Τάρτα caprese

 

Εύκολη και γρήγορη τάρτα Caprese γεμάτη με αρώματα της Μεσογείου, που δεν έχεις καμία δικαιολογία να μην φτιάξεις!

Θυμίζει πίτσα στην πιο απλή εκδοχή της, με βάση από αφράτη σφολιάτα και γέμιση φρέσκιας ντομάτας, σπανάκι με λιωμένη μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού να δυναμώνουν τη γεύση!

Έρχονται φίλοι στο σπίτι ή θέλεις μια κινηματογραφική βραδιά, με την τάρτα caprese δεν χρειάζεται να αγχωθείς, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη.

 


 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
 

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ (1 φύλλο) σφολιάτας

  • 1 αυγό

  • 2 μεγάλες ντομάτες σφιχτές

  • 300 γρ μοτσαρέλα σε χοντρές φέτες

  • σπανάκι baby

  • ελαιόλαδο

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • ρίγανη

  • βασιλικός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Με τον πλάστη ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας και το τοποθετώ στο ταψί ή στην ταρτιέρα. Τη γυρίζω περιμετρικά δημιουργώντας κορνίζα. Εσωτερικά την τρυπάω με πιρούνι και αλείφω με το ασπράδι του αυγού που έχω χτυπήσει ελαφρά. Την ψήνω στους 220*C για 5 λεπτά.

  2. Πλένω και με χαρτί κουζίνας ταμπονάρω τα λαχανικά για να μην έχουν υγρά. Κόβω τη μοτσαρέλα σε χοντρές φέτες.

  3. Βάζω στην προψημένη σφολιάτα τις φέτες της ντομάτας, το τυρί σε φέτες, το σπανάκι και συνεχίζω την ίδια σειρά σε όλη την τάρτα.

  4. Ραντίζω με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αφού αλείψω τα τοιχία της σφολιάτας με τον κρόκο του αυγού και λίγο νερό, την ψήνω στις αντιστάσεις στους 180*C για 20 λεπτά.

  5. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 5 λεπτά, γαρνίρω με φρέσκα φύλλα βασιλικού, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

TIPS:

• Τρυπάμε με πιρούνι τη σφολιάτα
• Αλείφουμε τη σφολιάτα με ασπράδι αυγού
• Οι ντομάτες και τα λαχανικά πρέπει να είναι στεγνά

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ!