Καλοκαιρινό μπουγιουρντί

 

Από τους πιο εύκολους- γρήγορους και μερακακλίδικους μεζέδες το μπουγιουρντί αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για το ποτό μας που όλοι εκτιμούν όταν τον προσφέρουμε.

Πικάντικο με τη λιωμένη φέτα ΔΩΔΩΝΗ να κυριεύει τον ουρανίσκο όσο πιο φρέσκο το ψωμί που θα αλείψουμε τόσο πιο νόστιμο κι αυτό.

Η Τουρκικής προέλευσης η ονομασία του, οφείλεται στην καυτερή του γεύση όπως τα δυσάρεστα νέα που μαθαίνει κάποιος.
 


 

ΑΤΟΜΑ:
6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ, τριμμένη
  • 1 πιπεριά κέρατο κόκκινη ή πράσινη, σε ροδέλες
  • λίγη ντομάτα, σε ροδέλες
  • ¼ κγ πιπέρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • λίγη ρίγανη
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίβω τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ στον χοντρό τρίφτη.
  2. Πλένω την πιπεριά, αφαιρώ το κοτσάνι, τα σπόρια εσωτερικά και την κόβω σε ροδέλες.
  3. Πλένω μια ντομάτα και κόβω δυο φέτες σε ροδέλες από αυτή.
  4. Σε ένα πυρέξ μέτριο ή πυρίμαχο σκεύος βάζω τη μισή ποσότητα από την τριμμένη φέτα.
  5. Από πάνω απλώνω τις ροδέλες της πιπεριάς και 2 φέτες ντομάτας.
  6. Σκεπάζω με την υπόλοιπη φέτα και πασπαλίζω το πιπέρι, το μπούκοβο και τη ρίγανη.
  7. Ραντίζω με το ελαιόλαδο, σκεπάζω με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο στους 200*C για 15 - 20 λεπτά, να λιώσει η φέτα.
  8. Το σερβίρω ζεστό μέσα στο σκεύος που ψήθηκε μαζί με φρέσκο ψωμί.
     

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ