζί.
  4. Για τη ζύμη ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτω το κρύο βούτυρο και ενώνω να γίνει το μείγμα θρυμματισμένο. Ρίχνω το αυγό και το γάλα σε δόσεις μέχρι να γίνει μια απαλή, ελαστική ζύμη που δεν κολλάει. Τη χωρίζω και ανοίγω το κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα.
  5. Κόβω σε δίσκους 9 εκ, βάζω στη μέση από 1 ΚΣ γέμιση και κλείνω καλά.
  6. Τα τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί.
  7. Χτυπάω ένα κρόκο με 1 ΚΣ νερό και τα αλείφω.
  8. Ψήνω στο φούρνο στους 200*C για 30 περίπου λεπτά.

 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ


Ρολάκια λαχανικών στο φούρνο

 

Καλοκαιρινά ζουμερά λαχανικά στο φούρνο γεμιστά με τυρί και αρωματική σάλτσα ντομάτας να τα σκεπάζει.

Μια διαφορετική εκδοχή για τα λαχανικά που είναι η ιδανική περίοδος να τα εκμεταλλευτούμε στο καθημερινό φαγητό μας.

Νόστιμο, γεμάτο αρώματα τις εποχής να γεμίζει το τραπέζι μας.
 

 

 

ΑΤΟΜΑ:
8 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
50 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μελιτζάνες
  • 4 κολοκυθάκια
  • λίγο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ ντομάτες τριμμένες
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • ½ κγ θυμάρι, αποξηραμένο

Για τη γέμιση:

  • 400 – 450 γρ ξινή μυζήθρα
  • 100 γρ κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο,  λιωμένη
  • 1 ΚΣ φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό

Για γαρνίρισμα:

  • 50 γρ κεφαλοτύρι (ή παρμεζάνα) τριμμένο
  • φρέσκα φύλλα δυόσμου

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζω ελαφρά και τις αφήνω σε ένα πιάτο για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Τις βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί, μαζί με τα κομμένα κολοκυθάκια, τα  αλείφω με ελαιόλαδο και ψήνω, στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο σους 200*C για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά (να μην είναι τελείως ψημένα). Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
  2. Για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο, σοτάρω το κρεμμύδι για 1 λεπτό, προσθέτω το σκόρδο αφήνω για ½ λεπτό και ρίχνω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά. Την βγάζω από την εστία και την αφήνω να κρυώσει λίγο.
  3. Στη γέμιση σε ένα βαθύ πιάτο σπάω την ξινή μυζήθρα με ένα πιρούνι, προσθέτω κεφαλοτύρι, σκόρδο, δυόσμο, αυγό και ανακατεύω καλά τα υλικά.
  4. Βάζω στο πυρέξ μια στρώση από τη σάλτσα ντομάτας να καλυφθεί ο πάτος του. Έπειτα παίρνω μια μια τις φέτες των λαχανικών, εναλλάξ τα κολοκυθάκια και τις μελτζάνες και αφού βάλω στη μια άκρη από 1 κγ από τη γέμιση τυριού, τα ρολάρω και τα τοποθετώ περιμετρικά στο σκεύος από έξω προς το κέντρο.
  5. Τα σκεπάζω με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζω με έξτρα κεφαλοτύρι και ψήνω στο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 200*C για 20 – 25 λεπτά.
  6. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω 15 λεπτά να κρυώσει, μπορώ να γαρνίρω με φρέσκα φύλλα δυόσμου και σερβίρω το φαγητό.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Σφουγγάτο με απάκι

 

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη παραδοσιακή συνταγή σφουγγάτο με απάκι, θα ετοιμάσω για να πάμε πικ-νικ στο ποτάμι.

Το απάκι είναι χοιρινό κρέας, χωρίς λίπος, που μαρινάρεται σε ξύδι και καπνίζεται με κλαδιά ελιάς, εσπεριδοειδών, κυπαρισσιού και βοτάνων που του δίνουν μια μοναδική χαρακτηριστική γεύση. Πρόκειται για μια τεχνική των Κρητικών να μπορέσουν να διατηρήσουν το κρέας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το σφουγγάτο, το έφτιαχναν στα χωρία και μαζί με σαλάτα και ψωμί που έβαζαν  στη «φούρια» τους (ένα πανί που μέσα έβαζαν τα φαγητά, έδεναν τις διαμετρικές γωνίες κόμπο κλείνοντας τη) τα έπαιρναν μαζί στα χωράφια για να γευματίσουν.

Μια ζεστή μέρα όπως τη σημερινή, τι καλύτερο από το να πάμε δίπλα στο ποτάμι, να απολαύσουμε το φαγητό μας, στη δροσιά μαζί με παγωμένη ΑΛΦΑ Weiss μπύρα.

Η φρουτώδης αλλά και μια πικάντικη αίσθηση που μας αφήνει, δένει με το καπνιστό απάκι στο σφουγγάτο μας. Το κουτάκι της ΑΛΦΑ Weiss το γυρίζουμε ανάποδα για να το ανοίξουμε, έτσι ενεργοποιείται η μαγιά που ήταν στον πάτο της δίνοντας έντονο, μυρωδάτο αφρό.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά
  • 150 γρ απάκι, σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • 2 ΚΣ γάλα
  • ½ φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 80 γρ ξινή μυζήθρα
  • 1 ΚΣ δυόσμο, ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρω το απάκι που έχω κόψει σε φέτες για 1-1,5 λεπτό και μόλις πάρει χρώμα το γυρίζω κι από την άλλη πλευρά.
  2. Προσθέτω το κρεμμύδι και ανακατεύω να γίνει διάφανο.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν.
  4. Τα ρίχνω στο τηγάνι φροντίζοντας να καλύψουν όλο τον πάτο του.
  5. Ραντίζω με αλάτι και πιπέρι και συνεχίζω πασπαλίζοντας την ξινή μυζήθρα και ψιλοκομμένο δυόσμο.
  6. Αφήνω σε μέτρια φωτιά να ψηθεί η μια πλευρά για 3 – 4 λεπτά και με ένα καπάκι γυρίζω το σφουγγάτο κι από την άλλη.
  7. Μόλις ψηθεί κι από αυτή 2 λεπτά περίπου είναι έτοιμη, τη βγάζω σε ένα μεγάλο πιάτο.
  8. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!

* Η συνταγή έγινε σε συνεργασία με την ΑΛΦΑ Weiss


Ζυμαρικά αλά κρεμ με κοτόπουλο και λουκάνικο

 

Γυρνάς από τη θάλασσα, τον καυτό ήλιο, τις αμέτρητες βουτιές και απολαμβάνεις λιγκουίνι αλά κρεμ με κοτόπουλο και λουκάνικο.

Ετοιμάζεται γρήγορα και το καλύτερο σε ένα μόνο σκεύος.

Όλοι σε ευγνωμονούν που η πείνα τους κατευνάστηκε με ζεστά, κρεμμώδη λιγκουίνι με ζουμερό κοτόπουλο και πικάντικο λουκάνικο με τι σπιρτάδα του να δίνει ένταση  στη λευκή, τυρένια κρέμα που το λούζει.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
6 - 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ στήθος κοτόπουλου, σε κομμάτια 3 εκ
  • ελαιόλαδο
  • 200 γρ καπνιστό λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • 1 κύβο κοτόπουλου ή 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 500 ml κρέμα γάλακτος (πλήρη ή light)
  • 450 γρ λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 100 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί
  • 1 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο ζεσταίνω 1 ½ ΚΣ ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή ένταση και ρίχνω το στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια 3 εκ. 
  2. Όταν ασπρίσει το χρώμα τους, τα γυρίζω κι από την άλλη πλευρά.
  3. Προσθέτω το λουκάνικο σε ροδέλες, μόλις ροδίσει και από τις δύο πλευρές βάζω το σκόρδο και αφήνω για ένα λεπτό.
  4. Αλατίζω, ρίχνω λευκό πιπέρι και 1 λίτρο βραστό νερό (ή ζωμό κοτόπουλου).
  5. Μέσα του διαλύω ένα κύβο κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος.
  6. Μόλις βράσουν, προσθέτω τα ζυμαρικά ανακατεύω στην αρχή και τα αφήνω έπειτα να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  7. Λίγο πριν τα κατεβάζω πασπαλίζω με τριμμένο κεφαλοτύρι και μαϊντανό, ανακατελυω για τελευταία φορά απαλά και σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Γλυκό ψυγείου με μπισκότο και πραλίνα

 

Πανεύκολο, βελούδινο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πραλίνα, δροσερό, σοκολατένιο ιδανικό για τις ζεστές μέρες που διανύουμε χωρίς να χάνουμε χρόνο στην κουζίνα.

Μέσα σε λίγα λεπτά είναι έτοιμο και χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή να κρυώσει για να μπορέσουμε να το απολαύσουμε. Έτσι ακόμα και οι πιο πολυάσχολοι δεν έχουν δικαιολογία για να μην το δοκιμάσουν.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
8 – 9 KOMMATIA

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
4 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
4 ΩΡΕΣ & 20 ΛΕΠΤΑ
 

Υλικά

  • 200 γρ (24 τμχ) μπισκότα τύπου πτι-μπερ

Για την κρέμα τυριού:

  • 250 γρ μασκαρπόνε ή γλυκιά μυζήθρα
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Για την κρέμα πραλίνα:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ πραλίνα φουντουκιού

Γαρνίρισμα:

  • Τριμμένη κουβερτούρα

 

Εκτέλεση

  1. Στρώνω τη βάση του πυρέξ 21x28 εκ (ή ταψιού) με μπισκότα να την καλύπτουν όλη (αν χρειαστεί κόβω κάποια μπισκότα).
  2. Με το μίξερ χτυπάω το μασκαρπόνε, την άχνη και την κρέμα γάλακτος να αφρατέψουν.
  3. Απλώνω το μισό μείγμα πάνω στα μπισκότα.
  4. Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (όχι πάνω από 7 λεπτά), προσθέτω την πραλίνα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ (να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του).
  5. Ρίχνω κι από αυτό τη μισή δόση πάνω στην κρέμα τυριού να την καλύψει.
  6. Επαναλαμβάνω τις στρώσεις άλλη μια φορά μπισκότα – κρέμα τυριού – κρέμα πραλίνας. 
  7. Γαρνίρω τριμμένη κουβερτούρα, σκεπάζω με μεμβράνη το σκεύος και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει.
  8. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!


Μεσογειακή τάρτα με σπανάκι και φέτα

 

Μεσογειακή τάρτα με σπανάκι, φέτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και αφράτη, τραγανή σφολιάτα, γεμίζουν το στόμα νοστιμιά. 

Μια διαφορετική εκδοχή της Ιταλικής Caprese, καλοκαιρινή, με κυρίαρχη τη γεύση της φέτας ΔΩΔΩΝΗ να πλημυρίζει τον ουρανίσκο.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
50 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 (400 γρ) φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • 2 -3 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ τριμμένο
  • 350 γρ σπανάκι, χοντροκομμένο 
  • 400 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ με 40% λιγότερο αλάτι
  • 3 - 4 ΚΣ κλασικό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ
  • 1/4 κγ πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο και ρίχνω τα κρεμμύδια, ανακατεύω και αφήνω για 20 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσουν. Τα βγάζω από την φωτιά.
  2. Στο ίδιο τηγάνι με 1 ΚΣ ελαιόλαδο σοτάρω το σκόρδο και προσθέτω το σπανάκι. Αφήνω να βγάλει τα υγρά του και μόλις εξατμιστούν, μετά από 20 λεπτά περίπου, το βγάζω από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ θρυμματίζω 400 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ με 40% λιγότερο αλάτι και την αναμιγνύω μαζί με κλασικό γιαούρτι και το πιπέρι.
  4. Στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα ανοίγω το φύλλο σφολιάτας. Διπλώνω 1 εκ τις άκρες του προς τα μέσα και αφού χτυπήσω ελαφρά το ασπράδι του αυγού, το αλείφω στην επιφάνεια του. Πασπαλίζω με 30 γρ κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ και με ένα πιρούνι τρυπάω την επιφάνεια της σφολιάτας.
  5. Βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220*C για 10 λεπτά.
  6. Βγάζω τη σφολιάτα από το φούρνο, απλώνω πάνω της τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το μείγμα της φέτας και το σπανάκι.
  7. Πασπαλίζω με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι και λίγο ελαιόλαδο.
  8. Χτυπάω τον κρόκο του αυγού με 1 κγ νερό και αλείφω τα τοιχία της σφολιάτας.
  9. Ψήνω στους 180*C για 20 λεπτά.
  10. Βγάζω από το φούρνο, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ


Ηπειρώτικη κρεατόπιτα

 

Ηπειρώτικη κρεατόπιτα για το δείπνο της Αναστάσεως με τραγανό σπιτικό φύλλο που μέσα του κρύβει πλούσια γέμιση από τρυφερό αρνάκι με ρύζι, μυρωδικά και μπόλικη φέτα.

Ιδανική για το συμπλήρωμα του γιορτινού μας τραπεζιού και όλοι θα ενθουσιαστούν από την νοστιμιά της.

Χρησιμοποιούμε φέτα ΔΩΔΩΝΗ που θα θρυμματιστεί άψογα, συμπληρώνοντας τη γέμιση της παραδοσιακής αυτής πίτας. 
 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
2 ΩΡΕΣ 

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
2 ΩΡΕΣ & 35 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 270 ml νερό ζεστό
  • 1 κγ αλάτι
  • 550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ΚΣ ξύδι
  • 100 γρ βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό αρνί, χωρίς κόκκαλα σε κομμάτια
  • 4 ΚΣ βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ
  • 3 κρεμμύδια κομμένα
  • 250 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ θρυμματισμένη
  • 1 κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 πράσο
  • ¾ κούπας ρύζι καρολίνα
  • ½ ματσάκι δυόσμο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μέτριας σκληρότητας.
  3. Τη χωρίζουμε σε 12 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μια σε διάμετρο 15 – 20 εκ. Τοποθετούμε τα φύλλα ανά 6 το ένα πάνω από το άλλο αλείφοντας ανάμεσα με λιωμένο βούτυρο. Τα σκεπάζω με πετσέτα και τα αφήνω να ξεκουραστούν.
  4. Στην χύτρα με 2 ΚΣ βούτυρο σοτάρουμε το κρέας για λίγα λεπτά, γεμίζουμε με νερό να το καλύπτει και το βράζουμε για 45 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το κρέας, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομματάκια.
  6. Το ζουμί του, το στραγγίζουμε και βράζουμε σε αυτό το ρύζι (όχι πλήρως).
  7. Σε ένα τηγάνι με 2 ΚΣ βούτυρο σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το πράσο.
  8. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο, τον βασιλικό.
  9. Προσθέτουμε το τεμαχισμένο αρνί, τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το πράσο, το ρύζι και τη φέτα θρυμματισμένη, ανακατεύοντας καλά το μείγμα.
  10. Ανοίγουμε το ένα φύλλο σε διάμετρο όση το ταψί συν τα τοιχία του και το μεταφέρουμε σε αυτό. Κόβουμε όσο φύλλο περισσεύει από τα χείλη του σκεύους.
  11. Ραντίζουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα.
  12. Ρίχνουμε από πάνω 120 ml από τον ζωμό του κρέατος που έχουμε στραγγίξει.
  13. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, κόβοντας όσο περισσεύει της περιμέτρου του ταψιού. Ενώνουμε τα δύο φύλλα, ραντίζουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και νερό από πάνω.
  14. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για 35 λεπτά περίπου, στην κατώτερη σχάρα. Όταν χρυσαφίσει η επιφάνεια του είναι έτοιμη.
  15. Βγάζουμε, αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ


Πεϊνιρλί με τυριά

 

Για εκείνους που δεν νηστεύουν σήμερα φτιάχνουμε λατρεμένα πεϊνιρλί γεμιστά με τυριά ακόμα και στη ζύμη, για να μην χάνουμε ούτε μπουκιά χωρίς τυρένια γεύση.

Με τα τυριά της ΔΩΔΩΝΗ αυτά τα απολαυστικά πεϊνιρλί αποθεώνονται.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
4 ΠΕΪΝΙΡΛΙ 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 – 25 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
1 ΩΡΑ & 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
50 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ αλεύρι σκληρό
  • 300 ml νερό ζεστό (όχι καυτό)
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 25 γρ νωπή μαγιά (ή 1 συσκευασία - 8γρ ξηρή μαγιά)
  • ¼ κγ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 ΚΣ ρίγανη
  • 1 αυγό (για επάλειψη)

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ, σε μπαστουνάκια
  • 8 φέτες τυρί ΔΩΔΩΝΗ Του Τοστ
  • 200 γρ τριμμένο ανάμικτο τυρί ΔΩΔΩΝΗ
  • λίγη ρίγανη (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τη μισή ποσότητα από το ζεστό νερό (150 ml) και μέσα του διαλύω τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  2. Προσθέτω 4- 5 ΚΣ από το αλεύρι δημιουργώντας ένα ελαφρύ κουρκούτι, το σκεπάζω και αφήνω σε ζεστό σημείο για 10 – 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (το μείγμα θα βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια).
  3. Συνεχίζω προσθέτοντας το υπόλοιπο ζεστό νερό και το ελαιόλαδο.
  4. Αφού αναμείξω στο αλεύρι το αλάτι και τη ρίγανη, το προσθέτω σταδιακά στο μείγμα του μπολ ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή, ελαστική χωρίς να κολλάει στα χέρια.
  5. Σκεπάζω τη ζύμη με μεμβράνη ή πετσέτα κουζίνας και την αφήνω σε ζεστό σημείο (ή στον φούρνο που έχω προθερμάνει στους 30*C και έχω κλείσει) για 1 – 1,5 ώρα μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.
  6. Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη, την βγάζω σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζω σε τέσσερα όμοια μέρη.
  7. Παίρνω το ένα και το ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό, οβάλ σχήμα.
  8. Κατά μήκος των δύο πλευρών της βάζω από 50 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ κομμένα σε μπαστουνάκια.
  9. Αλείφω με λίγο νερό και σκεπάζω τη φέτα στο γείσο της ζύμης δημιουργώντας τα τοιχία του πεϊνιρλί. Στο πάνω και κάτω άκρο γυρίζω σπειροειδώς τη ζύμη να κλείσει.
  10. Τοποθετώ στη μέση της βάρκας από ζύμη μια φέτα τυρί ΔΩΔΩΝΗ Του Τοστ και κόβω άλλη μια στη μέση γεμίζοντας την υπόλοιπη ζύμη εσωτερικά.
  11. Ραντίζω με άφθονο τριμμένο ανάμικτο τυρί ΔΩΔΩΝΗ περίπου 50 γρ και μια πρέζα ρίγανη από πάνω. Όμοια φτιάχνω και τα υπόλοιπα.
  12. Σκεπάζω και αφήνω για 20 λεπτά.
  13. Αλείφω το γείσο της ζύμης με λίγο αυγό που έχω ανακατέψει λμε 1 ΚΣ νερό.
  14. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C για 20 – 25 λεπτά, μόλις χρυσίσει η ζύμη βγάζω από το φούρνο.
  15. Σερβίρονται αμέσως ζεστά. 
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ


Στριφτή τυρόπιτα Κοζάνης κιχί

 

Οι μέρες της Τυρινής έρχονται και η διάσημη Κοζανίτικη στριφτή τυρόπιτα Κιχί είναι ιδανική για να γευτούμε το πλεγμένο τραγανό φύλλο της γεμιστό με φέτα.

Απλά και λίγα υλικά χρειάζονται για να μπορέσουμε να απολαύσουμε αυτή τη μοναδική πίτα.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
50 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
1 ΩΡΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 50 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 240 ml νερό ζεστό
  • ½ ΚΣ ξύδι
  • 1 κγ αλάτι
  • ½ ΚΣ ελαιόλαδο
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 40 γρ βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ φέτα θρυμματισμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το νερό με το ξύδι, το αλάτι, τη ½ ΚΣ ελαιόλαδο και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας πρώτα με το σύρμα και στη συνέχεια με τα χέρια.
  2. Πλάθω τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στο μπολ.
  3. Σκεπάζω με πετσέτα κουζίνας και αφήνω να ξεκουραστεί για μια ώρα.
  4. Αφού περάσει η ώρα βγάζω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζω σε 9 μπάλες σε μέγεθος μανταρινιού.
  5. Ανοίγω την κάθε μία σε διάμετρο 15-20 εκ.
  6. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύω το ελαιόλαδο με το λιωμένο βούτυρο.
  7. Τοποθετώ τις ζύμες ανά τρείς την μια πάνω από την άλλη και ενδιάμεσα αλείφω με το βουτυρόλαδο.
  8. Τις βάζω στο ταψί σε αλευρωμένη πετσέτα και τις σκεπάζω με πετσέτα για 15 λεπτά.
  9. Παίρνω τα 3 ενωμένα φύλλα και τα απλώνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πασπαλίζω αλεύρι πάνω τους και τα ανοίγω με λεπτό πλάστη όσο πιο λεπτά μπορώ.
  10. Κόβω το φύλλο στη μέση, το αλείφω με βουτυρόλαδο και ραντίζω με τη θρυμματισμένη φέτα.
  11. Αρχίζω να τυλίγω το φύλλο από την πιο «στραβή» πλευρά του. Αφού το κάνω σαν ροδέλα το στριφογυρίζω γύρω από τον εαυτό του και το βάζω πίσω στο ταψί σκεπασμένο. Συνεχίζω όμοια και με τα υπόλοιπα φύλλα.
  12. Προθερμαίνω το φούρνο με το ταψί στους 180*C στις αντιστάσεις.
  13. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και το αλείφω με 1 ΚΣ ελαιόλαδο.
  14. Ξεκινώντας από το κέντρο γυρίζω σαν σπιράλ το φύλλο με τη φέτα δημιουργώντας ένα κοχλία (σαλιγκάρι). Συνεχίζω και με τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας τα όχι πολύ σφιχτά για να μπορέσουν αν ψηθούν και ανάμεσα.
  15. Αλείφω με το βουτυρόλαδο και από πάνω την πίτα και ραντίζω με λίγο νερό.
  16. Επιστρέφω το ταψί στο φούρνο (στην τελευταία προς τα κάτω σχάρα) και το ψήνω μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο για περίπου 1 ώρα.
  17. Βγάζω και αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!


Μανιταρόσουπα χωρίς τύψεις

 

Μανιταρόσουπα για σήμερα, ζεστή, πανεύκολη και χωρίς τύψεις που μπορούμε να απολαύσουμε χουχουλιασμένοι τις κρύες μέρες.

Πλήρες γεύμα, με το γαλοτύρι στο πιάτο να προσθέτει τη δροσερή υπόξινη νότα του και μας κρατάει χορτάτους για ώρες.

Χρησιμοποιώντας προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της και το νόστιμο γευστικό αποτέλεσμα.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΜΟΥ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ βούτυρο αγελάδως ΔΩΔΩΝΗ
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 500 γρ λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 4 ΚΣ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 800 ml φρέσκο γάλα πλήρες ΔΩΔΩΝΗ με 3,5 % λιπαρά
  • 600 ml νερό
  • 1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 ½ κγ αλάτι
  • ½ κγ πιπέρι
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό, κομμένο
  • 1 ΚΣ γαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ, για γαρνίρισμα
  • μαϊντανό, για γαρνίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε δυνατή φωτιά λιώνω το βούτυρο και σοτάρω τα κρεμμύδια για 1 λεπτό. Προσθέτω τα σκόρδα και το σέλερι αφήνοντας τα για άλλο 1 λεπτό.
  2. Ρίχνω τα μανιτάρια, ανακατεύω ανά διαστήματα αφήνοντας να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αφαιρώ λίγα μανιτάρια και τα κρατάω για γαρνίρισμα των πιάτων.
  3. Ραντίζω το αλεύρι και το αφήνω να καβουρδιστεί για ½ λεπτό.
  4. Συνεχίζω ρίχνοντας το φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ, το νερό, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι , το πιπέρι και το μαϊντανό.
  5. Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το περιεχόμενο να βράσει για 15 λεπτά περίπου.
  6. Αφού ετοιμαστεί η σούπα την βγάζω από την εστία και με το ραβδομπλέντερ την πολτοποιώ.
  7. Σερβίρω αμέσως στα πιάτα γαρνίροντας το κάθε ένα, με μια κουταλιά της σούπας γαλοτύρι στη μέση και 2-3 φέτες μανιτάρι. Ραντίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω αμέσως συντροφιά με φρυγανισμένο ψωμί.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ


Αλμυρό κέικ

 

Αυτό το αλμυρό πανεύκολο κέικ με μεσογειακές γεύσεις ζαμπόν, φέτα και ελιές αποτελεί το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες.

Μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας στο γραφείο και τα παιδιά στο σχολείο και η λιγούρα εξαφανίζεται στο λεπτό.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
1 ΩΡΑ & 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 170 γρ στραγγιστό γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 20 γρ (3ΚΣ) κεφαλοτύρι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
  • 70 γρ πράσινες ελιές, κομμένες σε ροδέλες
  • 150 γρ φέτα σε κυβάκια
  • 300 γρ ζαμπόν σε κυβάκια ή τετράγωνα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω τα αυγά με το γιαούρτι να ενωθούν.
  2. Προσθέτω το γάλα, το ελαιόλαδο και το κεφαλότυρι ανακατεύοντας.
  3. Αφού αναμείξω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τα ρίχνω σταδιακά στο μείγμα.
  4. Τέλος βάζω τις ελιές, τη φέτα και το ζαμπόν και ανακατεύω.
  5. Αφού βουτυρώσω μια φόρμα 23 εκ με τρύπα στη μέση, προσθέτω το μείγμα, ισιώνοντας την επιφάνεια του.
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου (ελέγχω με το μαχαίρι στη μέση όπως στα κέικ να βγει καθαρό). Μετά την 1 ώρα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
  7. Βγάζω από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο, ξεφορμάρω σε πιατέλα.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Την φόρμα μπορείς να την βρεις εδώ http://amzn.to/2DsT7Uw


Κορμός με κουνουπίδι και τυριά

 

Κορμός λαχανικών με κουνουπίδι, πατάτα και τυριά για να εμπλουτίσουμε το τραπέζι μας με τα λαχανικά του χειμώνα.

Ιδανικό για αυτή την περίοδο μετά τις γιορτές και για μικρή αποτοξίνωση από την κρεατοφαγία που προηγήθηκε. 
 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ μπουκέτα κουνουπιδιού
  • 450 γρ πατάτες
  • 150 γρ μοτσαρέλα ή άλλο μαλακό τυρί σε κυβάκια
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γρ φρυγανιά τριμμένη + έξτρα για πασπάλισμα
  • 70 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο + έξτρα για πασπάλισμα
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • ½ κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένω καλά και βάζω τις πατάτες με τη φλούδα σε ένα κατσαρολάκι, τις σκεπάζω με νερό και τις βάζω να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζω από τη φωτιά και από το νερό και τις αφήνω να κρυώσουν για 10 λεπτά. Τις ξεφλουδίζω και τις λιώνω με ένα πιρούνι.
  2. Κόβω τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι, τα βάζω σε μπολ με νερό και ξύδι για 10 λεπτά. Ξεβγάζω καλά με νερό και τα βάζω σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 10 λεπτά, μόλις μαλακώσουν τα βγάζω, τα αφήνω να κρυώσουν και τα λιώνω με το πιρούνι.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάω το αυγό με αλάτι και πιπέρι να αφρατέψει. Προσθέτω το τριμμένο κεφαλοτύρι, τη φρυγανιά και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας.
  4. Βάζω το πολτοποιημένο κουνουπίδι με τις πατάτες και τα κυβάκια μοτσαρέλας.
  5. Προετοιμάζω μια φόρμα 11 x 24 εκ με λαδόκολλα και ρίχνω το μείγμα μέσα. πιέζω με τη σπάτουλα ή τη ράχη του κουταλιού να συμπιέσω το μείγμα χωρίς κενά.
  6. Πασπαλίζω με έξτρα κεφαλοτύρι και φρυγανιά και το βάζω στο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 200*C για 20 λεπτά. Μόλις χρυσαφίσει η επιφάνεια του είναι έτοιμο, το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει και το βγάζω από τη φόρμα στην πιατέλα.
  7. Αφήνω να κρυώσει τελείως και κόβω σε φέτες.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΝ!

* Την φόρμα μπορείς να την βρεις εδώ  http://amzn.to/2CMjp2Q


Σνίτσελ στο φούρνο

 

Αυτά δεν είναι απλά σνίτσελ, αλλά αρωματικά σνίτσελ στο φούρνο. Με τραγανή τυρένια κρούστα, ζουμερή σάλτσα ντομάτας, λιωμένο τυρί και γλυκά αυγά που γεμίζουν το στόμα. Τι άλλο να ζητήσω από μια μπουκιά;

Ένα πλήρες φαγητό εύκολο αλλά εντυπωσιακό, για όλη την οικογένεια και για φοιτητές ή εργένηδες αφού η μερίδα μπορεί να προσαρμοστεί άνετα σε ατομική.

Xρησιμοποιώ το ιδανικό τυρί για αυτή τη συνταγή ιταλικό, σκληρό, Grana Padano, αργής ωρίμανσης, ημιλιπαρό με διάρκεια ζωής τα 2 έτη. Χάρη στις πρώτες ύλες του, έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, κάνοντας κάθε μπουκιά του το τέλειο μείγμα θρεπτικών ουσιών, είναι εξαιρετικά εύπεπτο και ιδανικό για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
3 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 10 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μεγάλα χοιρινά σνίτσελ
  • 220 γρ Grana Padano
  • 100 gr φρυγανιά τριμμένη
  • 120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ΚΣ καλαμποκάλευρο
  • 5 αυγά
  • 2 ΚΣ γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ¼ κγ μοσχοκάρυδο
  • 3 ΚΣ βούτυρο

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 4 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • ντοματίνια, για γαρνίρισμα
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, μια πρέζα αλάτι και άλλη μια πιπέρι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα 2 αυγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  3. Στο τελευταίο μπολ ρίχνω την τριμμένη φρυγανιά με 120 γρ τριμμένο Grana Padano. 
  4. Βουτάω κάθε σνίτσελ πρώτα στο μπολ με το αλεύρι, τινάζω κα φύγει η περίσσεια, έπειτα τα ρίχνω στο μείγμα των αυγών και τέλος στη φρυγανιά.
  5. Τα βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  6. Σε μια κατσαρόλα με ζεστό λάδι σοτάρω το κρεμμύδι για 1 λεπτό, έπειτα το σκόρδο για ½ λεπτό και προσθέτω τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια και αφήνω να βράσει για 10 λεπτά. Βγάζω από τη φωτιά.
  7. Ζεσταίνω ένα μεγάλο τηγάνι με 1 ΚΣ βούτυρο σε μέτρια δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα σνίτσελ. Θέλει περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  8. Τα βγάζω πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  9. Σε ταψί απλώνω μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα ντομάτας. Τοποθετώ τα σνίτσελ, από πάνω βάζω 100 γρ Grana Padano σε λεπτές φέτες και απλώνω τη σάλτσα ντομάτας.
  10. Γαρνίρω με 30gr Grana Padanο, ντοματίνια κομμένα στη μέση και ψήνω στο φούρνο στους 180*C για 20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Βγάζω από το φούρνο, με τη ράχη του κουταλιού δημιουργώ πάνω σε κάθε σνίτσελ μια εσοχή και σπάω ένα αυγό. 
  11. Βάζω πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά, μόλις ψηθεί το ασπράδι του αυγού, είναι έτοιμα και βγάζω από το φούρνο.
  12. Σερβίρω αμέσως αφού γαρνίρω με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με το Grana Padano


Γιορτινή κοτόπιτα με μπέικον

 

Γιορτινή κοτόπιτα με επικάλυψη καπνιστού μπέικον για το τραπέζι μας, με τυρένια πλούσια, κρεμμώδη γέμιση και γλύκα που κατακτά τον ουρανίσκο μας.

Μια διαφορετική εκδοχή κοτόπιτας χωρίς φύλλο, με μανιτάρια, γαλοτύρι και αρωματικό μπέικον.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 (700 γρ) στήθος κοτόπουλου, τεμαχισμένο
  • 500 γρ λευκά μανιτάρια, τεμαχισμένα
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, τεμαχισμένες ή λιωμένες
  • 250 ml σάλτσα ντομάτας
  • 1 κγ αλάτι
  • 1/2 κγ πιπέρι
  • 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ βούτυρο αγελάδως Δωδώνη
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πατάτα βραστή, λιωμένη
  • 250 ml φρέσκο γάλα πλήρες Δωδώνη με 3,5 % λιπαρά
  • 140 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 2 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ γραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ, τριμμένη
  • 6 ΚΣ γαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ
  • 50 γρ τριμμένο κεγαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ
  • 7 – 8  φέτες καπνιστό μπέικον
     


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνω το κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες. Το γυρίζω ανά διαστήματα και το αφήνω να σοταριστεί εξωτερικά για 3 λεπτά περίπου, μέχρι το χρώμα του να σκουρύνει.
  2. Προσθέτω τα μανιτάρια και μόλις μαλακώσουν και εξατμιστούν τα υγρά τους, τα μαζεύω μαζί με το κοτόπουλο στην μια (στη μισή) πλευρά του τηγανιού. Στην άλλη σοτάρω το κρεμμύδι για ένα λεπτό, και τα σκόρδα για άλλο ½ λεπτό.
  3. Προσθέτω την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό, ανακατεύω, μειώνω τη φωτιά σε μέτρια και αφήνω για 5 λεπτά να βράσουν.
  4. Σε ένα μπολ αναμιγνύω την λιωμένη πατάτα, το γάλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την τριμμένη γραβιέρα.
  5. Σε μια ταρτιέρα ή πυρέξ (28 – 30 εκ.) που έχω βουτυρώσει ρίχνω το μείγμα του μπολ.
  6. Από πάνω απλώνω το μείγμα κοτόπουλου από το τηγάνι και κουταλιές της σούπας από το γαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ διάσπαρτες.
  7. Πασπαλίζω με έτοιμο τριμμένο κεφαλοτύρι και γαρνίρω την πίτα με λωρίδες μπέικον που πλέκονται εναλλάξ.
  8. Ψήνω στον φούρνο, στον αέρα για 30 λεπτά.
  9. Βγάζω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει για 20 λεπτά πριν σερβίρω.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ


Ρολό κατσικάκι γεμιστό με μυρωδικά και τυρί

 

Γιορτινό κατσικάκι γεμιστό με μυρωδικά και τυρί, η εναλλακτική πρόταση για το φετινό τραπέζι σου. Κομμένο σε φέτες είναι εντυπωσιακό και εύκολο στο σερβίρισμα, ενώ κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα μαζί με το μαλακό τυρί και τα μυρωδικά. Ακολούθησε τα 5 tips μου και άσε τον δυνατό φούρνο της Bosch να κάνει τέλεια τη δουλειά του!

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
12 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
2 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
2 ΩΡΕΣ & 30 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά κατσικίσια μπούτια περίπου, ανοιγμένα για ρολό
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • χυμός 2 λεμονιών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 ml κρασί ροζέ

Για τη γέμιση:

  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 350 γρ. σπανάκι
  • 300 γρ. γραβιέρα μαλακή
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, το σπανάκι και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
  2. Στη συνέχεια, προετοιμάζω το κρέας. Αφού το ανοίξω, ραντίζω με αλάτι, πιπέρι, τα χορταρικά και τέλος βάζω το τυρί σε κομμάτια.
  3. Κατόπιν, το τυλίγω σε ρολό και το δένω σφιχτά με βαμβακερό σπάγκο. 
  4. Το τοποθετώ στο ταψί, το πασπαλίζω εξωτερικά με αλάτι και πιπέρι και το ραντίζω με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, κρασί και νερό.
  5. Το τοποθετώ σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνω 1.5 – 2 ώρες, ενώ η λειτουργία 4D θερμού αέρα, σου προσφέρει ομοιόμορφο και τέλειο ψήσιμο σε κάθε επίπεδο. 
  6. Βγάζω το κατσικάκι από τον φούρνο και το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο για 15 – 20 λεπτά.
  7. Τέλος, το σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι.

TIPS:

• Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν
• Δένουμε σφιχτά το ρολό για να μην ανοίξει
• Χρησιμοποιούμε βαμβακερό σπάγκο
• Ψήνουμε στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία και έπειτα χαμηλώνουμε
• Βγάζουμε από τον φούρνο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 15 – 20 λεπτά

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home


Αρνάκι με γιαούρτι στη γάστρα

 

Το απόλυτο χειμωνιάτικο φαγητό, Κρητικό αρνάκι με γιαούρτι στη γάστρα που κάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους να τους τρέχουν τα σάλια. Το βελούδινο γιαούρτι με τη ζουμερή ντομάτα και το λιωμένο τυράκι σκεπάζουν το μαλακό κρέας κι όλα αυτά αχνιστά σερβίρονται με φρέσκο ψωμάκι στο τραπέζι.

Εύκολο αλλά πεντανόστιμο αυτό το αρνί θα το ζηλέψουν πολλοί!

Αποθήκευσε το κι αν αντέξεις να μην το φτιάξεις μέχρι τις γιορτές, τότε τα Χριστούγεννα, απόλαυσε το μαζί με τους αγαπημένους σου.
 


FB-Αρνί-με-γιαούρτι-στη-γάστραIMG_3519_2.jpg

 

ΑΤΟΜΑ:
6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
1 ΩΡΑ & 30 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
2 ΩΡΕΣ & 20 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό αρνί μπούτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • 3 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 500 γρ πλήρες στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ
  • 70 γρ γραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ, τριμμένη
  • 1 ντομάτα, σε ροδέλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένω το κρέας και το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.
  2. Το τοποθετώ πάνω σε σχάρα με το ταψί από κάτω και ανοίγω οπές σε διάφορα σημεία με το μαχαίρι. Βάζω στις τρύπες τα κομμένα σκόρδα.
  3. Πασπαλίζω με αλάτι (αρκετό), πιπέρι, θυμάρι και ραντίζω με ελαιόλαδο.
  4. Είτε με ένα πινέλο είτε με τα χέρια αλείφω καλά τα υλικά.
  5. Όμοια επαναλαμβάνω κι από την άλλη πλευρά.
  6. Ρίχνω στο ταψί ένα ποτήρι νερό και το βάζω στο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200*C για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  7. Βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει.
  8. Αφαιρώ όλα τα κόκκαλα, κόβω το αρνί σε μέτρια-μικρά κομμάτια και το βάζω στη γάστρα.
  9. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.
  10. Προσθέτω το χυμό ενός λεμονιού, το στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ και ανακατεύω καλά.
  11. Ρίχνω το μείγμα πάνω από το κρέας στη γάστρα, πασπαλίζω με τριμμένη γραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ και γαρνίρω με ροδέλες ντομάτας.
  12. Κλείνω τη γάστρα και ψήνω για 30 λεπτά ακόμα, στον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200*C.
  13. Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω παρέα με φρέσκο ψωμί.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ


Σουφλέ λαχανικών με μπέικον

 

Αφράτο, θεϊκό, γαλλικό σουφλέ λαχανικών, με τραγανό μπέικον που σου «γαργαλάει» τη μύτη και τις αισθήσεις. Δες πώς θα το πετύχεις πανεύκολα με 5 tips από εμένα και φυσικά τις εστίες Bosch

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
3 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 φέτες μπέικον
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 125 ml γάλα ζεστό
  • 2 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 50 γρ. γκούντα τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό βάζω τα κολοκυθάκια να βράσουν για 20 λεπτά. Τα βγάζω και τα πολτοποιώ στον πολυκόφτη.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρω το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό για 2 λεπτά περίπου.
  3. Στην κουζινομηχανή χτυπάω τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
  4. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά λιώνω το βούτυρο. Προσθέτω το αλεύρι και το καβουρδίζω για ένα λεπτό. Ρίχνω σταδιακά το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσει πυκνότητα το μείγμα.
  5. Βγάζω από τη φωτιά και συμπληρώνω με τους κρόκους, το τυρί, τα κολοκυθάκια και το πιπέρι.
  6. Ενώνω το μείγμα με τη μαρέγκα μαλακά και σε δόσεις με μια σπάτουλα μαρίζ.
  7. Τέλος, γαρνίρω με κομματάκια μπέικον.
  8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά σε ατομικά πυρέξ.
  9. Όταν τα βγάλω από τον φούρνο, πρέπει η επιφάνειά τους να ταλαντεύεται και σερβίρω αμέσως.


TIPS:

• Στη σάλτσα «ρου», καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά το αλεύρι
• Ρίχνουμε απαλά το ζεστό γάλα
• Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια ένα, ένα
• Προσθέτουμε τη μαρέγκα σε δόσεις
 

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home


Απίθανες, εύκολες ζαμπονοτυρόπιτες

 

Θέλεις για το πάρτι, θέλεις απλά ένα γρήγορο σνακ για τα παιδιά ή να κεράσεις απρόσμενες επισκέψεις;

Ε, αυτές οι ζαμπονοτυρόπιτες είναι λύση για όλα τα παραπάνω!

Φτιάξε την γέμιση, κλείσε την στη σφολιάτα και ψήσε τις. Αυτό είναι, σε λίγη ώρα όλοι απολαμβάνετε ζεστές, αφράτες, βουτυρένιες με πλούσια γέμιση ζαμπονοτυρόπιτες.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
16 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
35 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 160 γρ τσένταρ ή ρεγκάτο ή μαλακό τυρί, τριμμένο
  • 160 γρ καπνιστό ζαμπόν, σε κομμάτια
  • 60 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 3 ΚΣ μαγιονέζα
  • 800 γρ (2 φύλλα) σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη γέμιση ανακατεύω τα τριμμένα τυριά με το ζαμπόν σε κομματάκια, την θρυμματισμένη φέτα, το πιπέρι και τη μαγιονέζα.
  2. Ανοίγω κάθε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια, αλευρώνω ελαφρά και ισιώνω με τον πλάστη το φύλλο.
  3. Κόβω στη μέση την μικρότερη πλευρά και στα τέσσερα την μεγαλύτερη με ένα κοφτερό μαχαίρι δημιουργώντας 8 ορθογώνια.
  4. Με ένα πινέλο απομακρύνω το αλεύρι από την επιφάνεια του φύλλου.
  5. Βάζω από 1 ΚΣ γέμιση στο κάθε ένα και με ένα πινέλο αλείφω την περίμετρο του με αυγό χτυπημένο με 1κγ νερό.
  6. Κλείνω κάθε ένα πιέζοντας να κολλήσουν καλά οι άκρες του και ασφαλίζω περισσότερο πιέζοντας με ένα πιρουνάκι τις άκρες.
  7. Συνεχίζω όμοια και το άλλο φύλλο.
  8. Τοποθετώ τις ζαμπνοτυρόπιτες σε λαδόκολλα στο ταψί, αφήνοντας χώρο ανάμεσα τους για να φουσκώσουν.
  9. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200*C για 20 – 25 λεπτά.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ!


Στικς χαλλούμι με σως γιαουρτιού

 

Αυτά τα στικς με χαλλούμι βουτηγμένα σε πικάντικη σως γιαουρτιού πρέπει να τα δοκιμάσεις! Με την τραγανή τους κρούστα και από μέσα το γλυκό τυρί γεμίζει το στόμα μαζί με την πιο γευστική σως γιαουρτιού.

Χρησιμοποιώ χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ, το αγαπημένο ημίσκληρο τυρί της Κύπρου από 100% κυπριακό αγελαδινό, πρόβειο και γίδινο γάλα με σως από το αληθινό στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ.
 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
9 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 225 γρ χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ
  • 80 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 ΚΣ ρίγανη
  • ¼ κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Για την σως γιαουρτιού:

  • 200 γρ πλήρες στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ
  • χυμό ½ λεμονιού
  • ½ κγ καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κγ πιπερόκαμα (προαιρετικά)
  • ¼ κγ αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι cayenne
  • ½ ΚΣ λιαστές ντομάτες με ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω το χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ πρώτα στη μέση και έπειτα σε ορθογώνια κομμάτια πάχους 1 εκ.
  2. Σε ένα πιάτο ανακατεύουω το αλεύρι με τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Βάζω ανά τρία τα στικς με το χαλούμι στο αλεύρι και τα κυλάω να καλυφθούν με αυτό. Τα τινάζω να φύγει η περίσσεια αλευριού. Όμοια προχωράω με όλα τα στικς. 
  4. Για να φτιάξω την σως γιαουρτιού αναμιγνύω το στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ με το χυμό λεμονιού, την καπνιστή πάπρικα, το πιπερόκαμα, το αλάτι και το πιπέρι cayenne. Μεταφέρω τη σως γιαουρτιού στο μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρω από πάνω με ½ κουταλιά λιαστές ντομάτες με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Σε ένα τηγάνι  ζεσταίνω στη μέγιστη ένταση το λάδι, μειώνω σε μέτρια τη φωτιά και βάζω όσα στικς χαλλουμιού χωράνε.
  6. Τα αφήνω για 1,5 λεπτό και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά για άλλο 1,5 λεπτό.
  7. Όταν ετοιμαστούν τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  8. Συνεχίζω όμοια με όλα τα κομμάτια.
  9. Σερβίρω μαζί με την σως γιαουρτιού.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ