Το γάλα αμυγδάλου το μάθαμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ως εναλλακτικό γάλα για τη νηστεία ή για εκείνους που δεν καταναλώνουν ζωικά προϊόντα.
Μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και μόνοι στο σπίτι μας!
ΥΛΙΚΑ
- 160 γρ ωμά αμύγδαλα
- 1270 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζω τα αμύγδαλα σε 500 ml νερό για 8 – 12 ώρες.
- Στραγγίζω τα αμύγδαλα και τα χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με 500 ml νερό για 2 λεπτά.
- Συμπληρώνω με άλλα 270 ml νερό και τα αλέθω καλά για 1 ακόμη λεπτό.
- Βάζω σε ένα σουρωτήρι γάζα (6 – 8 φύλλα) και περνάω το μίγμα.
- Όση ποσότητα μείνει στη γάζα τη στραγγίζω καλά με τα χέρια μου σφίγγοντας την και πετάω τα υπολείμματα.
- Το γάλα είναι έτοιμο, το αποθηκεύω σε γυάλινο κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!
- Εμπνευσμένη από Food52