Μπαρμπούνια με δεντρολίβανο

 

Μπαρμπούνι, το αρχοντικό κόκκινο ψάρι με σάλτσα δεντρολίβανου μοναδικής νοστιμιάς. Το φτιάχνουμε δίπλα στη θάλασσα, με το αεράκι και την ανεπανάληπτη θέα.

Γρήγορο στην παρασκευή του, με απλά υλικά απογειώνεται με την αρωματική σάλτσα που το λούζει.

 

 

Το ηλιοβασίλεμα στην ακρογιαλιά, η ΑΛΦΑ Weiss με την ιδιαίτερη επίγευση μαγιάς και τον πλούσιο αφρό της θα συνοδεύσει ιδανικά τα φρέσκα ψάρια μου και θα αφήσει τον ουρανίσκο μου καθαρό. Κι όποιος αναρωτιέται γιατί το κουτάκι της ΑΛΦΑ Weiss είναι ανάποδα, να τον ενημερώσω ότι είναι έτσι ώστε να το αναποδογυρίσουμε για να το ανοίξουμε, ενεργοποιώντας τη μαγιά που ήταν στον πάτο, απελευθερώνοντας με αυτό τον τρόπο όλα τα αρώματα της μπίρας.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
4 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μπαρμπούνια, καθαρισμένα
  • αλάτι
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλαδιά δεντρολίβανο
  • 50 ml ξύδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια.
  2. Τα ταμπονάρω καλά με απορροφητικό χαρτί.
  3. Τα ραντίζω με αλάτι και από τις δύο πλευρές και τα βάζω στο πιάτο με το αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Τινάζω να φύγει η περίσσεια αλευριού και συνεχίζω όμοια με τα υπόλοιπα.
  4. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά και βάζω τα ψάρια ανά δυο-τρία (όσα χωράνε).
  5. Αφήνω για 3-4 λεπτά και μόλις κοκκινίσουν τα γυρίζω προσεκτικά και από την άλλη πλευρά. Τα αφήνω να τηγανιστούν κι από αυτή την πλευρά.
  6. Τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
  7. Παίρνω 6 ΚΣ από το ελαιόλαδο που τα τηγάνισα, κόβω στην μέση μια σκελίδα σκόρδο και 2 κλαδιά δεντρολίβανο, σβήνω με το ξύδι και αφήνω 2 λεπτά να εξατμιστεί.
  8. Γαρνίρω τα ψάρια με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και σερβίρω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

* Η συνταγή έγινε σε συνεργασία με την ΑΛΦΑ Weiss